A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ősziesítsük-téliesítsük együtt a női válltáskánkat!

2019. november 23.

Lányok tessék őszintén bevallani, hogy utoljára mikor borítottátok ki teljesen a táskátokat? Azt hiszed tudod mit tárolsz benne? Szerintem érnének meglepetések, ha "kifordítanád", talán még egy világ is összedőlne benned, ha rájönnél mennyi felesleges kacatot cipelsz mindennap magaddal. Most véget vetünk a káosznak és rendet vágunk a táskák belsejében méghozzá úgy, hogy a legfontosabb őszi kiegészítők is otthonra leljenek benne!

noi_taska_tartalma_rendszerezese_takaritasa_mit_vigyek_magammal_oszi_taska_valltaska.jpg

Bármekkora táskával is járunk mi lányok a mindennapokban azt tuti, hogy könyékig kell benne túrni, ha éppen valamit szeretnél megtalálni benne, illetve az is biztos, hogy teljesen még te sem ismered a tartalmát! Ha nem hiszed most bebizonyítom.

Mondanám, hogy kezd 0. lépés gyanánt egy pohár vörösborral a neki készülést, de mivel ez egy kis mókus barát oldal, maradjunk inkább az almalénél. Szóval igyál egy nagy pohár almalét, sóhajts egy mélyet és kapd az öledbe a táskád (ha többel szaladgálsz, akkor mindet egymás után).

1. lépés Ürítés

Most pedig tessék 0-ra kipakolni. Igen teljesen, az utolsó rúzsig!

Most, hogy sokkolt a látvány, hogy mekkora mennyiségű csetreszt hurcolsz magaddal, gondolom kicsit megijedtél. De nem kell.

noi_taska_tartalma_rendszerezese_takaritasa_mit_vigyek_magammal_oszi_taska_valltaska_3.jpg

2. lépés Lomtalanítás

Mielőtt folytatnánk az egyértelmű szeméttől (használt zsepi, régi számla, rágós papír stb.) és a "jé ez még mindig benne van" kategóriás kacatoktól szabadulj meg!

Nem vagyok rá büszke, de velem már előfordult, hogy cipőt akartam venni és az ehhez bekészített próbazoknim és bokaharisnyám bizony 2 hétig velem utazott. Tudom, tudom, ne ítélj el nagyon, pirultam én miatta eleget, amikor feltűnt a táskám alján! Egyszer pedig a válltáskámba szórtam be azt a pár dolgot, amit a boltban vettem és bizony csak másnap jutott eszembe, hogy az élesztőt direkt a kis mellékzsebbe tettem, nehogy baj legyen. Fúj.

Neked is volt nagy benne felejtetted szitud? Ide vele kommentben, hadd érezzem jobban magam egy kicsit, köszi!

Na de folytassuk, mert soha nem jutunk egyről a kettőre.

giphy.gif

Most pedig tegyél félre mindent, ami nyáron és jó időben még szuper kellék volt, de már fölöslegesen lakik a szütyödben egy ideje! Gondolok itt a napszemüvegre, elszakadás esetére a plusz harisnyára, léteznek ilyen nyári sminket kímélő, de arc izzadságot leitatható kendők (mit tudom én minek hívják hirtelen) stb. Szóval bármi is lapul nálad a nyári szezon miatt ki vele! Ne feledkezz meg a táskádon kívül fityegő plüssökről és szőrös bigyókról sem, mert ezek igencsak lehangolóak lesznek átázva és csöpögve, szóval inkább most tedd el őket tavaszig!

3. Tisztítás

Na alakulunk, már full üres a táska és csak a valóban visszarakható holmik vannak melletted ! 3. lépésben takarítsd ki a táskád belsejét, mert valószínű van benne egy kisebb kupac morzsa, szösz, papírzsepi morzsalék stb. Ha belül már okés, akkor kívülről is hozd rendbe egy kicsit!

Én például minden ősszel impregnáló sprayvel lefújom, hogy még véletlenül se legyen gond, ha elkap egy kiadós eső, amikor épp mennem kell valahova. Ajánlom meleg szívvel neked is ezt a pontot!

Ameddig a szabad levegőn szárad (hihetetlenül büdös a spray szóval csak kültéren fújkodni), addig lássuk miket kellene még odakészíteni a többi női táskába való tárgy közé, így ősszel!

noi_taska_tartalma_rendszerezese_takaritasa_mit_vigyek_magammal_oszi_taska_valltaska_5.jpg

4. Belevalók fixálása

A női táska kész rejtély a pasik számára és talán jobb is ez így. ;) Ők csak ámuljanak, hogy mi bármilyen helyzetben képesek vagyunk elővarázsolni belőle az éppen kellő eszközt. Akárcsak a nagy bűvészek nekünk is fel kell készülnünk előtte a trükkhöz és bekészíteni a kellékeket, csak itt cilinder helyett táska, fehér nyuszi helyett...hát szinte minden másra lesz szükség. A hétköznapi cuccokból már gondolom te is jól állsz és össze is raktál magadnak egy alap pakkot, így ezt átugorjuk és csak a plusz tartalommal foglalkozunk!

Őszi (és téli, ha ritkán rendeznél táskát) szuper kellékek, amiből érdemes tartani a táskádban!

  • összecsukhatós esernyő, mert bármelyik nap felhőszakadással végződhet
  • kézkrém, hatékony ajakápoló
  • zsebkendő
  • vékonyabb kesztyű (ha szeles időben is mindig hordasz nem lesz olyan ráncos, és cserepes a kezeden a bőr)
  • kézfertőtlenítő (főleg ha tömegközlekedsz is, mert ott aztán bacik széles skáláját lehet összeszedni)
  • vékony sál (dísznek, torokvédőnek, de ha nagyon hideg lett hirtelen stólának is jó)
  • derék/vese melegítő, lábszármelegítő (na jó ez már tényleg csak a fázósabb mókusoknak kell pl. nekem)
  • akinek izzadósabb a lába annak egy csere zokni is jól jön, mielőtt átvenné a dolgozóba a benti papucsot
  • mini fésű (ez a szél csak a szénaboglya frizurának kedvez :S )
  • én tartok magamnál egy toll méretű mini zseblámpát, mert az én telefonomon nincs vaku és már többször jól jött
  • ha sokat mászkálsz sötétben, akkor egy biciklisek által használt fényvisszaverő szalag (bokára, csuklóra, táska pántjára) Tudod arra a "rácsattintós" válozatra gondolok.
  • csak hogy valami jó hír is legyen a végére már nem olvad el a csoki, cukor a táskában így egy-egy kis torkosságot be lehet csempészni a táskába nyami

Most, hogy kimazsoláztad a neked tetsző kiegészítőket, már csak azt kell megoldani, hogy mindez beférjen a táskádba!

noi_taska_tartalma_rendszerezese_takaritasa_mit_vigyek_magammal_oszi_taska_valltaska_4.jpg

5. Visszapakolás

Nem maradt más hátra, mint visszatuszkolni minden a saját helyére a táskán belül! Bár jó sok mindent tettünk bele a hidegebb időre való tekintettel, de ha hasonlítasz rám, akkor közel annyit ki is szedtél a korábbi pontokban az eredeti táska tartalomból.

noi_taska_tartalma_rendszerezese_takaritasa_mit_vigyek_magammal_oszi_taska_valltaska_2.jpg

Remélem nem ment rá az egész délutánod, bár mondjuk amekkora táskák léteznek nem csodálkoznék ezen se! :) És mint köztudomású egy nő táskája mindig tele van teljesen mindegy, hogy mekkora a mérete, azt pont csordultig lehet kell pakolni. Igazam van mókus hölgyek?

Legközelebb mit rakjunk rendbe?

 A cikk megírását a Provident támogatta.

táska ősz praktikus takarítás helykihasználás női dolog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr1415190694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása