Van az úgy, hogy a mókus körülnéz a kamrában, hűtőben, és megfájdul a feje: mi a francot főzzek, és főleg miből? Akik minden nap meleg ételt tesznek az asztalra, azok bizony egy idő után belefásulnak a folyamatos “mi legyen a vacsora?” nyűgébe. Pláne, ha egyre kevesebb a rávaló. Lássuk, mit csinál ilyenkor egy mókus?
Most egy olyat mutatok, ami egy mókusbarátnőnknél nagy kedvenc és tőle kaptuk a receptet.
Isteni desszertnek tűnik, de egy laktatóbb levessel tökéletes vacsora lehet. Ez pedig a tejpite. Ha a családod szereti a palacsintát, akkor ezt egyenesen imádni fogják. Nem túl egészséges, de néha egy mókus is bűnözhet. Talán.
Mi kell hozzá?
- négy tojás,
- egy liter tej,
- 30 dkg finomliszt,
- 15 dkg cukor,
- só,
- vaníliás cukor
Ennyi. És 10 perc amíg összedobod + ¾ óra, amíg megsül. Ráadásul kijön kb. 400 forintból.
Hogyan készül?
- Kapcsold be a sütőt 190 fokra.
- A négy tojást (nem kell szétválasztani) jól keverd el (géppel, ha van) a 15 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval.
- Keverd bele a 30 dkg lisztet.
- Keverd bele az egy liter tejet apránként, hogy nehogy csomós legyen. Ne ijedj meg, nagyon híg lesz, de így jó.
- Egy magas falú tepsit kenj ki vajjal, öntsd bele a cuccot és told a sütőbe.
Mikor van kész?
190 fokon 10 percig, majd 170 fokon 35-40 percig süsd. Mikor már szép aranysárga a teteje, készen van. (Ha felpúposodott, az nem baj, lelapul majd.)
Ha kivetted, ne szeleteld azonnal, mert még trutyis. Hűlés után, langyosan már szépen szelhető. Kockázd fel, tálald lekvárral, vagy szörppel. A sárgabaracklekváros szokott lenni az abszolút befutó. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.