A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így frissítsd újjá a megszáradt sajtot egy egyszerű trükkel! [kísérlet+vélemény] +fotók

2013. április 25.

Tuti, Nálatok is előfordult már, hogy egy darab sajt megpunnyadt a hűtőben. Nyálkás vagy kicsit szagos lett a külső része? Teljesen kiszáradt

COVER.jpg

Mindkettőre van megoldás! Egyszerűbb, mint gondolnád. >>>

Megszáradt sajt ellen a tejbe áztatás egy éjszakán át csodát művel! Ha nagyon vastag (több, mint 1 cm), nagyon száraz réteget látsz kívül, akkor a felét vágd le azért, de ha picit is összenyomható még a sajt, akkor hagyd úgy, ahogy van.

Csak tedd bele a sajtot egy pohárba vagy edénybe, amibe kényelmesen elfér, öntsd fel annyi tejjel, hogy ellepje és mehet a hűtőbe!

Nálunk egy sima, mezei trappista járt most így (mondanom sem kell, hogy online, a Tesco webáruházból rendeltem, már több mint egy hete). Előtte én már ezt megkapirgáltam, raktam belőle szendvicsre is, most pedig itt az ideje, hogy aludjon egyet a tejben.

panorama_530_szamokkal_vizjeles.jpg

Reggelre a sajt láthatóan felszívott magába némi tejet, mert már kikandikált a teteje. :) 

kikandikal_vj.jpg

Lássuk, milyen lett!

tejes.jpg

Mintha mozzarella lenne: friss és puha és finomabb, mint valaha is volt

Az így felfrissített sajtot minél hamarabb fogyasszátok el!

A maradék tejet felhasználhatod bármilyen főzelékhez vagy akár süteményhez is. Meginni azért nem ajánlom, mert savanykás íze van, de ha Te elég bátor vagy... :) A lényeg, hogy használd újra! Erről jut eszembe!

Tudod, mi mindent lehet még kezdeni egy használt teafilterrel?

No de vissza a sajthoz! 

Ha még nem száradt ki a sajtod, de érzed, hogy már kicsit büdös a külső része, akkor semmiképp ne vágj le belőle centiket (és isten őrizz, hogy kidobd), egyszerűen csak kapargáld le egy késsel. Figyelj rá, hogy minden kaparás után töröld le a kést, hogy a már lekapart rész ne ragadjon vissza a már "tiszta" sajtra.

közelről_vj.jpg

Természetesen ezt a műveletet csak olyan sajtnál használd, aminek még nincs komolyabb baja. Ha már egyszerre büdös és nyálkás (tényleg!), akkor mindenképp dobd ki! 

Azonban, ha csak egyszerűen nem tűnik elég frissnek és illatosnak, bátran kapargasd le a tetejét és ez után a művelet után már bátran ráreszelheted az esti tésztára, senki nem fogja észrevenni, hogy nem ma vetted. :)

nagy_kaparas_530_felirat_vizjellel.jpg

És ha már élelmiszerrel való spórolás, ugye Te is minden maradék kaját is felhasználsz?

A megmaradt főtt tojást vagy sonkát például így >>>


Tehát! Ha nem tökéletes állapotban találod a sajtot a hűtőben, akkor nem a szemetes a megoldás, hanem a kés vagy a tej! Kapard vagy áztasd, a lényeg, hogy frissítsd fel és fogyaszd el! ;)
Ha tetszett a cikk, akkor maradj velünk facebook-on:

sajt házi étkezés kipróbáltuk pazarlás maradék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr115244598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása