A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ismerd meg a tejpitét! - 100 Ft/fő [olcsó ételek]

2013. december 02.

tejpite.png

Van az úgy, hogy a mókus körülnéz a kamrában, hűtőben, és megfájdul a feje: mi a francot főzzek, és főleg miből? Akik minden nap meleg ételt tesznek az asztalra, azok bizony egy idő után belefásulnak a folyamatos “mi legyen a vacsora?” nyűgébe. Pláne, ha egyre kevesebb a rávaló. Lássuk, mit csinál ilyenkor egy mókus?

Mostantól rendszeresen hozok Neked olyan recepteket, amelyek kevés hozzávalóból, kevés pénzből, kevés idő alatt elkészíthetőek. Követsz? ;)

Most egy olyat mutatok, ami egy mókusbarátnőnknél nagy kedvenc és tőle kaptuk a receptet.

Isteni desszertnek tűnik, de egy laktatóbb levessel tökéletes vacsora lehet. Ez pedig a tejpite. Ha a családod szereti a palacsintát, akkor ezt egyenesen imádni fogják. Nem túl egészséges, de néha egy mókus is bűnözhet. Talán.

Mi kell hozzá?

  • négy tojás,
  • egy liter tej,
  • 30 dkg finomliszt,
  • 15 dkg cukor,
  • só,
  • vaníliás cukor

Ennyi. És 10 perc amíg összedobod + ¾ óra, amíg megsül. Ráadásul kijön kb. 400 forintból.

tejpite-hozzavalok.png

Hogyan készül?

  1. Kapcsold be a sütőt 190 fokra.
  2. A négy tojást (nem kell szétválasztani) jól keverd el (géppel, ha van) a 15 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval.
  3. Keverd bele a 30 dkg lisztet.
  4. Keverd bele az egy liter tejet apránként, hogy nehogy csomós legyen. Ne ijedj meg, nagyon híg lesz, de így jó.
  5. Egy magas falú tepsit kenj ki vajjal, öntsd bele a cuccot és told a sütőbe.

További recepteket itt találsz >>>

Mikor van kész?

190 fokon 10 percig, majd 170 fokon 35-40 percig süsd. Mikor már szép aranysárga a teteje, készen van. (Ha felpúposodott, az nem baj, lelapul majd.)

Ha kivetted, ne szeleteld azonnal, mert még trutyis. Hűlés után, langyosan már szépen szelhető. Kockázd fel, tálald lekvárral, vagy szörppel. A sárgabaracklekváros szokott lenni az abszolút befutó. :)

Tehát! Egy mókus sosem ijed meg a hóvégi kosztpénzes kihívástól. Maradj a mókusok között és tuti lesz mindig valami jó ötleted.

spórolás olcsó recept olcsó étel tejpite

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr645671649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása