A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Sárga csekk - a mumus, avagy figyelj az újfajta közüzemikre!

2013. április 11.

Fontos! Hiába fizetsz, utalsz, nem biztos, hogy jó helyre könyvelik a pénzedet és Te leszel a hibás és Te fogsz ráfizetni, szó szerint. Olvasd el, hogy mit tegyél, hogy ne legyen baj.

sarga-csekk.jpgmindig figyelj a dátumra

Bizonyára neked is van olyan közüzemi számlád (áram, földgáz), amit ugyan havonta kell fizetned, de egyszerre 2-3 csekk is van a borítékban, amikor érkezik a számla. A legfontosabb, hogy figyelj a sorrendre és a fizetési határidőre, különben akár több tízezret is bukhatsz!

Ha nem teszed, mindenképp legyen otthon gyertya, mert könnyen úgy járhatsz, hogy kikapcsolják pl. a villanyt. Mindez azért fordulhat elő, mert vannak szolgáltatók, akik nem a legrégebbi tartozásod kiegyenlítésének tudják be a befizetésedet, hanem pont arra a számlára, amit befizettél. Tehát, ha pl. van március, április és május havi csekked, de apuci pont a májusit kapta ki és azzal rohant a postára, pikk-pakk bajba kerülhettek.

Pedig fizettél. Csak nem figyeltél. De ők sem figyelnek. Csak a számítógép. Az pedig azt látja, hogy olyat fizettél be, amit még nem is kellett volna, de ennek ő nem tud örülni. Viszont hiányolni fogja azt, amelyiknek már lejárt a fizetési határideje. Így megy a felszólító levél, majd adott esetben pl. le is szerelhetik akár a villanyórádat (aminek visszaszereltetési költsége persze így is téged terhel, ami plusz súlyos ezreket jelenthet). Igazából ez érthető, hiszen nem manuálisan történik a befizetések könyvelése, de ettől még bosszantó lehet.

Én már az első ilyen számlánál tudtam, hogy ebből még baj lesz. Az a típus vagyok, akit cseszegetni kell és igenis kifejezetten szeretem azokat a szolgáltatókat, akik felhívnak, ha kések a befizetéssel, rám szólnak újból és újból. Soha nem veszem zaklatásnak, megköszönöm, majd utalom a pénzt. 

Apró trükk: tereld a befizetéseidet elektronikus útra. Én a Díjnet rendszerét használom (erről hamarosan írok is) és így pl. az Elműtől is ugyanúgy havonta kapom ott a számláimat, mint régebben. Nem kell szenvednem a sorban állással, sőt még az átutalási adatok újbóli bepötyögésével sem soha többet.  :) 

tanmo.png

Nem éri meg nem odafigyelni,
úgyhogy ne kövesd el ezt a hibát.

Mindig az esedékességnek megfelelően fizess,
úgy nem lehet baj! ;)

 

forrás: pénzcentrum

fogyasztás pénz közüzemi számla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr205214804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása