A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készíts csodás füzetborítókat az idei tanévkezdéshez!

2019. augusztus 14.

A kis mókus iskolatáskája lassan már készen áll az összeválogatott tanszerekkel a kezdésre, de a füzetek becsomagolása még hátra van? Akkor tökéletes helyen jársz, mert most csodaszép füzetborító ötleteket hoztam, amikkel igazán egyedi lehet a csemete tanszere!

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy_fuzetborito_7.jpg

Ha augusztus vége (vagy a kicsit ráérősebb mókus családoknál a szeptember első hete) akkor tuti, hogy a füzetek és tankönyvek bekötése az egyik délutáni program. A boltból vett kész borítók is klasszak, de ha valami igazán ütőset szeretnél a kis mókusnak, akkor nézd meg az alábbi válogatást!

Vigyázat szuper mókusmami/papi státusz garantáltan elnyerhető, hogy a gyerkőc meglátja, mit alkottál a számára!

Gyerekkoromban én mindig irigykedve néztem a többiek színes-szagos füzetborítóit, mert nálunk mindig az volt a jelmondat, hogy nem kell ilyen butaságra pénzt költeni, jó az hagyományos barna papírba kötve is. Talán ezért az emlékért, talán mert szimplán így jött ki a lépés, de most olyan ötletes trükkök jönnek, amiknek az alapja bizony az az olcsó (és ronda már bocsánat) barna, háztartási csomagolópapír lesz.

Hajtogatott színes minták

Ha engem kérdeztek hihetetlen jól néz ki ez a fajta füzet borítás. Nagyon bonyolultnak tűnik és amíg nem nézed meg a leírást el sem hinnéd, hogy valójában még a kis mókusod is meg tudja csinálni. (Persze ezt előtte titokban is tarthatod, hadd nézzen csak fel a szuperhősöket megszégyenítő mamijára. :) )

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy.jpg

Részemről akár már itt meg is állhatnék a cikk írásában, mert "kész megtaláltam az igazit" hangulatom van, de azért ne aggódj hozok másféle megoldásokat is, hátha te inkább azokba szeretnél bele.

Stoppolásra fel!

Nem kell nagy kézügyesség hozzá, hogy egy kis tű-cérna kombóval készíts valami igazán trendit. Ha biztosabbnak érzed úgy a kezed, akkor előtte kipöttyözheted vagy tehetsz mellé egy sablont is, de ha már megvan a fejedben a teljes minta, akkor belevághatsz varrhatsz ezek nélkül is.

Tipp: Ha félsz, hogy nem lesz elég tartós csak a barna csomagolópapíron, akkor csúsztass be alája egy karton lapot is, és varrd őket össze.

(Kattints a képre a nagyobb méretért, ha a mókus kukker pont nincs kéznél. :) )

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy_fuzetborito_2.jpg

Kép források: 1,2,3,4,5

Dekortapaszt most ragassz!

Ismered az angol szóval washi tapenek nevezett dekortapaszt? Végtelen sok színben, mintában és vastagságban gyárták és némi fantáziával lélegzetállító dolgokat lehet belőle kreatívkodni pl. füzetborítót is. Boríts be vele az egész elő-, és hátlapot vagy egyszerűen csak húz rá néhány csíknyi mintát, ahogy csak jólesik!

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy_fuzetborito_5.jpg

Képek forrása:1, 2, 3

Levél lenyomatos borító

A legtöbb iskolában szoktak technika, rajz vagy környezet órán levél lenyomatot készíteni a kis mókusok (már nem emlékszem pontosan hogy melyiket, hiába én se most ültem a padban). Menj elébe a dolgoknak és kérd meg a csemetédet, hogy segítsen a borító elkészítésben!

Ha kellene egy kis inspiráció, akkor itt gyerekek mutatják meg, hogy ők hogyan festették le a leveleket, amik tökéletes mutatnak egy hagyományos barna papíros borítón is.

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy_fuzetborito_3.jpg

Mindent bele rá!

Kedvelitek a kissé eklektikus, művészi káoszos képeket? Akkor az alap, egyszínű borítót turbózzátok fel mindenféle kép kivágásokkal, és minta ráragasztással! Azért a domború mintákkal érdemes csínján bánni, mert a táskába dobáláskor bizony leszakadhatnak.

Ha az elkészítésben kell egy kis kapaszkodó katt.ide!

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy_fuzetborito_4.jpg

Ez már egy kicsit túlzás? Meglehet, nézzünk valami letisztultabbat...

Pöttyös feliratok

Egyszerűen nagyszerű, ezzel a két szóval tudnám legjobban jellemezni a lenti ötletet. Neked mennyire jön be? Ha igen itt megmutatja a hölgy részletesen, hogy ő hogy készítette!

Én mondjuk valami motiváló szöveget írnék rá így szívem szerint, de a gyerkőc neve és a tantárgy címe is jó választás lehet.

diy-pointillism-notebook-7_1.jpg

Mozaik mánia

Ennél a technikánál apró formára vágott részekből készítünk csinos kis füzetborítót. Végül a borító kiadhat egy egész képet, mintha csak felkaszaboltad volna, de lehet összefüggéstelen vagy csak színében azonos képet tartalmazó montázs is.

Én kezdek elbizonytalanodni, hogy melyik is a kedvenc füzetborítóm, te hogy vagy vele?

fuzet_es_tankonyv_boritas_csomagolas_diy_fuzetborito_6.jpg

Kép források: 1,2,3,4,5

Ezekkel a különleges csomagolásokkal borított tanszerekbe biztos sokkal nagyobb kedvvel mélyed majd el a kis mókusod az iskolában. Ha már nekünk nem lehettek ilyen fantasztikus tanszereink legalább a gyerekeinknek legyen. Bár lehet, hogy magamnak is készítek egy ilyen stílusú határidő naplót vagy jegyzetfüzetet. ;)

 A cikk megírását a Provident támogatta.

tanulás gyerekek iskola olcsó kreativitás dekoráció csomagolás szeptember DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr5814993148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása