A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Zöld foltok az ujjaidon? Mondom, mit tegyél!

2013. július 18.

Ezek a foltok nem tartoznak a legszebb látványok közé. Aggódnod viszont nem kell, nem fogsz meghalni tőle. No de hogyan spórolhatjuk meg a kialakulásukat?

zold-foltok-az-ujjakon_mini.jpg

Nyár van, izzadunk. A bizsuk többnyire rezet vagy bronzot is tartalmaznak, ezek pedig oxidálódnak vízzel való érintkezéskor. Így hagy zöld foltot az ujjadon.

Pont úgy, mint a Budai vár kupolája vagy a Hősök tere szobrai. Azt mondják, hogy így olyan patinás. Szerintem ez marhaság. Akkor minek használnak hozzá rezet, bronzot? Miért nem faragják egyből erdei mohából? Az is zöld.

Tetszenek az ilyen praktikák? Van még! ;) 

A szobrokat hagyni bezöldülni és utána azt mondani, hogy így patinás, olyan mintha nem söprögetném le a faleveleket a teraszomról és azt mondanám a vendégeimnek, hogy ez így organikus.

hosok-tere_mini.jpgzölden a legszebb?

A réznek, bronznak gyönyörű a színe és ráadásul 1000 árnyalat érhető el vele. Mennyivel szebb lenne az a kupola vagy azok a szobrok aranysárga és mély bronz közötti árnyalatban!? Csak kezelni kellene a felületet...

Így szedd le a zöld foltokat a csaptelepedről +képek >>>

No de mókuskiborulás után jöjjön a megoldás:

A gyűrűdet belülről kend át átlátszó körömlakkal. Így elzárod a fémet a külvilágtól, tehát oxidálódni sem tud. 

+1 ötlet

Ha van réz küszöböd és már meguntad, hogy mindig sikálni kell, akkor egy kivilágosítás után egyszerűen csak lakkozd le pl. parkettalakkal. Jó sokáig olyan is fog maradni.

Ha elzárjuk a rezet, bronzot a külvilágtól, akkor oxidálódni sem tud. Így pedig az ujjunk sem lesz zöld :)   

hogyan oxidáció DIY zöld folt az ujjakon

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr895408508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása