A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

7 szuper halloweeni gyerekjáték, amiért tuti remegni fogtok

2019. október 21.

Egyre többen tartanak Halloweeni bulikat hazánkban is, miért ne lehetne a kis mókusoknak is rendezni egyet a barátaikkal? Persze egy igazán klassz Halloweeni összejövetel mit sem ér néhány tematikus játék nélkül! Most összegyűjtöttünk néhány szörnyen szórakoztató játék tippet!

halloween_szulinapi_belteri_kulteri_jatek_gyereknek_diy_vicces_2.jpg

Halloweenkor egy kicsi a félelemmel vegyes jókedv elérése a cél, persze olyan egyensúlyban tartva a kettőt, hogy nehogy sírás legyen a vége. Kerüljenek elő a boszorkányok és a pókok se maradjanak a sarokban!

Gyere és ismerkedj meg a kicsit félelmetes, de annál mókásabb játékokkal, amikkel ha elkészítesz a csemetédnek egész biztos te leszel a környék legjobb mókus mamija/papija! (Azt már csak zárójelben merem leírni, hogy szerintem vannak köztük felnőtteket is szórakoztató változatok.)

Készíts múmiát!

Kell néhány tekercs WC-papír és egy kuncogó kis mókus, aki próbál azonosulni a szereppel. Hogy ez könnyebben menjen neki tetőtől-talpig be kell tekerni WC-papírral. Nagyon egyszerű feladat és az alapanyag igénye is olcsó és minimális. 

Ha a karokat a test mellé szorítjátok és lábakat szorosan összezárjátok, akkor kiszabadulni nehéz, ami lehet egy külön próbatétel, ha viszont a képen látható megoldást választjátok, akkor az nyer, aki a buli végén több papírt őrzött meg magán és nem hagyta teljesen elfoszlani magát. :) Így is, úgy is nagyon vicces játék.

halloweeni_jatekok_gyereknek_szuper_klassz_erdekes_bel_es_kulteri_szulinapi_jatekok_1.jpg

Sétálj végig, ha mersz!

Ebben a játékban lekerülnek a lábakról a zoknik, a szemeket pedig eltakarjuk. Félsz már? A játékosokat bekötött szemmel oda kell vezetni a starthoz és el kell őket indítani (vakon) egy kijelölt pályán. Eddig nincs benne túl nagy kihívás igaz? Azt mondtam már, hogy a pályán mindenféle textúrájú, különféle dolgok lesznek elhelyezve, amiket a játékosok előtte nem láthattak? Persze semmi olyan tárgy, ami sérüléshez vezethetne, de olyan meglepő dolgok, mint egy plüss szőnyeg, buborékfólia, rizs, csipogós gumijáték stb. simán belefér.

Tipp: Ha nem akarsz túl sokat takarítani, akkor válogasd meg bölcsen a sorrendet! ;)

Ezzel a bátorság próbával csapatépítőn találkoztam, akkor tojás is volt a pályán majd utána egy adag zörgős müzli volt végigszórva. Legalább volt egy vödör víz és egy törölköző a célban, hogy ne arra a koszos talpra kelljen visszavenni a zoknit. Még belegondolni is fúj.

Elméletileg volt egy segítőnk, aki szóbeli utasításokkal próbált minket a tiszta útvonalon végig vezetni, de gyakorlatilag a vicc kedvéért minden létező tárgyra rálépettek minket.

feet-2358333_640.jpg

Pókhálós kastély

Ismeri a kis mókusod a legendát arról az öreg, nyikorgós kastélyról, ami magányosan áll a domb tetején? Aki be tud osonni nyom nélkül, az megszerzi a kastélyban élő kísértet legféltettebb kincsét.

Nem kell mást tennetek, mint egy hosszú folyosót teleaggatni WC-papírral, majd anélkül, hogy egyet is letépnétek át kell kelni rajta. A legügyesebb kis lopakodónak pedig kijár a jutalom, ami lehet egy kisebb játék vagy finomság.

halloweeni_jatekok_gyereknek_szuper_klassz_erdekes_bel_es_kulteri_szulinapi_jatekok_5.jpg

Horgássz almát!

Ez egy nagyon régi játék, de lehet, hogy a kis mókusod még soha sem játszotta? Pótoljátok ki gyorsan! A lényege, hogy egy vizes lavorba (nagyobb tálba, vödörbe, kádba) öntsetek jó sok vizet és dobáljatok bele almákat, amiket majd szájjal kell kivenni. Ha túl nehéznek találjátok (ne ítélkezz, amíg nem próbáltad!) akkor az almákat szárastól használjátok, mert úgy sokkal könnyebb valamire ráharapni és annál fogva kiemelni.

Kicsit undi, de én anno ezzel a játékkal bizony gólyatáborban találkoztam először, de ott voltak "kedvesek" a kitalálók víz helyett a menzáról kért moslékot felhasználni. Nem részletezem, de ott bizony nem volt mindegy, hogy sikerült-e elsőre almát szerezni...Nálatok azért ne így legyen jó?

halloweeni_jatekok_gyereknek_szuper_klassz_erdekes_bel_es_kulteri_szulinapi_jatekok_2.jpg

Ki a legnagyobb boszorkány a vidéken?

Varázslat nélkül is menni fog, de azért jobb odafigyelni, hogy melyik sapka gazdájának erősödik a hatalma! Először kartonpapírból készítsétek el a képen látható csúcsos boszi sapikat és állítsátok le őket a talajra. Ezt követően nincs más hátra, mint a karikákat rádobálni a tökfödőkre.  A sapkák és karikák méretével és a távolsággal variálva a pontozást és a nehézségi fokot is tudjátok változtatni.

A másik változat szerint mindenkinek saját karika és sapka színt kell választani és ha a megfelelő színek kerülnek össze akkor pont jár (a Griffendélnek) ellenben, ha más boszorkány sapkáját tünteted ki a karikáddal, akkor pont levonás jár.

halloweeni_jatekok_gyereknek_szuper_klassz_erdekes_bel_es_kulteri_szulinapi_jatekok_4.jpg

Egy kis kóstolót?

Eljött az ideje egy kis nassolnivalónak! De nem úgy megy az Halloweenkor, hogy csak bekapok pár finomságot és meg is vagyok, áh dehogy! Játék formájában szolgáljuk fel a desszertet! Vak kóstolás lesz! Ehhez kell ám a mersz!

Bizony egy-egy villányi torta közé bizony barack, ropogós müzli, méz, citrom, sós keksz, sárgarépa, túró és más meglepő ételek is bekerülnek majd a válogatásba. Csak rajtatok múlik, hogy mennyire lesz majd fanyar vagy éppen édes a játék!

Pontozhatjátok is annak megfelelően, hogy ki hányat mer megkóstolni mielőtt levenné a szeméről a kendőt vagy aszerint is, hogy hány ételt nevezett meg helyesen.

755a48113112aa5d958a62fc4c40373e.jpg

Pókot a hálóba!

Ehhez a játékhoz szükség lesz néhány gumipókra (na nem olyanra, mint amivel a kocsi csomagtartójában rögzíti apa a bőröndöket nyaraláskor), nem rendes gumiból készült pókra, ami a fiús gyerekszobákban szokott lapulni.

Ennek a játéknak több remek változata is létezik. Maszkoló szalaggal készítsetek a bal kép mintájára egy pókhálót a padlóra, majd álljatok kicsit arrébb és a padlótól függően csúsztassátok vagy dobjátok bele a saját mű pókotokat a háló közepébe. Minél közelebbi hálózugba landol az inci-vinci, annál több pont üti a markotokat.

A másik változatban cérnából, vattából, ruha darabokból és egyéb alapanyagokból először hálót kell készíteni két oszlop, felállított seprűnyél vagy széktámla közé, majd ebbe kell messziről úgy beledobni a pókokat, hogy belekapaszkodva ne essenek le. A kör végén az nyer, akinek a legtöbb ízeltlábúja maradt a hálóban.

halloween_szulinapi_belteri_kulteri_jatek_gyereknek_diy_vicces.jpg

Bár a fenti játékok többsége hangulatában erősen kapcsolódik a Halloween szellemiségéhez, nem azt jelenti, hogy egy unalmas hétvégén a családdal vagy egy közelgő szülinapi bulin nem állnák meg a helyüket. Épp ellenkezőleg! Legyetek merészek és kísérletezzetek ezekkel a remek kikapcsolódást nyújtó játékokkal!

 A cikk megírását a Provident támogatta.

szülinap gyerek halloween gyerekjáték DIY beltéri játék kültéri játék

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr1315092240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása