A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így dekoráld a szalmakalapodat, hogy igazán csinos legyen!

2019. július 17.

Már javában tombol  a nyár, ami egyet jelent a napsütéssel, nyaralással, fagylalttal és a szalmakalapok előkerülésével. Ezek a fejfedők nagyon praktikusak, de a többségére ráfér egy kis optikai tuning, hogy valóban tetszetősnek is nevezhessük őket.

divatos_noi_szalmakalap_olcso_variaciok_diy_4.jpg

A boltban is lehet kapni ilyen-olyan dekorációs elemmel felturbózott szalmakalap változatokat, de az az igazság, hogy ezek gyakran ötször annyiba kerülnek, mint a "csupasz" társaik. Ráadásul arra sincs garancia, hogy te megtalálod között a személyes kedvencedet. Éppen ezért most hoztam egy csomó klassz példát arra, hogy hogyan lehet látványosabbá varázsolni a mezei szalmakalapokat saját kezűleg.

Ha holnap indulnál nyaralni se idegeskedj, ezekre a trükkökre elegendő, ha néhány percet szánsz, nem kell napokra alkotómunkába merülnöd miatta. :)

Érdekes tény egyébként, hogy egyre több a dolgos hétköznapokban is előkerülő szalmakalappal lehet találkozni a városban is. De ne szaporítsuk tovább a szót, inkább jöjjenek a szalmakalap dekorálási ötletek.

Azt mondják a pöttyös az igazi, te mit gondolsz?

A fürdőrucid vagy a kedvenc egyberuhád stílusához igazítva pöttyözd be a szalmakalapodat is! Nem egy nagy kaland csak a megfelelő segédeszközöket kell megtalálni hozzá.

(Az elkészítéshez néhány segítő kép, a fényképre kattintás után megtekinthető.)

Ha a képeken szereplő kellék nem lenne a helyi barkácsáruház készleten, akkor kukkancs fel a netre, vagy használj papírból kivágott körsablon mintát az elkészítéshez.

Virágba borulnak a fák és a szalmakalapok is!

Ezt a romantikus és bájos összhatást művirágok segítségével érheted el. Bár sokan idegenkednek ezektől a tárgyaktól, de ha sikerül igazán élethű virágokat kifognod, akkor nagyon szép lesz a végeredmény.

Mielőtt végérvényesen telepakolod a szalmakalapodat virág kiegészítőkkel, azért próbáld ki, hogy mennyire lett nehéz a fejfedőd, mert a végén állandó jelleggel a szemedbe fog csúszni.

Gyöngyöt rá!

Ha ragyogó hatást szeretnél kölcsönözni még a szalmakalapodnak is, akkor ragassz rá különféle üveggyöngyöket, amik visszaverik és megtörik a napsugarakat.

Bár a tengerparton elnyúlva a homokban találóbb dekorációs elemet sem találnál a hófehér (igaz)gyöngyöknél, azért jó ha tudod, hogy ez a szalmakalap több odafigyelést fog igényelni, mint a társai. Ha nem akarod, hogy még a nyaralás előtt lepotyogjon róla az összes dekoráció, ne dobáld pl. a bőrönd aljába, mert nem fog örülni neki.

szalmakalap_dekoralas_7.jpg

Mint egy mosolygós gyümölcs

Sok művészt megihletett már az a bizonyos női alak, aki a fején egy gyümölcsökkel megrakott terhet egyensúlyoz és közben sétál vagy táncol. A jó hír az, hogyha téged is magával ragadott a fenti kép, neked nem kell ehhez romlandó étellel küszködnöd, elég ha a szalmakalapodat dinnyének tünteted fel és máris kész az abszolút nyárias, lezser és mégis végtelenül nőies életérzés.

Elő az ecsetekkel és a festékkel hölgyeim!

A pom-pom újra hódít

Bármilyen első ránézésre végtelenül unalmasnak tűnő szalmakalapot feldob néhány színes pom-pom. Elkészíteni őket gyerekjáték házilag is, és ha kész vannak, nincs más dolgod mint felfűzni őket valamire, majd az egész alkotást rádobni a kalapra. Ez a valami lehet egy szalag, egy bohókásabb cipőfűző vagy saját kezűleg horgolt díszcsík is.

Ha félsz, hogy elhagyod a friss dekorációdat, akkor néhány öltéssel varrd rá a szalmakalapod karimájára vagy a derekára. (Lehet használni a dereka szót egy kalap esetében? Vajon létezik hivatalos nev a karima és a kalap tetejének találkozási pontjára? Hm...)

divatos_noi_szalmakalap_olcso_variaciok_diy.jpg

Sejtettem, hogy kiszúrod a jobb oldali képen a feliratot is. Nekem is feltűnt, szóval folytassuk mindjárt azzal!

Mókás felirat, avagy add a tudtára az életérzésed másoknak is

A széles karimájú vagy magasabb kalapoknak áll igazán jól a beszédes stílus. Jól gondold meg mit szeretnél rajta látni, mert komplett monológokat nem fogsz tudni, helyszűke és ideális betűméret miatt, megjeleníteni rajta, szóval törekedj a velős mondanivalóra. Lehet egyetlen nagy méretű üzenet, vagy több kisebb a kalapon körbefutó szó is.

(Nagyobb méretért katt. a képre!)

divatos_noi_szalmakalap_olcso_variaciok_diy_feliratos_2.jpg

Többféle módszerrel tudsz feliratokat varázsolni a fejfedődre pl. rávasalsz erre alkalmas betűs matricákat, ráfested a feliratot vagy az egyik legtartósabb (és talán legmutatósabb is), ha rávarrod a szöveget, de az elszántak flitterrel is próbálkozhatnak.

Ha még nem találtad meg az igazit...

Itt van néhány inspiráló ötlet, hogy mi mindennel tudod még egyedivé varázsolni a napsütés ellen védő szalmakalapodat pl. masnival, nyaklánccal, sállal/kendővel  vagy színes kötelekkel.

divatos_noi_szalmakalap_olcso_variaciok_diy_3.jpg

Ha a szalmakalappal elkészültél gyorsan ellenőrizd, hogy odakészítetted-e a magas faktorszámú naptejet is, nehogy leégés legyen a vége a kellemesnek indult pihenésnek.

 A cikk megírását a Provident támogatta.

divat nyár nyaralás dekoráció szalmakalap DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr1614899842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása