A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ne ess pánikba, ha elsárgult a fehér pólód, inged...

2013. szeptember 18.

A fehér póló nem szereti az izzadságot és nem szereti a port sem. Ezt bizony megbosszulja és gonoszul besárgul. Egy szódarajongó mókus azonban nem esik pánikba.

polofeherites_szodabikarbonaval.jpgMi sem egyszerűbb ennél, egy varázslattal egyik napról a másikra virradó reggelre újra fehér lesz kedvenc ingünk.

Sokszor nem is vesszük észre, hogy az adott ruhadarab bizony már nem az eredeti fehérségében pompázik. Ha azonban egy új, igazán fehér mellé tesszük, máris látszik a mocskos igazság.

besargult_polonyak.jpgIlyenkor elő a szódabikarbónával és áztassunk kicsit.

Minden szerdán új szódabikarbónás tippel jövünk, kövess, hogy ne maradj le egyről se! ;) 

1. Nedvesítsd be az anyagot és szórj rá szódabikarbónát!
2. Kicsit dolgozd el az anyagon és hagyd rajta 10-15 percig!

szodazas.jpg

A zuhanytálcát pedig így varázsold újjá szódával >>>

3. Öblítsd le a szódás masszát, majd áztasd szódabikarbónás vízbe egy éjszakán át!

szodas_aztatas.jpgDörzsölésre ritkán van szükség, hiszen nem folt ez, inkább csak elsárgulás. Izzadságtól, portól, naptól...

Bár a szódabikarbónában hiszek, nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog működni. Sajnos a képek nem adják vissza igazán a különbséget, pedig tényleg zongorázni lehet.

feherites.jpgHiggy nekem és próbáld ki Te is! ;)

Ha mégis durvább a helyzet és nem elég neki a szórás-áztatás-maszatolás, akkor szórd be az ingnyakat hintőporral, majd gőzölős vasalót tarts fölé pár percig (persze, miközben gőzöl :)), utána nyomd rá pár másodpercig, majd szórd le a maradék port róla. <--- Ezt még nem mertem kipróbálni és nekem a szódázás is csodát művelt, de ha Te elég bátor vagy és sikered lesz, jelezz vissza, kérlek! A mókustársadalom kedvéért. Köszi! ;)

Mielőtt felmosórongyként használnád a továbbiakban a besárgult pólód, mindenképp próbáld ki a szódabikarbónás áztatást! Utána mégis inkább megtartod! ;)

szódabikarbóna öltözködés folttisztítás fehérítés szóda-szerda

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr575509226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lakyg 2020.01.26. 17:40:45

Nem működik nagy humbuk az egész.ez kb annyira hat mint a kopasz embereknek a különböző hajszesz meg pirula.vagy mint a tv.reklámba a wanish termék ,ami kihoz fűvet ,dzsemmet,meggy foltot közben meg a valóságban egy csoki foltot sem hoz ki
süti beállítások módosítása