Könyörgöm, ne hidd el nekem, hogy nincs ennél finomabb mogyis édesség, csak egyszerűen készítsd el, kóstold meg és jelezz vissza!!! ;)
Nem mintha keresni kellene az alkalmat egy finomság elkészítéséhez, de a Csokis Mogyoró Világnapja mindenképp tökéletes ok arra, hogy elkészítsünk egy isteni rágcsálnivalót ebben a kategóriában.
A házi sportszeletemet már biztos próbáltad - Neeem? Akkor futás! ---> -, és ha az ízlett, ezt is imádni fogod!
Most csináltam először és mondhatni én találtam ki a receptet (összeöntöttem, amit találtam és tetszett :D), de tuti, hogy nem utoljára. El kell készítenem még a keresztlányaimnak, a szüleimnek, a barátaimnak, a jó szomszédnak, a kisboltba a lányoknak, a klubba a srácoknak és még az ellenségeimnek is készítenék, ha lennének...
Lássuk, mi kell hozzá!
Az összetevők egy része opcionális, de ami elengedhetetlenül szükséges:
1. mogyoró (hitted volna?)
2. csokoládé (nahát!)
3. keksz (háztartási vagy vajas a legjobb szerintem)
A többitől csak még finomabb és különlegesebb lesz, de ha nincs otthon más vagy az egyszerűségre vágysz, már be is kapcsolhatod a tűzhelyt! Extrák:
- fahéj
- kávé (nescafe-t rakj hozzá ízlés szerint)
- vanília
- plusz magok (Juhúúúú! :)) - mandula, dió, kesudió, pisztácia, stb.
A feladat roppant egyszerű
1. Pirítsd meg a magokat (ne hagyd ki, még akkor sem, ha már eleve pörkölt mogyit vettél, kicsit akkor is adj neki).
2. Darabold fel a kekszet és keverd a magokhoz (amit szintén picit összetörhetsz, ha nem akarod, hogy a csoki domináljon).
3. Olvaszd fel (gőz felett) a csoki(ka)t és közben fűszerezd. Én kétféle csokipasztillát használtam, mert épp ez volt itthon, de akár tortabevonóval is csinálhatod. (A képek minőségéért bocsi, a nagy gőzben lehetetlen...)
4. Kutyuld össze őket!
5. Terítsd sütőpapírra. (Már eleve rakhatod kis kupacokba, de ez tipikusan rondán szép! :D)
6. Várj! - Sok mindentől függ, hogy mennyi idő kell a teljes visszadermedésig (jó kis szó :)), nekem most 6 óra volt).
7. És nyamm...
Ha ajándékba készíted (mert tuti ötlet!), akkor hagyd egyben vagy vágd téglatestre és csomagold be...
Ha szereted a kávét, rakj a hozzávalók közé egy teáskanálnyi morzsolt nescafe-t vagy csak egyszerűen egy espresso kíséretében kínáld vagy fogyaszd el, ahogy én is tettem! ;)
Ha vendégvárónak szánod, eleve hengerben dermeszd és szeleteld, ha kész...
Ha csak elmajszolni akarod, törd mókusízlésed szerint darabokra... egy kávé mellé tökéletes! Mondtam már? :)
Vagy akár harapd! :D Ahogy tetszik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.