A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Lepd meg a család legkisebb tagját egy házi készítésű ajándékkal!

2019. július 08.

Hamarosan gólya érkezik a szeretteid körébe, de még nem tudod mivel lepd meg a picit? Esetleg lassan totyogós korba lép a kis kópé és kellene valami szuper ajándék a számára? Most olyan házi készítésű ötleteket gyűjtöttem össze, amik nemcsak mérhetetlenül cukik, de nagyon hasznosak is, a babás családok számára. Gyere és inspirálódj mókusékkal!

baba_ajandek_meglepetes_keszites_olcso_babaknak_hazilag_diy.jpg

Ha jobban kedveled a személyes ajándékokat és hiszel a saját készítésű meglepetések fontosságában vagy szimplán nem akarsz tizenkettő egy tucat kacatot venni a babának, akkor jó helyen jársz! Nemcsak ötleteket adunk, de segítünk abban is, hogy hogyan tudod őket elkészíteni, ha sikerült kiválasztani a tuti befutót!

Nyuszis, bébi kifogó

A legtöbb kismama bevásárló listáján szerepel egy kifogó is, ezért ezzel egyszerűen nem lehet mellé lőni, ha babaváró ajándékról van szó. Azoknak, akik még nem tartanak a saját gyerkőcnél elárulom, hogy ez nem egy furcsa horgászbot szépítő neve, nem kell ilyeneket beleképzelni, hanem ezzel a törölközőre hasonlító eszközzel kell a kicsiket kivenni a fürdés után és szárazra törölni a bőrüket. Elég beszédes a lenti kép, de további infókat itt találsz a kifogóról.

nyuszis_kifogo_keszites_olcso_babaknak_hazilag_diy.jpg

"Lehozom neked a csillagokat is!"

A fenti kijelentéshez soha nem álltál még olyan közel, mint ezzel a kiságy fölé akasztható holdas-csillagos dekorációval. Na persze a csillárra lógatva is legalább olyan jól nézhet ki. Ha kedveled a pepecselősebb (akarom mondani több kihívást jelentő) ajándékokat, akkor én ezt javaslom.

8.jpg

Nem szégyen segítséget kérni, sőt becsülendő, hogy egy ilyen szintű meglepetésnek is nekifutsz, szóval ha elakadnál akkor lesd meg ezt a tutorial bejegyzést.

Szuper puha, karikás játék

Az elkészítése menni fog, mint a karika csapás, ahogy mondani szokták. A sérülés veszélye nélkül lehet a babócának pakolászni, színes, puha, egyedi játék mi többre lehetne még szükség? Szerintem semmire, így tökéletes ajándék, ahogy van!

18.jpg

Ne aggódj nem kell egyedül megbirkóznod a játékkal, mert minden lépést részletes megvizsgálhatsz ebben az angol nyelvű blogposztban, így olyan mintha folyamatosan fognák a kezed készítés közben.

Alapozzuk meg az olvasás szeretetét!

Lehet, hogy a picurka olvasni még nem tud, de ezt a könyvet nem is betűkkel kell megtölteni. Csendes könyv az egyik beceneve, ami a jópofa mivolta mellett a másik nagy előnye tud lenni.

puha_konyv_olcso_babaknak_hazilag_diy.jpg

Szánni kell rá egy kis időd, mire elnyeri végleges formáját, de letehetetlen, különösen ha ezt a változatot készíted el, ami tele van mozgó, hajtogatható, levehető és más trükkös figurákkal.

Konzerv egér

Ha a cím alapján most fogalmad sincs, hogy mire gondolok az nem baj. Egy külföldi hölgy fejéből pattant ki, ez a hihetetlenül bájos gyerek játék. Nagy előnye, hogy zsebben is elfér, így nem foglal sok helyet, ha kirándulni indul a család a gyerekkel, cserébe viszont vigyázni kell rá, mert könnyen elhagyható. (Csak olyan gyerkőcnek ajándékozd, aki már biztos nem próbálja meg lenyelni a figurákat!)

sub-buzz-25155-1493923365-5.jpg

Ha tanulmányozod a képet és a varrógép és a tű régi ismerőseid, akkor szerintem nem lehet akadálya annak, hogy magad is elkészíthesd. A kép egyébként egy saját kezűleg készült gyerekjátékokat népszerűsítő oldalról származik, ha van kedved látogasd meg.

Fejpánt variációk a kishölgyeknek

Fényképezéshez, különlegesebb alkalomhoz aranyos kiegészítő egy-egy fejpánt. Nem egy nagy ördöngösség elkészíteni őket, ezért még a kezdők is bátran válasszanak elkészítésre egy csinos fazont. Ez elsőnek egy hajpánt és egy adag tüll az alapja, míg a másodikat horgolni kell, a harmadikat pedig csomózni. Ha további elkészítési segítség kell kattints ide vagy ide.

fejpant_olcso_babaknak_hazilag_diy.jpg

De gondoljunk a kisfiúkra is, nekik is jár egy helyes kiegészítő...

Pártedli a jól öltözött úrfiknak

Fiatalabb korban még törvényszerű, hogy egy-egy finom falat bizony a ruhácskán landol, de idővel van remény arra, hogy ezt a szokásukat majd kinövik, amire azonban sajnos nincs garancia. :) A pirospozsgás, kis malackáknak elkel ebből az előkéből otthon, lehetőleg több darab is.

partedli_eloke_olcso_babaknak_hazilag_diy.jpg

Ezt a meglepetés készítést apu ingei sajnos nem fogják megúszni épp bőrrel, de biztos hálás lenne, ha nem a frissen vett, kedvenc ingét szabnád miszlikbe a folyamat elején. Két remek magyarázó ábrákkal tarkított oldalt is figyelmedbe ajánlok, ha megtetszett az ötlet. Ezt és ezt.

Hinta az örök kedvenc

Most egy kicsit nagyobbacska, már ülni tudó, csemetéknek mutatok egy kiváló ötletet. Szerintem ezt a szerkezetet nyugodtan hívhatnánk babakacaj gyűjtőnek is. Nem kell elmenni a játszótérig, ha a gyerkőc egy kis hintázásra vágyik, hiszen ezzel a csuda klassz szerkezettel már indulhat is a móka. Már csak a baba szüleit kell rávenni, hogy hajlandók legyenek félnapszám lökődni a csöppséget. Lehet, hogy pár(tuzat) "majd én hintáztatom, amíg ti ejtőztök egyet" kupont is kellene hozzá mellékelni az ajándék csomagba. ;)

babahinta_hazilag_olcson_diy.jpg

Ha a fenti képen kívül, szeretnél az elkészítéshez további bankót igényelni, akkor katt. ide.

A fentiek közül te minek örülnél a legjobban a saját babád számára? Súgjál az elszánt mókus szeretteidnek, akik a kedvetekért bújják a netet, meglepetés ötletek után kutatva! Ha pedig a másik oldalon állsz és készítők táborát erősíted, akkor írd meg a tapasztalataidat vagy küld el a végeredményről a fotót nekünk!

  A cikk megírását a Provident támogatta.

játék ajándék újrahasznosítás praktikus dekoráció babaszoba varrás saját készítésű babák DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514898664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása