A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Mitől boldog egy mókus? - Boldogság Világnapja

2014. március 20.

boldogsag.jpg

Boldogság ujjgyakorlat: Tartsd lenyomva az egyik ujjaddal a "Shift"-et, a másikkal pedig egymás után nyomd le a kérdőjel melletti jobb gombot és a 9-est. Mert a mosolyhoz két billentyű is elég! Nééézd: :) Próbáld ki Te is!

Lehet hőbörögni a Nőnapon, hogy csak a virágosok járnak jól, ki lehet akadni a Valentin napon, hogy hülyeség, mert ne kelljen már kötelezően romantikázni... vagy lehet örülni, hogy mindennek van világnapja és vigyorogva reagálni rá. Mi az utóbbit választottuk a Boldogság Világnapján is. Tarts velünk!

Ha lazán tudod venni a dolgokat és a legrosszabb napokon is megtalálod az okot egy kis mosolygásra, kövesd a mókusokat. Ők szívesen Veled mosolyognak. :) 

Ki találta ki?

A világnap ötlete egy kis himalayai buddhista királyságból, Bhutanból származik, ahol már 2008-ban rögzítették alkotmányukban a boldogság fogalmát.

2 évvel ezelőtt az ENSZ rendelkezett a Boldogság Világnapjáról, amellyel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a boldogság nem csak az anyagi jóléttől vagy a gazdasági helyzettől függ és hogy az emberi elégedettségnek nagyon sok összetevője van, valamint a boldogság keresése alapvető emberi cél.

Egyre több ENSZ tagállamban rendezvények keretein belül ünneplik a Boldogság Világnapját és próbálják eljuttatni minél több emberhez annak mondanivalóját. Nekem ez a kép tökéletesen kifejezi:

boldog_munkas.jpg

Mit találtak ki a mókusok?

Mi azt gondoljuk, hogy valóban mindig van miért boldognak lenni - még akkor is, ha mellette épp gondjai is van a mókusnak -, így elhatároztuk, hogy összeszedünk legalább 3 dolgot, amiért épp boldogok lehetünk. A cikk is ezért íródott végül, hogy Téged is megkérdezzünk.

Sorolj fel 3 dolgot, ami ma boldoggá tett!

Ha van kedved, oszd meg ismerőseiddel és kérdezd meg őket is (már annak is örülni fognak, hogy kíváncsi vagy rá ;)), de nekünk mindenképp áruld el!

A mi hármasaink:

1. Finoman süt a nap.
2. Isteni volt a búrkifli, amit épp megettem.
3. Kezdem utolérni magam a munkában.
                                                               ~ Mókuspeti
                                       ***                                                                  ***

1. Holnap megérkezik végre a hónapok óta várt hálószobalámpánk.
2. Sikerült életet lehelnem az egyik halottnak hitt szobanövénybe.
3. Egy meglepetéscikket kaptunk köszönetképp egyik mókusunktól.
                                                               ~ Mókuspanna

Mitől legyek boldog?

Erre órákon keresztül tudnék válaszolni, de most az egyszerűbb utat választom és azt mondom, olvasd el egy másik bejegyzésünket. (Egyik kedvenc cikkem Mókuspetitől. ;) De aztán gyere vissza!

11 dolog, amit most hagyj abba, ha egy tartalmasabb életet szeretnél --->

A vidámság ragadós

Már csak azért is érdemes egymásnak is elmondanunk, mitől vagyunk épp boldogok, mert ahogy a nevetés és vidámság ragadós, úgy a boldogságot is könnyebb együtt megtalálni (és persze átélni is úgy jó :)).

Hihetetlen lavinát indított el Pharrell Williams a Happy című számával és videójával, ami világszerte rengeteg embert inspirált egy hasonló videó elkészítésére. Minden videó egy adott várost mutat be oly módon, hogy a város jellegzetességei előtt (vagy akár a helyi pékségben) táncolnak az emberek és persze mindenki vidám. Van, hogy táncosok is szerepelnek, de általában az utca embereit felkérve születik meg a végeredmény. Persze, hogy van nekünk, magyaroknak is (több is és egyre több városból).

Nézd meg és garantált a vidámság. Íme az egyik budapesti:

Ugye, hogy ugye? :) Imádom! A vidi végén is felajánl a youtube hasonlókat, de rákeresve rengeteget fogsz találni a világ minden tájáról (de tényleg). Keresd meg a kedvenc városod és posztold a facebook oldalunkra bármikor, amikor csak kedved van!

Ha azt hiszed, nem lehet boldogan spórolni, mert az csak lemondásokkal jár, iratkozz fel mókus "150 napos rezsicsökkentő tréning"-jére és meglátod, hogy milyen egyszerű dolgokkal lehet csökkenteni a kiadásaidat.

Tehát: minden nap keresd meg azt a három dolgot, amitől boldog vagy és ne engedd el! :) 

Még jó, hogy itt vagyok a csapatban mókuslányként, különben ki tudja, megszületett volna-e ez a cikk. :P :D Cáfoljatok meg srácok és Ti is írjátok le a hármasaitokat.

esemény gondolatébresztő Boldogsag Vilagnapja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr585871160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása