A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

11 dolog, amit érdemes abbahagynod, ha egy teljesebb életet szeretnél

2013. június 27.

„Ha mindig ugyanazt teszed, amit mindig is tettél, akkor mindig ugyanazt az eredményt kapod, amit mindig is kaptál.” ~ Henry Ford

11jotanacs.jpg

Nyomtassuk ki és ragasszuk fel a tükörre, mert ezt a mondatot sejtjeinkig kell szívnunk a boldogságunkért. Álljunk le az állandó panaszkodásokkal, hogy mi történik velünk vagy mi nem. Ez a vesztesek kiváltsága, meg nem is áll jól. :) Jöjjön 11 tipikus hiba, amin érdemes változtatni.

1. Állj le a kifogásokkal. Vállalj teljes felelősséget az életedért és hagyd abba mások, a politikusok, az időjárás, a Trianon vagy a balszerencse hibáztatását.

2. Ne pazarold az időd tévézésre, netezésre, játékokra. Nem baj, ha pihenünk és szórakozunk egy kicsit, de az már más tészta, ha csak ezt tesszük.

3. Magadban keresd a változást. Mindig azt a kérdést tedd fel (találd szembe magad bármilyen problémával is), hogy mit tehetek én a megváltoztatásáért. Sose várd mástól a problémáid megoldását, mert elmehet rá az életed is.

4. Ne töltsd az időd olyan emberekkel, akiknek nincsenek álmaik. Ők szépen lassan csak lehúznak az általánosság langyos pocsolyájába. E helyett tölts több időt olyan emberek társaságában, vagy olyan írók könyveinek olvasásával, akik inspirálnak, megérintenek téged.

5. Ne menekülj többé a problémák elől. Senki sem oldja meg helyetted. Állj le, végy egy nagy levegőt és fordulj meg. Ez lesz az a nap, amikor szembenézel vele és meg is oldod. Ha nem tudod, hogy mitől van, akkor keresd meg az okokat.

6. Ne félj a kudarctól. Ne hagyd, hogy blokkoljon. A hibák is az élet részei és a siker nem is annyira édes, ha az elérésének útját nem szegélyezte legalább egy kudarc.

7. A boldogságot ne anyagi dolgokban keresd. Sőt, ne is támaszkodj benne más emberekre. Keresd meg magad a saját boldogságod, hiszen ne feledd, a boldogság (és elégedettség) egy személyes és lelki állapot. Nem függ mástól, csak tőled.

A munkádat se tekints a sírhelyednek, ha kell, változtass! >>>

8. Ne sajnáld magad. Mindannyiunknak van nehéz szakasz az életében. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy szerencsétlenek, vagy akár tehetségtelenek volnánk. Lépj túl rajta. Kezdd elölről.

9. Ne halogass. Ne feledd, a halogatás pont az ellenkezője a sikernek. Mindent intézz olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Ne holnap. Ma!

10. Fogadd el azokat a dolgokat, amikre nincs ráhatásod. Ne okoskodj azon, hogy hogyan kellene másnak valami mást csinálnia, vagy hogyan kellene lennie valaminek. Felesleges ezen idegeskedni, hiszen semmit sem tudsz tenni ellene. Ha pedig igen, akkor meg tegyél!

11. Élj a lehetőségeiden belül. Ne költs többet, mint amid van. Tanulj meg lemondani dolgokról, amik nem feltétlen szükségesek a boldogságodhoz. Ne hónap végén jusson eszedbe, hogy nem kellett volna fizetéskor költened arra a bizonyos dologra. Spórold meg az ezzel az életformával járó felesleges stresszt. Holnaptól tudatosan oszd be a pénzed.

 

Tehát, ha szeretnéd az életed jobbá tenni, akkor el kell kezdened az alapvető dolgokra is másképp tekinteni. Tartsd be a 11 pontot és azonnali változást fog hozni. Ne holnap! Még ma! Ok?  

fotó

gondolatébresztő megmondás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr395379440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása