Azért mert spórolunk még nem kell zsíros kenyeret ennünk (bár az is nagyon finom :)). Nálunk az egyik nagy kedvenc a lebbencsleves, ami nem túl drága, mégis nagyon tartalmas, laktató és gyakorlatilag inkább egytálételnek nevezném.
Legalábbis ahogy mi esszük (sok tészta+krumpli, kevés lé). :D
Szerencsés voltam és egy kicsit a nyaralóban pihiztünk (és lestük a fenyőkön a mókusokat, amíg mókuspeti dolgozott helyettem is ;)), így bográcsban, szabad tűzön készült a leves - hatalmas mennyiségben. Ja, és így még gázra/villanyra sem kellett költenünk. Szóval ha igazán olcsón akarsz főzni, amikor csak teheted, irány a kert! ;)
Tök jó, hogy alig kell hozzá valami, az is olcsó, gyorsan megvan és isteni! Nem kell győzködni Téged sem, gondolom. Igazából a recept is felesleges, nem hiszem, hogy ne ismernéd, de azért elmondom, nálunk ez hogy néz ki. :D No tehát.
Hozzávalók:
- krumpli
- lebbencstészta (ez fontos! :D)
- hagyma (rengeteg)
- fokhagyma
- só
- pirospaprika
- babérlevél
- köménymag (sok!)
- (ünnepnapokon: + tejföl)
Ja, és víz! Ízlés szerint. És esetleg kenyeret is ehetsz hozzá. :D
Mi tényleg durva arányokkal csináltuk most is, 2 kg krumplihoz 1 kg tésztát és 4 nagy fej hagymát raktunk (+ a fűszerek, köménymagból majdnem fél csomaggal). Nehéz megmondani, hogy miből mennyi, mert tényleg mindig valahogy máshogy jön. De ezzel tényleg ne törődj!
2 fontos szabály van:
- A tésztát mindenképp pirítsd meg a fonnyasztott hagymás olajon, mielőtt hozzádobod a krumplit,
- és bárki bármit mond, ne hagyd ki a babérlevelet (tányéronként egy levél), kell bele!
Elrontani nem lehet és mindenhogy finom lesz. Ha a krumpli négyszer annyi, akkor talán inkább krumplileves lesz, ha sűrű aránnyal dolgozol, akkor pedig inkább egytálétel. A sok tészta, kevés krumplinak viszont nincs értelme, az már tényleg egy másik kaja. :)
Megkívántad? Vásárolj be hozzá és készítsd el Te is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal