A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hangulatos őszi dekoráció, ami alig várja hogy beköltözzön az otthonodba

2019. október 29.

Szereted az ősz csodálatos színeit? Szívesen dekorálod a lakást és öltözteted mindig alkalomnak megfelelően?

oszi_dekoracio_sajat_kezuleg_olcson_gyerek_foglalkoztato_kreativ_diy_otletek_4.jpg

Itt van az ősz, itt van újra, de nekem mostanában inkább a szobából legyen szép, mert utálom a szeles esőt, amiből elég rendesen kijutott, de persze a száraz napokat én is imádom benne. De nézzük a jó oldalát, csodálatosak tudnak lenni ennek az évszaknak a színei.

Végre izzadság vagy fagyoskodás nélkül lehet jókat kirándulni (ha az idő engedi) és ha már úgyis kint jártunk a természet lágy ölén akkor gyűjtsünk jó sok gesztenyét, de főleg makkot és vigyük haza.

Szivárványos makkocskák

Miután a túrahátizsák kiürült és túl vagy a forró zuhanyon is, akkor a kézügyességednek, türelmednek és hangulatodnak megfelelően pingáld ki a makkokat (tobozokat, gesztenyéket stb.) majd a lakás egy központi helyén egy tálba tedd ki őket! Festeni lehet temperával, de a körömlakk is remek ötlet lehet hozzá.

Nézd csak milyen jól néz ki nagyobb mennyiségben: (kattintás után még nagyobb méretben is megcsodálhatod őket)

oszi_dekoracio_sajat_kezuleg_olcson_gyerek_foglalkoztato_kreativ_diy_otletek.jpg

Most, hogy ráhangolódtál az őszi dekorálás készítéshez jöhet egy picikét összetettebb dekorációs elem is.

Tökös őszünk lesz

Elsőre nehéz lenne megmondani, hogy ezek a csinos, kis tökök bizony a konyhai, nyeles fröccsenésgátlóból készültek, de én egy kis fantáziával a hímző keret is simán el tudom képzelni első számú alapanyagként hozzá, attól függően, hogy kinek mi van otthon. Na és persze némi száraz virág, felirat és szalag is kell majd a TÖKéletes összképhez.

oszi_dekoracio_sajat_kezuleg_olcson_gyerek_foglalkoztato_kreativ_diy_otletek_2.jpg

 

Mire a fentiekkel végeztél lassan rád is sötétedik, szóval kapcsolj villany! Áhh, inkább legyen valami minimális, de annál szebb megvilágítás...

Üvegbe zárt fények

Az igazán hangulatos estékhez némi táncikáló fény is elkelne, nem gondolod? Nem kell hozzá sok minden csak néhány üres befőttesüveg, a többi már jönni fog magától is majd meglátod.

oszi_dekoracio_sajat_kezuleg_olcson_gyerek_foglalkoztato_kreativ_diy_otletek_3.jpg

Most, hogy a gyerkőcök már kidőltek és nyugodtan alszanak az ágyukban, itt az ideje kicsit lazítani és kiengedi a fárasztó hétköznapok okozta stresszt is és kicsit elnyúlni kényelmesen.

Dugóból tök

Nincs abban semmi rossz, ha időről-időre kinyitsz egy üvegbort, betakarózol a kanapén és megnézel egy romantikus filmet vagy végre folytatod a régen félbehagyott regényedet. Ha így teszel, akkor viszont a dugót nehogy kidobd, mert lehet belőle jókat kreatívkodni. (Ha te inkább a gyümölcslére szavazol, akkor dugót venni vagy a sarki bárból kérni is lehet.)

Megszerezni a dugókat sokkal hosszabb idő lesz, mint amennyi ennek a pofás kis dekorációnak az elkészítéshez kelleni fog. Szóval a cél érdekében egészségünkre!

0497af8add11000e3545d9e6ff0d599f.jpg

Kellene a bor és a film mellé valami rágcsa is nem? Fosszuk ki a spájzból a mogyoró tartalékokat! Na jó, te chipset is ehetsz. :)

Faleveles tál

Ha visszaemlékszel a gyerekkorodra biztos feldereng, hogy te már csináltál hasonlót. Csupán annyi a trükk lényege, hogy a korábban összegyűjtött (és kiszárított) faleveleket hobbi ragasztóval felragasztod egy felfújt lufira. Amikor megkötöttek az egymáshoz rögzített levelek, akkor egyszerűen kidurrantod a lufit és már kész is ez az őszi tálka.

Csupán két dolgot kell észben tartanod:

  • az egyik, hogy olyan ragasztót válassz, ami nem fehérre, hanem átlátszóra szárad
  • a másik, hogy csak minimális súlyú tárgyakat vagy falatokat helyezz el benne, mert törékeny.

Ha valódi levelek helyett boltban kapható műlevelekből csinálod, akkor egy fokkal strapabíróbb lesz, de azért jobb vigyázni rá, túl szép, hogy hagyjuk tönkremenni.

diy-fall-leaf-bowl.jpg

Addig csacsogtunk, hogy lassan a mécsesek is kialszanak és a film és sajnos a nassi is a végéhez közeledik. Legyetek jók és ne felejtsetek el sok vitamint enni, mert az ősz csak egészségesen varázslatos! 

  A cikk megírását a Provident támogatta.

design ősz kreativitás dekoráció mécsestartó DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr6415174766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása