A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így szabadítsd meg a mosógépedet a lerakódásoktól +előtte-utána fotó

2014. május 06.

mosogep_lerakodas_tisztitas_ecettel.jpg

Mosd ki a mosógépedet, hogy újra régi fényében ragyoghasson! Tényleg csak egy mosás és nem fogsz hinni a szemednek.mosogep_tisztitas_ecettel.jpg

Ecet! Csodákra képes egyéb területeken is, és itt is nagyon látványos. Ha már próbáltad, pontosan tudod, mennyire hatásos, ha pedig Neked is újdonság, vagy láttad már máshol is, de nem merted kipróbálni... hadd mutassam meg, nálam, mit produkált.

Ugye, megérdemel egy lájkot? ;) Maradj velünk, mert mókusnak lenni jó! 

Hogyan csináljam?

Csak annyit kell tenned, hogy beleöntesz fél liter 20%-os (vagy egy liter 10%-os) ecetsavat a mosógépedbe (bátran! *), és elindítasz egy 90 fokos mosást. Az ecetet öntsd elosztva a mosószer, illetve az öblítő helyére, a maradékot pedig csak locsold bele a dobba.

Miután lejárt a program, csak töröld át egy tiszta ronggyal vagy szivaccsal, hogy a feloldódott maradék trutyit is eltűntesd és kész is! :)

mosogepdob_ecettel_tisztitva.jpg

*Mielőtt elkezdtem volna ecetezni, sok helyen láttam, hogy "de hát az ecet szétmarja a mosógép alkatrészeit", illetve hogy befolyhat olyan részekre, ahol kárt okozhat, stb... majd utánaolvastam olyan helyeken is, amely forrásokban már megbízom és megnyugodva használom most már évek óta. Itt is olvashatsz arról, hogy ezt a tévhitet csak a vízkőoldó- és egyéb termékeket forgalmazó cégek terjesztik. Semmi gond nincs az ecet használatával. Nálam már a sok-sok évi problémamentes használat bizonyított. ;)

+ szűrő kipucolása

Ha már kikozmetikázzuk a kis gépünket, akkor tegyük is tisztába. A mosógép hátulján vagy elején - keresd-megtalálod ;) - van egy - a legtöbb modellen könnyen, kézzel elforgatható - kis szűrő, amiben csúnyán összegyűlik a piszok. Ilyenkor ezt is érdemes kipucolni, csak pár mozdulat az egész.

mosogep_szuro_tisztitasa.jpg

Milyen gyakran?

Van, ahol azt írják, hogy pár havonta érdemes, de igazából, ha évente egyszer megcsinálod, már az is jót tesz. A lerakódásokból látni fogod, hogy a Te gépednek milyen gyakran van rá szüksége. Én legutóbb - feláldozva a cikkért a gépemet :P :D - kb. egy évvel ezelőtt eceteztem ki, de nálunk extrém kemény a víz. Lehet, hogy nálad nincs is rá szükség. Úgyis látod.

Mi történik?

Az ecet gyönyörűen tisztává és újjá varázsolja a mosógéped belsejét. Nem csak a vízkövet, de minden egyéb mosószer- és öblítő- vagy koszmaradékot is eltakarít, szerintem egyszerűen csak megeszi. :)

mosogepdob_tisztitas.jpg

 

Meggyőző, ugye? Ne hagyd holnapra, rakj be még ma egy ecetes mosást! ;)

tapasztalat mosógép ecet tisztítás helyettesítés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr166126885

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A teregetés nagymesterei - szomszédtípusok a ruhaszárítás terén 2016.08.16. 14:18:31

Bár a teregetnivaló sokunk számára az intim szféra szoros részét képezi, épp ezért általában lakáson belül oldjuk meg a kilógatást, de nehéz olykor lemondani a szabadban száradó ruhák és ágyneműk napsütötte, roppanós frissességéről. Nem is kell persze,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mariann Juhász 2017.04.18. 00:06:30

Az előző mosógépnél én is használtam ecetet tisztításra/vízkőtelenítésre, valamint 1:1 arányban vízzel higítva öblítéshez is. Sajnos az évek alatt az öblítő rekesz gumitömítését "megette". Mivel semmi mást nem használtam, csak ecetet az öblítéshez, így egyértelműen ez tehette tönkre. Azóta másik mosógépem van, de pont emiatt nem merem már használni.

szandraaa88 2018.08.08. 11:02:28

Szia! Üres dobbal vagy valami értéktelen ronggyal inditsam el a gépet?
Köszönettel :Szandra

mokuspanna 2018.08.08. 20:36:05

@szandraaa88: Nyugodtan indítsd el üresen, én is úgy szoktam! ;)
süti beállítások módosítása