A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így szagtalanítsd a fa vágódeszkád 6 lépésben! +fotó +1 jó tanács

2013. június 12.

A szódabikarbónát mindenki szereti (mi különösen), így a fa vágódeszkád is imádni fogja! :) Egyszer mutasd be neki és ezentúl rendszerint randit fog követelni.

szodabikarbonas_tisztitas.jpg

Semmi szükség bolti tisztítószerekre és büdösnek sem kell maradnia a vágódeszkádnak, hisz a kis csodafegyverünk ez ellen is bizonyít.

Hogyan csináld és miért is hatékony?

Eddig más módszert használtam, de muszáj volt a kedvencünket is kipróbálni, így most ezzel az egyszerű, olcsó és gyors változattal tisztítottam a deszkákat és az eredmény nem maradt el.

Mi kell hozzá?

  • szódabikarbóna és

Mit csináljak én?

  1. keverd össze a szódabikarbónát a sóval (1:1 arányban),
  2. nedvesítsd be a deszkát,
  3. szórd be a keverékkel (főleg a repedéseket),
  4. pár perc állás után dörzsöld át vele a deszkát,
  5. hagyd állni 10-20 percet,
  6. majd mosd le meleg vízzel 

Fontos!!! A fa vágódeszkákat (is) mindig hagyd teljesen megszáradni (törölgetés nem elég) és soha ne rakd a szekrénybe vizesen, mert dohos lehet, berohadhat (még ha kívül nincs is nyoma) és így büdös lesz (és még csak nem is a kajától :P).

Ez igaz az összes fa háztartási, konyhai eszközödre és ez a keverék mindegyik tisztítására ugyanúgy alkalmas. Mi nagyon szeretjük a fát, úgyhogy nekem volt mit bedörzsiznem vele. :D

fa_eszkozok_tisztitasa.jpg

Mit csinál a szódabikarbóna?

  • tisztít
  • szagtalanít és 
  • fertőtlenít

Ha azt szeretnéd, hogy még frissebb tisztaságban és illatban várhassa a vágódeszkád a következő feladatot, akkor néha egy fél citrommal is dörzsöld át (szintén hagyd állni negyedórát), majd mosd le. 

Hiszen a citrom szintén sok mindenre szuper >>>

+1 jó tanács (ahogy ígértem ;))

Minden zsíros vagy szagos használat után (vagy amikor csak teheted) kend be olajjal. Azt beszívja és így védi saját magát. Nem olcsó, de szintén hatásos és hasznos ápolása a fa vágódeszkának.

 


Tehát: csak szórd be a bűvös fehér porral és élvezd a szagtalanságot! ;) Kipróbálod?


 

citrom házi szódabikarbóna kipróbáltuk tisztítás fertőtlenítés szagtalanítás szóda-szerda

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr695356158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása