A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Spórolj a pisivel

2013. augusztus 20.

Mármint nem magával a pisivel, azzal pont nem is szabad. Viszont a wc viszi el otthonodban a vízfogyasztásod több, mint felét.

viztakarekos-piszoar_mini.jpg

Hölgyeken kevésbé segít ez a megoldás, hacsak nem azt vesszük, hogy a vízfogyasztás csökkenése mellett takarítani való is kevesebb lesz a férfiak után. :D

Egy Lett cég újraalkotta a piszoárt és megfűszerezte egy kis zöld gondolattal.

Tetszenek az ilyen okos innovációk? Lájkolj, hogy a következőről se maradj le! 

Eddig külön leöblítettük a piszoárt és külön vízzel kezet is mostunk (lányok, el sem hiszitek, hogy mennyi csókát látok nyilvános helyen ezt a lépést kihagyni). Így mindkét helyen literek folynak el. No, ez a cég a kettőt egybeépítette. Így a kézmosós vizünkkel öblítjük le a piszoárt is. Tehát kisdolognál máris feleztük a vízfogyasztást (és a jelentős csatornadíjat is). Juhú.

piszoar-hasznalata_mi.jpg
amivel kezet mosol, azzal öblíted

Nem utolsósorban pedig kényelmes is, hiszen minden egy helyen van.

590 dolláros ára sem elvetemülten sok. Jó, igazából azért, mert én egyébként is szemezek már egy ideje azzal, hogy legyen egy piszoár is a lakásban. Közösségi helyeken viszont gyorsan megtérül az ilyen fejlesztés.

Ám a földnek vitathatatlanul jó, ha már ivóvíz minőséggel húzzuk le a wc-t. (Ilyenkor hol vannak a "víz = arany" lovagok?)

A mókusok az innovációra mindenképp megadják a "támogatom" plecsnit! Ha pedig több vállalat is beszáll az ötletbe, akkor kétségtelen, hogy a kapitalizmus lehozza nekünk az árakat is. Már alig várom.

eco wc víz piszoár pazarlás fogyasztáscsökkentés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr545468235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása