A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ne pazarold a BKK jegyet, kettő helyett használj egyet!

2013. július 08.

Budapesti vagyok ezer éve, mégis, csak kb. 1,5 éve tudom, hogy ha két mókusszállítón utazom egymás után, ahhoz bizony nem kell két jegyet használnom.

atszallojegy.jpg

Itt az ideje, hogy Te is spórolj egy kicsit az utazáson és odafigyelj rá, hogy mikor milyen jegyet használsz.

Persze, ha bérleted van, akkor ez Neked kevésbé hasznos infó, de ha Te is inkább autóval közlekedsz és csak alkalmanként BKV-zol (soha nem fogom megszokni a BKK-t, grr!), akkor olvass tovább!

Ha Téged ez most nem érint, de hasonló tippeket szívesen fogadsz legközelebb... 

Tök okos és jogos megoldás a BKV-tól, hogy forgalomba hozta az átszállójegyet, aminek az a célja, hogy ha hosszabb szünet nélkül utazol egymás után két járművön, akkor ezt olcsóbban megúszhasd. Tehát egy jeggyel két vonalon közlekedhetsz (metrók egynek számítanak).

Az átszállójegy ára 530 forint és felhasználható bármelyik két budapesti tömegközlekedési eszközön egymás után való utazás esetén. Tehát, ha felszállsz egy buszra és mész 4 megállót, majd átszállsz egy villamosra, amivel még 3 megálló van a célodig, akkor nem kell két vonaljegyet használnod, elég ha egy átszállójegy van nálad.

Az átszállójegyet két végén kell érvényesíteni, egyiket az első járművön, másikat - átszállás után - a másik járművön.

ervenyesitett_atszallojegy.jpg

Nem, most sem fogsz ezreket megtakarítani egy hét alatt, de minden mókusfillér számít, ha igazán spórolni akarunk. Márpedig 70 forint is valami, a 170 pedig már majdnem egy gombóc fagyi. :D

Lássuk a példát!

Ha csak nagyon ritkán jársz busszal, villamossal, metróval, stb., akkor bérleted nyilván nincs és valószínűleg még gyűjtőjegyet sem veszel (10 db egy tömbben, olcsóbban). Ebben az esetben pl. ha én átugrom Édesanyához egy kávéra:

Gazdagrét-Újpest  oda-vissza (minimum egy átszállás - metró+busz)

4 db vonaljegy     --->  1400 forint!

Ha ugyanezt az utat átszállójeggyel teszed meg

2 db átszállójegy --->  1060 forint!

SPÓROLÁS - 340 forint!

Ha már gyakrabban jársz BKK-val és gyűjtőjegyet használsz, akkor eleve sokat spórolhatsz, így ugyanez az út csak 1200 forintodba kerülne. De még ebben az esetben is 140 forint a megtakarítás, ha átszállójegyet használsz!

Adatok (2013. 07. 08.)

Vonaljegy - 350 forint
Vonaljegy (ha tömbben veszed) - 300 forint
Metrószakaszjegy - 300 forint
Két vonaljegy - minimum 600 forint - maximum 700 forint
(sőt, helyszínen véve 900!)
Átszállójegy - 530 forint

Hogyan használható az átszállójegy?

Érvényes egy utazásra, egy átszállással a vonalak teljes hosszán az 1-299, 900-999, M1, M2, M3 vonalakon, valamint Budapest közigazgatási határán belül a H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon. Átszálláson kívüli útmegszakításra és visszafelé utazásra nem jogosít. A jegyet minden felszálláskor kezelni kell, az első alkalommal az egyik, második alkalommal a másik végénél található számkockáknál, kivéve az M1, M2, M3 vonalak közötti átszállásokat. Bélyegzős érvényesítés esetén az első kezeléstől számított 90 percig (éjszakai járaton 120 percig), ezen belül a második kezeléstől számítva 60 percig jogosít utazásra. Ha a második kezelés a metróhálózatba való belépéskor történt, az érvényesség minden esetben a belépés időpontjától számított 60 percig tart, még akkor is, ha ez az első kezeléstől számított 90 percet meghaladja. Ha a második kezelés az éjszakai járatokon történik, akkor bélyegzős jegykezelés esetén a jegy további 120 percig érvényes. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Vissza nem váltható!

Tehát: használj ezentúl átszállójegyet és spórolj meg 170 forintot! Ha számodra is újdonság volt, nyomj egy lájkot! ;)  

utazás spórolás megtakarítás bkk

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr455386303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása