A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts tusfürdőt házilag! Recept + fotók

2013. július 31.

Sok-sok rovatot szeretnénk - ahogy szóda-szerda már működik ;) - ezek közül az egyik mindenképp a "házi készítésű szerek" lesz. Mert sem az SLS sem a parabén nem barátunk! Most épp mókusmancsokkal otthon is előállítható tusfürdőt teszteltünk.

hazi_tusfurdo.jpgVan, amit nagyon könnyű előállítani házilag is és tökéletesen működik...

... és van, ami inkább olyan so-so kategória. Ez a házi készítésű tusfürdő-szerűség is ezek közé tartozik.

Abszolút használható és mindenképp természetes, semmi csúnyaságot nem tartalmazó fürcsicuccod lesz, ami tökéletes egy-egy mókus-zuhihoz, de ezekkel az összetevőkkel nem produkálható az a sűrű, selymes tusfürdő feeling, amit sokan úgy szeretünk. Folyékony szappannak viszont tökéletes!

Első próbálkozás volt, úgyhogy nem adom fel és jövök majd újabbakkal, addig pedig teszteljük ezt! :)

Ha kíváncsi vagy, mi mindent próbáltunk már és arra a millió továbbira, ami jön még, akkor tudod, mit kell tenned! ;) 

Szódabikarbónából már volt szájvíz, testradír, szagtalanító, viszketés elleni szer, korpaűző, bőrpuhító, energiaital, stb., így nem is csodálkozunk már, hogy tusfürdőt is lehet belőle készíteni.

Mi kell hozzá?

tusfurdo_hozzavalok.jpg

Hogyan?

Melegíts fel 2 dl vizet (desztillált az igazán jó - gyógyszertárban kapható)!

szappanreszelek.jpg

szappan_a_vizbe.jpgKeverd össze, hogy a szappan felolvadjon.

keverd_hozza.jpgNe ijedj meg, habos lesz mint a fene, de majd lenyugszik. :)

habos.jpg

hazi_folyekony_szappan.jpgMegj.: én két különböző szappanból reszeltem bele, Te is nyugodtan keverd v. akár maradék szappanokat is lereszelhetsz. Olajból használj olyat, ami a bőrödnek megfelelő, illóolajból pedig olyat, aminek tetszik az illata v. jótékony hatású (de mindig csak 100%-osat!).

Miután elkészült, hagyd teljesen kihülni. Ezalatt besűrűsödik valamennyire, de ne várd, hogy krém állagú legyen, inkább olyan lesz, mint egy hígabb folyékony szappan. Ha mégis túl hígnak találod, keverj hozzá még tetszőlegesen szappant, ill. még egy kis szódabikarbónát.

Hetente egyszer pedig radírozd is át a tested! >>>

Tehát: amit csak lehet, cseréld házi készítésűre, hogy biztos lehess benne, hogy mit tartalmaz! Emellett sokszor olcsóbb is lesz, így duplán jól jársz! ;) Ha Te máshogy csinálod, mondd el! - hello@duhosmokus.hu 

Fontos: a házi kencék és cuccok összetevőinek bármelyikére ugyanúgy allergiás lehetsz, hiába természetes anyagok. Ha nem tudod, akkor először csak egy kis bőrfelületen teszteld.

természetes házi szódabikarbóna fürdőszoba zuhany tusfürdő illóolaj szóda-szerda

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr45435284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása