A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készíts és ajándékozz egyedi képkeretet karácsonyra!

2019. december 09.

Karácsonyra lepd meg a szeretteid egy közös pillanatot ábrázoló fotóval, amit saját készítésű kerettel koronázol meg!

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_12.jpg

A kézzel készült ajándékok eszmei értéke kimagasló, ilyen saját kézzel alkotott meglepetést átadni is igazi boldogság hát még kapni! Idén tegyél a karácsonyfa alá egy csipetnyi odafigyelést és szeretettet képkeret formában!

Képkeret sok mindenből készülhet, szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Választhatsz a keretbe kerülő kép témájának megfelelően vagy egy olyan apróságot is, ami csak nektek idéz fel egy különleges emléket. Mindezt elérheted az otthon lévő mutatós alapanyagokból.

Persze ha egyszerűen tetszetősnek, viccesnek vagy színben passzolónak találsz egy alapanyagot, akkor abból is készülhet a tökéletes képkeret, csak rajtad áll a döntés! Na jöhetnek a gondolatébresztő inspirációk? Hajrá mókusok!

Szemmel tartalak

Bohókás és vitathatatlanul egyedi ez a szemes megoldás. Hobbi boltban vehetsz kész akár mozgó ufó szemeket, de fehér és fekete kartonból vághatsz ki saját tervezésűeket is. Ebbe a fotókeretbe én egész biztos egy hülyülös, önfeledten szórakozós képet választanék.

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_4.jpg

Gyerekjáték az egész

Sok olyan gyereknek készül apró "kacat" van egy háztartásban, ami rendkívül dekoratív lehet képkeretként is. Itt van két remek példa erre, de pl. a Kinder figurák is méltó helyet kaphatnak ilyen formán a kandalló párkányon.

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_5.jpg

Farmer mindent tudó alapanyag

A leselejtezett farmernadrág ezerféleképp felhasználható. Nagyon trendi alapanyag és a legtöbb diy alkotáshoz jól passzol, így a képkerethez is. Fiatalos és vagány hatást kölcsönöz. Neked bejön?

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet.jpg

Öltöztesd fel a képkeret is!

A ruhaanyagok puha érintése melegséget csempész az alkotásba és ez a fajta átvitt értelmű jelentés több mint kívánatos. Bizalom, szeretet, hűség, barátság, ragaszkodás...ez lehet a keret saját üzenete. Szeretnéd ezeket sugallni a megajándékozni kívánt személynek?

Használhatsz natúr fonalat, pompont, horgolt mintát, kötött ruhadarabot stb. ahogy csak jólesik!

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_9.jpg

Gombos varázs

Ha a kidobásra ítélt ruhákról mindig levágod a még felhasználható gombokat, akkor valószínűleg már több befőttesüvegnyi hánykolódik otthon. Légy bátor (és türelmes) és használd fel őket!

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_6.jpg

Nézz tükörbe!

Lásd meg az értéket a törött tükörben, ami a babonával ellentétben nem balszerencsét hoz, hanem kihozza belőled a kreatív éned, ami nagyon is jó dolog! Egy gyerekkori fotó ennél csodálatosabb otthonra nem is lelhetne, hiszen, ha bármikor ránéz a megajándékozott a tükrös keretű képre, rádöbbenhet, hogy még mindig benne él a képen szereplő kölyök.

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_7.jpg

Szívószál foglalat

Ha egy buliból megmaradt rengeteg szívószál, akkor csinálj belőle egy szivárványosan mesés keretet! Válogasd ki őket árnyalat vagy szín szerint vagy egyszerűen engedd rakoncátlanul pezsegni! Egy fekete-fehér képet nagyszerűen ellensúlyozhatna. Kipróbálod?

 diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_8.jpg

Faspatula a sztár

Fagyni voltatok az első randin? Minden szakítás után jégkrémbe fojtottátok a bánatotokat a legjobb barátoddal függetlenül attól, hogy melyikőtöket dobta a majdnem nagy ő? A hűvös finomság pálcikáját idéző faspatula a köztetek lévő kapocs erősségét juttatja majd az eszetekbe.

Jaj kár volt ezt is belevenni, én már meg is kívántam egy gombócot a kedvenc fagyimból, ami nem más mint a mogyorós csokoládé, ez ám a mókus csemege. Nyami, mindjárt jövök vissza, pillanat...

 diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_10_faspatula.jpg

Amíg én a konyhába kirándulok, addig te repülj egy izgalmasabb helyszínre...

A Föld körül

Ha a barátod nagy világutazó, akkor ennél klasszabb keretet ki sem találhatnál neki. A keret négy oldalának szánt alapanyagot (kartonlap, fadarab stb.) csomagold be egy régi atlasz lapjaiba. Imádni fogja! És valószínűleg már az új célpontot fogja vadászni a kereten is. :)

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_3.jpg

A fentihez hasonló, de annál egy kicsit konkrétabb a most következő tipp.

Tengeri emlék

A homokos part, a tenger hullámzása, a verőfényes napsütés mind olyan tényezők, amik szuperül hangzanak, ha nyaralásról van szó. Idézd fel ezeket a boldog perceket a csillogóan szép kagylóhéjak segítségével!

Egészben is jól mutatnak a különféle csiga és kagylóházak, de ha ragasztás előtt összetöröd őket, a hatás még különlegesebb lesz!

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_2.jpg

Még ne térjünk vissza az otthon falai közé, inkább menjünk kirándulni egy zöldebb tájra.

A természet lágy ölén

Ha már a külvilágban sétálgatunk, akkor ne is menjünk haza üres kézzel! Kincsek egész hadát fedezheted fel, ha megfigyeled a park fáit, a folyó partot, az avart. A talált terméseknek hála pedig a képkeret designján se kell többet gondolkodnod, hiszen az öledbe hullt a megoldás. ;)

diy_fotokeret_egyedi_sajat_keszitesu_ajandek_karacsony_olcso_meglepetes_otlet_11_termes.jpg

Tudom egy kávé szemes képkeret is bekerült a válogatásba, pedig azt nagy bánatunkra nem tudunk az erdőt járva gyűjteni, legalábbis nálunk. Remélem megbocsátasz, elvégre ki ne szeretné a kávét? Legalább isteni illata is lesz a karácsonyi ajándékodnak.

Nos mókuskáim a képkeret már alakulófélben van, de ne feledkezettek meg a központ elemről, a fényképről sem! Nélküle bármilyen nagyszerű is lesz a képkeret, tökéletes ajándékká csak veletek válhat belőle!

A cikk megírását a Provident támogatta.

kézműves karácsony ajándék kreativitás DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr2815315932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szófogadatlan prókátor 2019.12.11. 14:25:45

Mókus, ne legyél dühös(ebb), de a szívószálas képen szerintem nem szívószálak vannak. Az ötlet persze attól még jó, de a képen talán csomagoló papír csíkok vannak.:)
süti beállítások módosítása