A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

TOP 5 tévhit a felhőről

2013. május 30.

Igazából minden forradalmi technológiaváltást (amikor teljesen új alapokra kerül) furcsa mód rengeteg mítosz kísér. Ez van a felhővel is. Pedig a felhő a barátod és segít spórolni. És amúgy is olyan aranyos az ikonja:

felh.pngNézzük a tévhiteket!

  1. ez csak egy hóbort - nem!
    Ismersz olyat aki, vásárolt a vaterán? Gmail-es az e-mail címe? Online bankol, vagy kuponos oldalakat vesz igénybe? Facebook? Persze, hogy ismersz. Az emberek már most is támaszkodnak a felhő szolgáltatásokra. És ez napról napra tovább nő. Egyre többünk életének egyre nagyobb része.

  2. ez csak a felhasználóknak megbízható - nem!
    A cégek ugyanúgy támaszkodnak a felhőre, mint Te vagy Én. Több ezer vállalat használ online CRM rendszert (mi is), vagy elemzi, követi az értékesítési adatait (mi is). Bizalmas projektekben kooperálnak egymással (mi is), mindezt a felhőn. Tévhit, hogy a fizető ügyfeleknek biztonságosabb lenne egy szolgáltatást használni. Ezek a vállalkozások az üzleti modelljük (úgy hívják: freemium) miatt kínálják neked ingyen a szolgáltatásukat. Nem azért, hogy neked gyengébb minőségben vagy felelősségmentesen tehessék. Abszolút nem érdekük, mert nekik Te, mint ingyenes felhasználó vagy a potenciális vevőjük. Tehát csak azért adják ingyen, hogy megismerkedj velük.

  3. a felhő kockázatosabb, mint a hagyományos infrastruktúra - nem!
    Ugyan első hallásra úgy tűnhet, hogy amit a felhőben tárolunk, az valahol lebeg felettünk. Nem így van. Valójában nagyon is biztonságos helyeken tárolják. Míg te a számítógépedet és a rajta lévő adataidat napjában többször hagyod őrizetlenül magára, addig ezek a cégek a szerverparkjaikat (ahova a Te anyagaid is kerülnek) fizikailag biztonsági szakemberek gárdájával őrzik, míg digitálisan IT-sok tömkelegével.

    5 dolog amit egy betörőtől tanultam >>>

    Nekik az a munkájuk, azért kapják a fizetésüket, hogy a Te holmijaidat (is) védjék. Például így néz ki a Google egyik szerverparkja:
    az Apple solar-os cloud parkja:

    Mindent összevetve a felhő szolgáltatások sokkal biztonságosabbak, mint az adatok koncentrált tárolása (számítógéped). Ezeket az adatokat folyamatosan klónozzák, tehát egyszerre több biztonsági másolat is van. Te mikor készítettél a gépedről biztonsági másolatot? Egyáltalán csináltál már valaha?

  4. a felhő drágább - dehogy!
    Vállalkozások tömege tért már át pont a spórolás miatt. Egy vállalkozás sem tud olcsóbban működtetni például saját szervert. A mezei felhasználóknak, mint nekünk, az esetek többségében pedig teljesen ingyenes is. Ez pont olyan, minthogy költségesebb fenntartani magunknak egy baromfitelepet, mint venni egy kiló csirkehúst.

  5. nincsenek biztonságban a feltöltött anyagaim - de bizony!
    Tudom én, hogy a legnagyobb félelem inkább az, hogy akkor ott bárki belenézhet. Nos számos netes tároló kínál alapszintű biztonságot, azonban itt is, mint a saját gépeden, a biztonságot te tudod fokozni. Ahogy a laptopodon, úgy a neten tárolt anyagaidat is tudod titkosítani, ebben semmi sem akadályoz meg. Ha ettől félsz, akkor már egyből titkosítva töltsd fel.

Adataid tárolására használhatod a Dropbox-ot is. >>>

Most is az összes adatod online.
Ha elmész az orvosodhoz, akkor ő lekéri a TB számod és értesít, ha elmaradásod van. Nincs a gépén az összes TB szám. Interneten csatlakozik a TB rendszeréhez és lekéri. A rendőr ugyanígy kéri le a kocsijából a kötelező biztosításod adatait. Ha jártál már közjegyzőnél, akkor ott is láthattad, hogy amikor elkérik a személyidet, akkor a monitoron még a fotód is megjelenik.

Tehát:  Félni nem kell tőle, a biztonságot pedig magad fokozhatod. Egyetértesz?

net online spórolás felhő

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr485119495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása