A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Vizelj hasznosan! ;)

2013. szeptember 28.

Ha Te is szeretnél hozzájárulni, hogy földünk vízkészlete minél tovább kitartson, itt egy újabb lehetőség rá. És ehhez semmit nem kell máshogy csinálnod ezentúl sem, csak a megfelelő piszoárba vizelned. :)

piszoar_novenyontozeshez.jpgMég ha furán is hangzik, egy működőképes ötlet született arra, hogyan hasznosíthatnánk vizeletünket.

Te is vonultál már el úgy kisdolgodat végezni egy erdei séta közben, hogy közölted a haverokkal, hogy "Megöntözök egy fát."? No, most már tényleg megteheted.

"Ha szólít a természet" névre hallgat az a piszoár, mely ezentúl nem egyszerűen elnyeli a vizeletünket, hanem kifejezetten hasznos anyagként bánik vele és életet ad vele a növényeknek.

Design? Innováció? Újrahasznosítás? Környezetvédelem? Lájkolod? ;) 

A vizeletet három szűrőn keresztül megszűrve öntözi azokat a növényeket, melyeket a rendszerbe ültettek.

harom_szuros_piszoar.jpgAzon kívül, hogy újrahasznosít és öntöz, még jól is néz ki! Kicsit olyan lesz, mintha kint végeznéd a dolgod, egy fa tövében, látszólag egy normál piszoár felé fordulva, de a tetején zöld, élettel teli növényekkel. Akiknek Te segítesz életben maradni. Kedves.

Másik kedvenc piszoárunkkal összeépítve duplán hasznosítunk újra. Először a kézmosásunkra használt vízzel húzhatjuk le a wc-t, majd a vizeletünkkel öntözünk.

17 tipp, hogy több vizet igyál >>>

Design tekintetében a körben elhelyezett piszoárokba annyiból kötnék bele, hogy így sokkal több helyre van szükség a használatukhoz. De hát valamit valamiért, ugyebár? Cserébe viszont még pluszban jó, hogy sokkal privátabb érzés lesz így végezni a kisdolgod, hiszen nem közvetlen a másik pasi mellett állsz. ;)

Mókuslányként nehezebb lenne tesztelnem, így Mókuspetit és Téged küldelek, hogy öntözzétek a nyertes növénykéket. :D

Egyelőre még ne keressétek, még csak koncepcióként létezik, de remélhetőleg minél hamarabb használhatjátok.

ujrahasznositott_vizelet.jpgtovábbi képek itt

Még ha fura is első hangzásra egy-egy innováció, ha az a természetet, környezetünket (vagy a mókusokat :D) védi, akkor támogasd minden erőddel. A gyerekeinknek már természetes lesz.

fotó és infó

innováció újrahasznosítás wc piszoár

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr925509327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása