A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Te mit vállalnál be, hogy elkerüld a devizahitelt?

2013. július 26.

A napokban jó nagy port kavartunk az erdőben a felelősségvállalásról szóló cikkünkkel, csak mert a devizahitelre vetítettük ki a kérdést. Nem bánjuk, de sajnáljuk, hogy sokan félreértették.

devizah.jpgMa belefutottam egy cikkbe, ami arról írt, hogy egy család hogyan menekült el a devizahitel elöl. Gondoltam, megmutatom.

Nem egyszer hangzott el a cikkünk után levő kommentekben, hogy

"Nem volt más választásom."

Mindig van választási lehetőséged! Mindig. Csak Te akkor és ott azt választottad. Rendben.

Nehéz jó tanácsot adni vagy akár csak tippet is arra vonatkozóan, hogy egy másik ember hogyan oldja meg az aktuális problémáit, ezért hoztam ezt a példát.

Nincs pénzed nagyobb lakásba költözni?

Túl magas a rezsi és nem látod a kiutat?

Képzeld el, hogy valahol teljesen máshol laksz, mint ahová eddig bele tudtál volna helyezkedni. Nem ház. Nem lakás. Még csak nem is sátor.

hajolakas.jpg"A kétgyermekes brit Lawrence család komoly megélhetési problémákkal küzdött. Mivel nem akartak jelzáloghitelt felvenni, ezért inkább eladták négyszobás családi házukat, vásároltak helyette egy lakóhajót, és odaköltöztek." - így kezdődik a NLC cikkke, amiben elmesélik, hogyan élnek most és hogy jutottak erre a döntésre.

Elmondásuk szerint boldogabbak, mint valaha és nem várt pozitív hatásait élvezik a költözésnek. És ezt jó olvasni. :)

"Az alig 20 méter hosszú hajón igencsak okosan kell gazdálkodniuk a hellyel, ez azonban minden értelemben közelebb hozta egymáshoz a családot."

Biztos, hogy nagyon nehéz volt erre rávenni magukat és tuti, hogy mindenki lebeszélte volna őket, ha hagyják magukat, de elkerülték a jelzáloghitelt és addig nyújtózkodtak, amíg a takarójuk ért. Igaz, hogy a lábuk a vízbe lóg, de biztos, hogy minden éjjel nyugodtabban hajtják álomra a fejüket. Én büszke vagyok rájuk és nagyon becsülöm, hogy képesek voltak meglépni ezt a nagy dolgot.

Te se menekülj a problémák elöl. >>>

Tudom, hogy Magyarországon kevésbé követhető ez a példa, de ahogy ők találtak megoldást, úgy Te is találhatsz.

Ha van hasonló sztorid vagy Te éltél meg ilyesmit, írd meg nekünk a hello@duhosmokus.hu-ra, hogy elmesélhessük másoknak is. ;)

ui.: Nem neked szól a cikk, ha

  • tényleg elkerülhetetlen volt számodra a devizahitel felvétele és vállalod a következményeit, vagy
  • van devizahiteled, megbántad és keresed a megoldást

Ettől még hozzászólhatsz, sőt... kíváncsiak vagyunk a véleményedre, de ne harapjunk egymásba. mókuskösz

sztori és fotó: NLC

hitel megoldás felelősség megmondás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr825427934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása