Van úgy, hogy a mókus egy kis édességre vágyik, de semmi kedve sütögetni (főleg 40 fokban), és ideje sincs egy hatlapos megalkotásához. Fagyi nincs itthon, és a banán is elfogyott, sima csokimajszolás most nem bejövős...
... így hát kénytelen kitalálni valamit. Megnéztem, mi van a hűtőben. Illetve a fagyasztóban.
Ha Te is szereted a gesztenyepürét, akár csak tejszínhabbal, akár süteményekbe krémekhez felhasználva, akkor tuti nálad is mindig van otthon a fagyasztóban egy-két tömb.
Ehhez felengedned sem kell, és egy morzsa sem fog belőle veszendőbe menni a reszelőbe ragadva.
Mi ez?
Nem tudom. :D Mókusfinomság. Se nem fagyi, se nem krém... csak egyszerűen gesztenyecsoda a'la Mó! ;)
Miből készül?
A tejet valószínűleg helyettesítheted joghurttal, tejszínnel, vagy akár tejföllel is. Kicsit más lesz talán az állaga, de ízre biztos, hogy hasonló lesz a végeredmény.
Hogyan készül?
Fontos: A gesztenyét nem kell felolvasztani! Miután kivetted a fagyasztóból, 5 perc múlva már készítheted is a csodát.
Az arányokat annak megfelelően változtathatod, hogy melyik ízt szeretnéd dominánsabbnak. Én egy csomag gesztenyepürét és 50 gramm csokoládét használtam, így elég csokis lett. Vagyis finom. :D Tej: 0,5-1 dl.
A csokit minél kisebbre darabolod, annál jobban eloszlik a csodában. Nem olvad szét.
Tejből először csak kisebb mennyiséget rakj hozzá és ha krémesebbet akarsz, még önthetsz hozzá.
Fontos2: gyorsan dolgozz, mert ennek hidegnek kell maradnia, tényleg majdnem fagyi. Ha túl sokáig mókolsz vele, elveszti azt a jellegét, amitől igazán különleges. Szóval siess!!!
Ha ennél sokkal komolyabb házi készítésű finomságokra is vevő vagy, iratkozz fel mókus "150 napos kiadáscsökkentő tréning"-jére. --->
És ennyi! Lehet élvezkedni!
Nagyon tömény, még ha nem is hiszed, úgyhogy bármilyen nagy is a kísértés, ne csinálj dupla adagot, mert "frissen" jó, viszont nem lehet belőle túl sokat enni. Egy tömb gesztenyepüréből 4 adag kényelmesen kijön. Ha mégis marad, tedd vissza a fagyasztóba és fogyasztás előtt 5 perccel vedd elő.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.