A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Farmerújrahasznosító kisokos

2019. november 28.

Hány farmer nadrágot és kabátot selejtezel le évente? És a családtagjaid? Itt az ideje, hogy valami igazán menőt készíts belőlük, ahelyett, hogy a kukába kerülnének, ha már leszolgálták a maguk idejét eredeti funkciójukban!

farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_noveny_virag_kaspo_1_diy.jpg

A farmer úgy tűnik képtelen kimenni a divatból legyen szó nadrágról, felsőről vagy egyéb kiegészítőről. Színétől és fazonjától függően bármelyik nem és korosztály megtalálhatja a kedvenc ruhadarabját a farmerek közül. Igen ám, de a mit lehet kezdeni a már leselejtezett darabokkal? Hát újrahasznosítani és olyan klassz eszközöket és dekorációkat készíteni belőlük, amiért más emberek komoly pénzeket hagynának a boltban!

Bezzeg a mókusok tudják, hogy mi fán terem a farmer újrahasznosítás vagy ha eddig nem gondoltak rá, akkor majd most belevetik magukat a témába, igaz? Ez a beszéd! :) Itt van néhány remek példa, hogy az agyonhordott, szakadt, kinőtt stb. farmerok utóélete is lehet hasznos és irigylésreméltó.

Növény kaspó helyett

Akár kültér, akár beltéri a farmer nadrág bírni fogja a gyűrődést és kreatív és humoros megjelenésével növényeid igazi lakhelyévé válhat.

 farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_noveny_virag_kaspo_diy.jpg

Új ruhát a régiből

Ha már nadrágnak nem lehet használni, miért ne készülhetne belőle egy divatos top? Hidd el te is simán meg tudod csinálni! De önzőség lenne csak magadra gondolni, ezért varrja a maradék anyagból a blökinek is egy kis átmeneti kabátkát. Így legalább majd össze tudtok öltözni, ha mentek a parkba sétálni. ;)

farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_4.jpg

Ha már itt tartunk a könyveidre is ráfér egy új gúnya...

Könyvborító

Utálod, amikor a buszon olvasol és a veled szemben ülő nénike szinte lefordul a székről, hogy láthassa, hogy mi az általad olvasott könyv címe? Vagy egyszerűen félted a könyved és szeretnéd megvédeni a sérülésektől?

Bármelyik is legyen a te motivációd, a farmeros könyvborítóval eléred a célod és már csak az olvasással kell törődnöd a jövőben.

 925de9c665b5cbec59fb8a753d2c842a.jpg

De kanyarodjunk is vissza saját magunk öltöztetéséhez még egy gondolat erejéig.

Ékszerek farmerből

Miért adnál pénzt nyakláncra és fülbevalóra, ha te magad is készíthetsz olyan darabokat, amik tuti nem köszönnek vissza rád az utcán, ráadásul mutatósak és klasszul lehet őket variálni más kiegészítőkkel?!

 farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites.jpg

Táska

Van már új felsőnk és hozzá passzoló ékszerünk is, szóval a táskát se hagyjuk ki! Melyik fazon a kedvenced a válltáska vagy inkább az oldalsó kis szütyő? Most ízlésed és kedved szerint variálhatod és pont annyi zsebes és akkora lesz, mint ahogy te szeretnéd.

farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_5_taska.jpg

Bútor frissítés

Időnként ráfér a régi, viharvert, nagyitól örökölt berendezési tárgyakra egy kis kozmetika, mert megkopnak, megsérülnek vagy egyszerűen már eljárt a megjelenésük felett az idő. Minő szerencse, hogy szembejött veled ez a cikk, mert így nem kell a legközelebbi bútoráruházba rohanod új bútorokért, csupán a régiek külsejét kell egy kicsit újratervezned.

Na persze ez a trükk akkor is jól jön, ha most költöztél és a berendezésre már nem maradt annyi mogyoróra való, mint hitted, de mégis jó lenne nem a földön ülni a haverokkal.

 farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_2.jpg

Szőnyeg és lábtörlő készítés

Egy szuper szőnyeg otthonossá varázsolja a legtöbb lakást. Miért ne készülhetne ez is saját kezűleg farmerből? Nekem se jutott eszembe, egy jó kifogás sem. :)

A lépcsőházba is nyugodtan készíts egy stílusos lábtörlőt a régi nadrágodból, a szomszédok meg csak irigykedjenek!

 farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_szonyeg.jpg

Tárolók

Pakolós helyből soha nem lehet túl sok. A legtöbb apróságot olyan tartóba esik igazán jól betenni, ami pont arra lett kitalálva különben túl nagy, túl kicsi vagy szimplán nem olyan kialakítású lesz, mint ami a legpraktikusabb lehetne.

Az alábbi képeket átnézve, rengeteg helyzetben és helyen megoldást kínál egy farmeres, zsebes tároló. Nézd csak:

 farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_tarolo_diy.jpg

Terülj, terülj asztalkám!

Szeretnéd meglepni a vacsoravendégeket egy különleges fogással? Legyen hozzá hasonlóan egyedi terítési elképzelésed is! Mit szólnál ha azt mondanám, hogy most nem bűn, hanem kimondottan kívánatos, hogy a gatyád farzsebe az étkezőasztalon találja magát?!

 059cffc29393df09375f59183478b282.jpg

Farmer állatka

Kellene a gyerkőcnek egy hatlábú és nyolcfejű plüssállatka, mert pont az a kedvence, de egyszerűen nem árulnak sehol? Vagy egyszerűen nem győzöd anyagilag (és türelemmel), hogy a Buksi egy hét alatt már az ötödik játékát szedi miszlikbe? Készítsd el te magad farmerből a kiszemelt figurákat és nem lesz gondod többet a fentikre!

 farmer_ujrahasznositas_diy_kiegeszito_sajat_kezuleg_dekoracio_kezmuveskedes_ekszer_keszites_farmer_butor_3.jpg

A fenti cikkből is kitűnik, hogy kár lenne, ha a gatyád karrierje megszakadna, amikor már nem akarod tovább hordani. Inkább képezd át egy új életpályára, ahol még hosszú ideig szolgálhat téged! Elő az ollót, a cérnát és a fantáziát és alkoss valami eszméletlenül trendit az újrahasznosítás nevében!

 A cikk megírását a Provident támogatta. Fotók: Pinterest

ruha újrahasznosítás ékszer praktikus olcsó bútor növény kreativitás saját készítésű DIY

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr815201904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.11.30. 16:13:43

Haha, q jó mind.
:D
Magyarországon egy olyan farmer lábtörlőt a lépcsőházból garantáltan ellopnának...Már virágot is visznek néha.

bomberhopper 2019.12.01. 09:19:15

@geegee: lemaradt, hogy a cikket provident támogatta. Nem a lépcsőház.

Az egész blog arról szól, hogyan hasznosítj újra dolgokat, és ha nincsen pénzed, akkor kattints a provident linkre.

Neked sikerült?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.12.03. 21:31:47

@bomberhopper: ???
Látom, hogy mi a blog profilja, és nekem nincs is ezzel semmi bajom.De hogy jön ide a provident?Nekem link sincs...Vagy mit nem értek?

mokuspanna 2019.12.04. 11:25:25

@bomberhopper: Köszi a kritikát és sajnálom, hogyha te nem találsz számodra szimpatikus ötletet, igyekszünk mindig újakat hozni. :)
A Providentet pedig nem szeretnénk semmiképp rád beszélni - remélem, nem érzed így, mert az a célunk, hogy eljusson a segítség ahhoz, akinek arra van szüksége.
Ha megírod, te milyen ötletekre vágysz, próbálunk olyanokat is hozni! Köszi!

mokuspanna 2019.12.04. 11:29:54

@geegee: Helló! :) Sok cikkünket a Provident támogatja, így mi is segítjük őket abban, hogy eljussanak azokhoz, akiknek az ő segítségükre van szükségük, ezért a cikkek alján egy ajánlót láthatsz, ott is plusz ötletekkel.
Sajnálom, hogy nálatok olyan a közösség, hogy félnél kirakni egy ilyen lábtörlőt, de bízunk benne, hogy sokaknál ez nem okoz gondot. Egyébként meg használt farmerből van elég, csinálj a házban mindenkinek! :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.12.07. 08:32:58

@mokuspanna: Jaaa, már látom ez a kapszulagardrób, oké.
A közösség nem nálunk ilyen, mástól olvastam, hogy már a lépcsőházi zöld növényeket is elviszik.És simán elhiszem, vannk ilyen gané emberek.A zöld növényhez képest egy farmer szőnyeg, lábtörlő már komoly érték is lehet...Az meg hogy én csináljak mindenkinek lábtörlőt, na, addig álljon bárki fél lábon.Na jó, egy teljes lábon.
:D

Sunny Days 2020.02.02. 11:33:28

A szőnyeges képen a jobb alsót nagyon szívesen elkészíteném, drága jó nagyikám csinált hasonlókat (épp ma lenne 100 éves!), pipi pokrócnak hívtuk. De az elkészítéshez kéne valami szövőszék-féle, meg felvetőszál, meg némi instrukció azoknak, akik még nem csináltak ilyet. Ebben tudnál segíteni? Használt farmer van itthon bőven, de honnan szerzem be a többit és mennyibe kerülnének az eszközök?

Szemerszkiné Fodor Enikő 2022.02.01. 10:04:03

A képek forrását nem kéne megjelölni esetleg netalán a szerzői jogok, tulajdonjogok védelmében?
Nem lehet csak úgy mások fotóival blogolni!

mokuspanna 2022.02.01. 16:07:52

@Szemerszkiné Fodor Enikő: A fotók mind pinterestről vannak, azokat felhasználhatjuk pontos forrásmegjelölés nélkül is elviekben, de köszi, hogy szóltál, ennek pontosan utánajárunk!
süti beállítások módosítása