A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts vadgesztenyéből játékot, figurákat +fotó +leírás

2014. szeptember 27.

mokusjatekok_vadgesztenyebol.jpg

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem az ősz csalhatatlan jele, ha a fűben megcsillannak a lepotyogott vadgesztenyék. Ezekből a szépségekből valami csudálatos módon mindig belevarázsolódik a zsebembe pár (sok) darab. Odúmban aztán tovább folytatódik a varázslat. És ne a mindenki által ismert Gesztenye Gusztira gondolj, hoztam újdonságokat is! ;)

Az asztalon szépellő és napról-napra növekvő gesztenyekupac mellé odalibben pár szalag, odagurul néhány régi, nagykabátját vesztett gomb, maradék spárga-, és drótkígyók tekerődznek elő a fiókból, és végül a nagy, sárga Mindentragasztó Rezső is bevonul a színre a gyufahadsereg kíséretében.

vadgesztenye_jatekok_hozzavalok.jpg

Na, akkor már Kismókusaim szemei is csillognak, értik a mókát és hozzák saját kis kincseiket, apró figurákat, színes gyöngyöket, gyapjúdarabkákat, madártollat és már be is léptünk Fantázia királynő és Kreativitás király birodalmába. A királynő a kis lelküket díszíti, míg királyuram a kis kezüket igazítja. Így születnek a vadgesztenye-csodalények nálunk, a mókusodúmban. És nálatok?

vadgesztenye_figurak.jpg

Tudtad, hogy vadgesztenyével mosni is lehet? Receptet és tesztünket itt találod, kattints! --->

Ötlet: A gesztenyék megfúrásához, kilukasztásához kés vagy csavarhúzó helyett használjatok dugóhúzót vagy vékony cigányfúrót. Kisebb az esély, hogy a hegye megcsúszik a kemény héjon, mancssérülést okozva.

vadgesztenye_furasa.jpg

Fűben-fában orvosság! Na de a vadgesztenyében is? Ha pénztárcakímélő, természetes gyógymódokra is kíváncsi vagy, kövess facebook-on is! Érdemes, ígérem! ;)  

Vadgesztenyekukac 

Hozzávalók:
- legalább 30 centi erősebb drót vagy (apró gesztenyék esetén) pipatisztító
- gesztenyék
- mozgó műanyag szemek vagy kartonból kivágott korongok (vagy csak filctoll :))
- ragasztó 

Válogass össze egy tornasornyi gesztenyét - a legnagyobb lesz a fej, a legkisebb a farok vége. Fúrd át őket teljesen úgy, hogy a fehér folt alulra essék, ezek lesznek a kukacpocakok. A drót végét görbítsd be és hagyd, hogy a kismókusod felfűzze a kukac testét. A fej fehér foltjára rajzoljatok arcot, ragasszatok szemet! Kérdezd meg a fiókádat, szerinte milyen hangulatban van Kukacúr vagy Kukachölgy? Az ő véleménye szerinti arcocskát rajzoljatok. 

gesztenyekukac.jpg

Ötlet: A hegyes drótvégekre húzz egy-egy gyöngyszemet és ragasztóval rögzítsd, így a kisebb kezecskék is biztonságosabban játszhatnak az alkotásokkal.

Célbadobós játék

Hozzávalók játékosonként:
- 5 db nagyobb vadgesztenye
- fúrószerszám
- 25 cm hosszú színes szalagok, gesztenyénként kb. 4 szál
- gyöngy, ragasztó

Fúrjatok át megfelelő számú gesztenyét - sosem elég! Dugdossátok át a lukakon a szalagokat pl. egy hurkapálca segítségével. Húzzatok gyöngyöket vagy kössetek csomókat a szalagok egyik végére és rögzítsétek ragasztóval a gesztenyéhez.

gesztenye_celbadobo.jpg

Játék menete pl.: ki hány gesztenyével talál bele a vödörbe?! Te hogyan játszanál vele, milyen ötleted van még?

Hajrá, Mókusok!!!

gesztenyemadar_vadgesztenyebol.jpg

Ha szerinted sem elég soha az ilyen ötletekből és imádod a DIY-tippeket, gyere facebook-ra és kövess!   

 

ősz olcsó kipróbáltuk vadgesztenye gyerekjáték DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr846734475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása