A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Lepjük meg a nagyit egy fantasztikus ajándékkal!

2019. október 23.

Mivel szoktátok meglepni a nagymamát? A gyerkőcök mindig rajzolnak valami szépet a dédinek? Itt van néhány remek ötlet, ha egy kicsit variálnátok!

ajandek_otlet_nagymamaknak_mit_vegyek_a_nagyinak_unokak_rajzai_gyerek_altal_keszitett_meglepetes_ajandek_diy_5.jpg

Nem tudom, hogy más nagymamája, dédmamája is hajlamos-e arra, hogy ha ünnepekkor viszünk neki ajándékot, akkor mindig kikéri magának, hogy "nekem ne vegyetek már semmit, ne költsétek a pénzeteket rám". De persze azért mindig viszünk valamit, és a kör kezdődik elölről. Éppen ezért az utóbbi időben csak személyes kötődésű, kézzel készült, unokás apróságokat viszünk, mert ha bevallja nekünk ha nem tudjuk, hogy az összes szomszédnak azonnal végig mutogatja, amint találkozik velük, nagy büszkén, hogy mit készített neki a családja. (Ezúton is óriási köszönet a szomszédoknak, boltos néniknek, postásnak, ebéd futárnak és mindenkinek, aki mosolyogva hagyja, sőt végig hallgatja a mamát, hogy ezekkel dicsekszik.)

Ha hasonló cipőben jártok, akkor ez a cikk igazi mentőöv lehet a számotokra is. Ebben a válogatásban ugyanis olyan ajándékba adható apróság ötleteket gyűjtöttünk össze, amiket egy nagymama vagy épp nagypapa sem fog elutasítani.

Kavics art

A következő séta alkalmával gyűjtsetek a kis mókusokkal néhány maroknyi különböző színű és alakú kavicsot. Otthon pedig készítsetek a nagyiról eszetekbe jutó kedves jelenetet a gyerkőccel. Ha már kicsit nagyobbak az unokák egyedül is boldogulni fognak a feladattal.

ajandek_otlet_nagymamaknak_mit_vegyek_a_nagyinak_unokak_rajzai_gyerek_altal_keszitett_meglepetes_ajandek_diy_2.jpg

A nagyi története

Nézzétek át a családi fotókat, és a képen láthatóhoz hasonlóan a nagyi fiatalkorából, anyává és nagyivá válásából válasszátok ki a legszívmelengetőbb pillanatokat. Egy-egy kedves felirattal, esetleg évszámmal koronázzatok meg a képeket, majd keressetek hozzá egy méltó keretet. Az én javaslatom az, hogy a keret is inkább kézzel készült, saját alkotás legyen, mert úgy még ütősebb lesz ez a meglepetés.

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_1.jpg

Gombos család

Egyszerű, de nagyon kreatív meglepetés ez a keretbe zárt gombfejű családi portré. Jelen esetben a szöveg is fontos, mely szerint a nagymamák olyanok akár a gombok, mindent összetartanak. Ha nagyi szeret vagy régebben sokat kézimunkázott, akkor biztos imádni fogja ezt az ajándékot.

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_21.jpg

Rejtvény az egész világ

Ha a nagyi szívesen fejt keresztrejtvényt a szabadidejében vagy scrabble bajnoknak számít a barátnői körében, akkor egy ilyen unokás fotót biztos örömmel kitenne a falra. (Na persze a saját unokáról. ;) ) 

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_20.jpg

A mi drága nagyszüleink

Ez a kép szavak nélkül is szívet melengető. Ha megérem és úgy alakul az életem nagyon szeretnék egy ilyen idillikus pillanatot megélni, vagy legalább képen megkapni. Vajon én hagy lufit fogok tartani a kezemben?

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_6.jpg

A nagyi minden részét szeretjük

Ha már elérte a karon ülős kort az unoka vagy dédunoka, már lehet vele hasonló fotókat készíteni. Örök emlék lesz és a nagyi mosolyogni fog minden alkalommal, amikor ránézve azt látja, hogy hogyan ölelik át a betűit a kicsik. Az elkészítéshez pedig itt van egy kis mankó, hogy tudjátok, hogy hogyan kell nekiállni a kivitelezésnek.

ajandek_otlet_nagymamaknak_mit_vegyek_a_nagyinak_unokak_rajzai_gyerek_altal_keszitett_meglepetes_ajandek_diy_4.jpg

Tenyér lenyomatos meglepetés

Nemcsak átadni nagyon szuper, de elkészíteni is nagyon szórakoztató. A hagyományos gyerekrajzoknál egy kicsit különlegesebb, mégis némi segítséggel az unokák maguk is megbirkóznak vele.

A mai világban már egyáltalán nem számít ritka esetnek, ha nagymamák is jól beszélik az angolt, nekik a képeken látható vicces feliratokkal is lehet kedveskedni.

ajandek_otlet_nagymamaknak_mit_vegyek_a_nagyinak_unokak_rajzai_gyerek_altal_keszitett_meglepetes_ajandek_diy.jpg

Ha pedig jobban szeretitek a praktikus ajándékokat, akkor a fenti rajzokat nyomtassátok rá egy használati tárgyra. Legyen az bögre, tányér alátét vagy más hasonló mindennap előkerülő kiegészítő.

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_7.jpg

"Lerajzolom a családunk!"

Ezen a logikai úton maradva természetesen minden a gyerekek tolla alól kikerülő legújabb alkotás is felkerülhet egy-egy kéznél lévő tárgyra. Pl. konyharuhára

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_3.jpg

+1 Így csomagold be a meglepetést!

Ha hirtelen nincs semmi ötleted, hogy mibe, hogyan tudnád méltó módon becsomagolni a fenti ajándékok egyikét, akkor most jön egy tuti tipp erre is. Bár nekünk biztos nem lenne szívünk széttépi ezt a borítást, de hát a kíváncsiság a tartalmára nagy úr. :)

ajandek_otlet_nagymamanak_dedinek_nagypapanak_sajat_keszitesu_17.jpg

A személyes kötődésű ajándékok mindig sokkal kedvesebbek a szívnek, mint a bolt polcáról levett tucat ajándékok. Lepjétek meg a nagyit vagy a dédit egy saját készítésű meglepetéssel, meg látjátok a hatás nem fog elmaradni nagy mosoly és néhány eldörzsölt könnycsepp formájában.

  A cikk megírását a Provident támogatta.

 

család gyerek ünnep ajándék nagymama meglepetés saját készítésű unokák DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr2115125490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása