A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Már telefont is tölthetsz a testeddel!

2013. június 18.

Nyakunkon a fesztiválszezon. Ilyenkor, kivonulva a civilizációból egyetlen hidunk marad a világgal, a telefonunk. :) Azt viszont tölteni kell. Tetszett már egy másik ötlet is, de mutatok újabbat, ami szintén nagyon zöld.

testho-telefontolto.jpgPOWER POCKET telefontöltő nadrág

A Vodafone karolta fel a Southamptoni Egyetem projektjét, akik egy olyan hálózsákot alkottak, ami belőled nyeri ki az energiát a telefonhoz. Konkrétan feltölti belőled. 

Hogyan?

A Seebeck-effektust kihasználva, a tested hőfokát felhasználva elektromos áramot termel. Természetesen még csak prototípus, de remekül előrevetíti, hogy az intelligens szövetek korának küszöbén állunk. A Mátrix híres jelenete ugrik be, amikor Morpheus közli Neo-val, hogy az emberek nem többek egy elemnél.

matrix.jpg

Miért fejlesztenek ilyen anyagot?

Pár év és a ruháink nemcsak telefonunk feltöltésére, hanem 1000 másra is jó lesz anélkül, hogy foglalkoznunk kellene vele, hiszen ezek a ruhák belőlünk fogják nyerni az energiát, észrevétlenül, beavatkozásunk nélkül. Így születnek majd olyan pólók is, amik figyelnek az egészségünkre, vagy ezeket automatikusan meg is osztják az orvosainkkal. Képzelj el akár egy olyan ruhát ,ami infarktus esetén azonnal értesíti a közelben lévő mentőket úgy, hogy még a helyzetedet is elküldi.

Hogyan küldjünk ingyen SMS-t? >>>

testho-telefontolto2.jpgPOWER POCKET hálózsák

Mennyire elég?

Nyolc óra alvás körülbelül 24 perc beszélgetési időt vagy 11 óra készenléti időt ad a jelenlegi technológiai szint mellett. A farzseb verzió (naci - mert olyan is van ;)) pedig 4 órányi energiát termel.

kép + forrás

Ha találkozó hasonló innovációval, küldd el és ha Te is imádod ezeket, lájkolj! ;)  

zöld töltő praktikus energia okostelefon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr75366845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása