A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

"Mit főzzek a hétvégén?" rovatunk egyik spórolós kedvence: lebbencsleves +recept +fotó

2013. június 15.

Azért mert spórolunk még nem kell zsíros kenyeret ennünk (bár az is nagyon finom :)). Nálunk az egyik nagy kedvenc a lebbencsleves, ami nem túl drága, mégis nagyon tartalmas, laktató és gyakorlatilag inkább egytálételnek nevezném.

mit_fozzek_a_hetvegen.jpg

Legalábbis ahogy mi esszük (sok tészta+krumpli, kevés lé). :D

Szerencsés voltam és egy kicsit a nyaralóban pihiztünk (és lestük a fenyőkön a mókusokat, amíg mókuspeti dolgozott helyettem is ;)), így bográcsban, szabad tűzön készült a leves - hatalmas mennyiségben. Ja, és így még gázra/villanyra sem kellett költenünk. Szóval ha igazán olcsón akarsz főzni, amikor csak teheted, irány a kert! ;)

bogracsolas.jpg

Tök jó, hogy alig kell hozzá valami, az is olcsó, gyorsan megvan és isteni! Nem kell győzködni Téged sem, gondolom. Igazából a recept is felesleges, nem hiszem, hogy ne ismernéd, de azért elmondom, nálunk ez hogy néz ki. :D No tehát.

Hozzávalók:

- krumpli

- lebbencstészta (ez fontos! :D)

- hagyma (rengeteg)

- fokhagyma

- só

- pirospaprika

- babérlevél

- köménymag (sok!)

- (ünnepnapokon: + tejföl)

Ja, és víz! Ízlés szerint. És esetleg kenyeret is ehetsz hozzá. :D

Mi tényleg durva arányokkal csináltuk most is, 2 kg krumplihoz 1 kg tésztát és 4 nagy fej hagymát raktunk (+ a fűszerek, köménymagból majdnem fél csomaggal). Nehéz megmondani, hogy miből mennyi, mert tényleg mindig valahogy máshogy jön. De ezzel tényleg ne törődj!

2 fontos szabály van:

  • A tésztát mindenképp pirítsd meg a fonnyasztott hagymás olajon, mielőtt hozzádobod a krumplit,
  • és bárki bármit mond, ne hagyd ki a babérlevelet (tányéronként egy levél), kell bele!

Elrontani nem lehet és mindenhogy finom lesz. Ha a krumpli négyszer annyi, akkor talán inkább krumplileves lesz, ha sűrű aránnyal dolgozol, akkor pedig inkább egytálétel. A sok tészta, kevés krumplinak viszont nincs értelme, az már tényleg egy másik kaja. :)

Megkívántad? Vásárolj be hozzá és készítsd el Te is!

Az egyszerű, olcsó étel is isteni finom tud lenni, úgyhogy ne húzd ki a menüből. Sőt! Tekintsd kihívásnak, hogy minden héten legalább 3 ilyet készíts! Neked mi a kedvenc spórolós kajád? Írd meg, nagyon örülnénk! ;)  

konyha spórolás recept otthon étkezés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr355361700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása