A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

házi fagyi, pizsamában... most épp csokis-banános

2013. március 01.

fagy.png

Úgy ennél valami finomságot, de épp meg akarod dönteni a nadrágszíjhúzó versenyt? Ki sem kell lépned otthonról és egy fillért sem költened, csak egy kis konyhai kutyulás-keverés és máris kielégítheted az édességvágyadat.

Lehetne cukrászsütemény helyett házi piskóta, lehetne éttermi desszert helyett otthoni madártej...

Hogy miért éppen fagyi? Hát mert JÖN A TAVAAAAASZ (update: ITT A NYÁR :))! Majd' kiugrom a bőrömből és ünnepelni lenne kedvem. Márpedig akkor az elsők között szerepel a fagyiiiii!

Érdekelnek az olcsó fagyis receptek?

A kedvenc fagyim (ovális alakú doboza van és "kár", hogy nem folyik a csapból :)) nagyon drága és persze nagyon finom.

Bánatra semmi ok, van itthon banán, csoki... és a fagyasztó is működik.

Elő egy turmixgéppel és egy hatalmas fagyievő kanállal!

1. Legyen a fagyasztódban mindig banán! Ha megkívánod, vedd elő és darabold fel őket. A teljesen kemény és a már szottyadt is ugyanolyan jó (utóbbi édesebb lesz). Ha van erős darálód vagy olyan konyhagéped, ami a jeget is bírja, akkor elég csak simán két centis karikákra vágnod a banánt, ha turmixgéppel vagy kisebb teljesítményű géppel fogod elkészíteni (egy kézi mixer is teljesen jó), akkor vágd a még puha banánt minél apróbb (1x1 centis) darabokra. Amikor jól megfagyott (20-25 óra!), akkor vedd ki a fagyasztóból és hagyd egy kicsit felengedni szobahőmérsékleten.

2. Rakd be a darálóba vagy turmixba a banánt, tegyél hozzá egy-két evőkanál tejet, tejszínt vagy joghurtot (én most épp tejszínnel csináltam, mert az volt nyitva a hűtőben és hát azt is el kell használni :)), egy kis fahéjat, illetve ha nagyon édes szájú vagy, akkor egy-két kiskanál cukrot vagy mézet. Szerintem a banán önmagában is elég édes, de ízlés dolga.

3. Indítsd be a masinát és pár perc alatt turmixold össze pépesre. Az utolsó előtti pillanatban dobd bele az apró kockákra vágott pár kocka csokit (én étcsokit, de ki mit szeret) és keverj rajta még kettőt.

4. Kanalazd ki és kanalazd be! :) Jó tavaszvárást, finom fagyizást!

+ Természetesen ez csak egy - saját, kipróbált - a sok recept közül, de a lehetőségek száma végtelen. A fagyit megbolondíthatod pirított magokkal, vagy keverheted bármilyen más gyümölccsel (és persze zöldséggel - wáá, az egyik kedvencem a sárgarépás-narancsos :)) és persze darálhatsz hozzá egy kis kekszet is vagy piskótát. 

Egy lebbencsleves után tökéletes választás!

Így spórol egy okos mókus a fagyi árán, amiben egy db E betű sincs! kövesd Te is! ;)
Ha van jó házi fagyi ötleted, írd meg Dühös Mókusnak, biztos örülni fog.
mokus_fagyi.bmp

 

 

 

Te is szereted a fagyit, ugye?   

 

 

fotó: kitchenartistry és lurvely

 

spórolás banán édesség fagyi recept házi egészséges lecserélem könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr605110858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása