A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

1024 GB ingyen hely a fotóidnak + leírás

2013. július 09.

Múltkor belemásztunk a DropBox-ba, ahol bármit tárolhatunk. Most jöjjön a flickr, ahol (ugyan csak fotót, de) 1 terabájtnyit tárolhatunk teljesen ingyen. Persze ha többre van szükségünk, akkor vehetünk még helyet. Ám a 10 megapixeles fényképezőnkkel készült képekből ez 349 525 darabot jelent, teljesen ingyen. Rengeteget kell ahhoz nyaralnunk, hogy elfogyasszuk ezt a keretünket. :D

flickr-cover_mini.jpg

Nos! CD-k, meg külső tárolók helyett inkább tároljuk a felhőn. Spórold meg a gépeden azt a sok GB-ot, amit a képek foglalnak.

Hogyan regisztráljunk a Flickr-re?

Ha tetszenek az ilyen részletes leírások akkor maradj velünk, mert lesz még bőven. Nyomj hozzá egy lájkot:

1. lépés: Irány a Filckr

A főoldalon kattintsunk a "sign up for Flickr" gombra. Ekkor felugrik egy kis ablak, ahol lehetőségünk lesz gépelés helyett inkább facebookkal vagy google fiókunkkal regisztrálni. Én a google fiókkal tettem (ha a facebookot választottuk, akkor is hasonló lesz).

flickr-reg_mini.jpgHa a google-re kattintottál, mint én, akkor kérni fog (a google) visszaigazolást, hogy valóban ezt akarod-e. A válasz: még szép! :). Utána megint google akar egy okét, hogy a Flickr milyen adatainkra kíváncsi (publikus infók és e-mail cím). Erre is mondjunk igent.

Utána továbbléptet minket, ahol adnunk kell magunknak egy felhasználónevet és egy születési évet. Adjuk meg és készen is vagyunk.

Jut eszembe, olvastad a tegnapi cikkünket? ;)

2. lépés: állítsuk be a profilunkat.

A Flickr hasonló a facebookhoz. Itt is van egy hírfolyamod, csak itt nem a macskás videóid és okos szövegeid, hanem kizárólag képek vannak. Viszont (mint a facebook-nál) itt is láthatod mások, barátaid, családod képeit. Legalábbis alapbeállításban. Ha a képeidet csak tárolni szeretnéd itt és nem azt, hogy mindenki mazsolázza a monokinis tengerparti fotóidat, akkor priváttá kell tenned a fiókodat.

flickr-fenykepezo_mini.jpg

Jobb felső sarokban kattintsunk a fényképezőre. Ott láthatjuk a felhasznált tárhelyünket is, de minket most a beállítások érdekelnek (settings).

A "Privacy & Permissions" fülre kattintva a beállításokat állítgassuk át kedvünk szerint "Only You"-ra (csak te).

3. lépés: töltsük fel a képeinket

A felső menüben találjuk az "Upload" gombot. Kattintsunk rá bátran!

flickr-feltoltes_mini.jpg
Már tölthetjük is. Lehetőségünk van a rózsaszín gombra kattintva a gépünkről kiválasztani a fotókat, vagy csak egyszerűen mappából húzzuk a képernyőre.

Utána lehetőségünk lesz még a fotót felcímkézni, leírást adni, megosztani, elküldeni valakinek, csoporthoz adni, átnevezni. Itt is tudjuk módosítani, hogy ki láthassa (zöld a bárki). Ha kész vagyunk, akkor jobb fent kattintsunk az "Upload Photo"-ra, majd a felugró ablakban szintén.

Ennyi, már a neten is van.

A netre feltöltve a képeinket nemcsak helyet spórolunk, de a megosztásuk is jóval egyszerűbb lesz.

szolgáltatás online alkalmazás tárhely felhő közösségi helymegtakarítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr85397709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása