A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Zuhanytálca tisztítása és fehérítése 2 lépésben +fotók

2013. augusztus 29.

Ha bárhol a konyhában, fürdőben hasonló sárgás-barnás foltokat látsz, mondom, mit csinálj! El se kell menned vásárolni sem, minden van hozzá otthon, ami kell.

zuhanytalca_tisztitas.jpg

A végeredmény ragyogó fehérség és tisztaság lesz. Sőt, közben még fertőtlenítetted is!

Bármely vizes felületre alkalmazhatod az alábbi módszert, ahol kialakulnak ezek a foltok a vízkőtől és a szappanmaradéktól (pl. mosdó) vagy mosogatószercseppektől (mosogató)... itt most a zuhanytálca volt épp soron.

Sajnos nálunk rosszul lett beépítve és nem lejt eléggé, így nem nagyon akar a víz sem lefolyni csak úgy magától. Mindig áll egy pár milliméteres víz még egy ideig a tálcán zuhanyzás után. Ha nem suvickolom le azonnal, akkor egy pár alkalom után ilyen foltos lesz. :( Undorító, mi?

elotte.jpg

No de, itt van nekünk két csodatévő fegyverünk, amiknek a segítségével pikk-pakk megszabadulhatunk a foltoktól és olyan lesz, mintha új zuhanytálcánk lenne. :)

Mi kell hozzá?

hozzavalok.jpg

 

Ha Te is szereted a szódabikarbóna sokoldalúságát, kövess és minden szerdán újat mutatok! ;)

Két lépésben tudjuk megoldani teljesen a problémánkat. 

1. Szódabikarbónázás citrommal 

(tisztít, szagtalanít és fertőtlenít)

Vizezd be a felületet (ha épp nem áll rajta a víz :)). Vágj félbe egy citromot és szórd meg alaposan szódabikarbónával, majd dörzsöld be vele a foltos részeket. 

citromozas.jpg

Az egész felületnek jót tesz, úgyhogy bátran kibővítheted a kört. Pezsegni fog mint a fene, úgyhogy még mókának is jó. :D

Szódával szagtalaníthatod a vágódeszkáidat is. >>>

2. Ecetezés

(megeszi a vízkövet)

Miután alaposan leöblítetted a szódabikarbónás-citromos cuccot a felületről, spriccelj rá ecet+víz fele-fele arányú keverékét, vagy ha nagyon durva a helyzet és nem érzékeny a felület (!), amin dolgozol, akár töményen is ráöntheted. Várj pár percet, majd keféld át az egészet. 

Ha ecettel átitatott vattával borítod be a felületet, akkor dörzsizned  sem kell, csak hagyd rajta 5-10 percet, majd dobd ki a dzsuvával teli pamacsokat.

ecetes_vatta.jpg

Az ecet szaga magától elillan, de ha zavar, lemoshatod egy kis illóolajos vízzel. 

Az ecettel tüntettük el a zöld foltokat is a csaptelepről. >>>

És már kész is vagy! Éljen a szóda és az ecet! :)

utana.jpg

 

Ne költs drága és mérges tisztítószerekre, hiszen van megoldás házilag is. Bármilyen más ötlet is érdekel, ne titkold el! ;)

 

 

konyha citrom szódabikarbóna kipróbáltuk fürdőszoba ecet tisztítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr535482519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása