A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így tárold olcsón és stílusosan a cipőidet!

2019. június 21.

Nálatok is esni-kelni kell az előszobában a sok cipőben? Kellene valami olcsó ugyanakkor praktikus tárolási forma? Megoldást kell találni erre a káoszra? Mutatom, hogy milyen filléres cipőtárolási formákból válogathatsz akár rövid akár hosszútávban gondolkodsz!

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_9.jpg

Neked nem szokott az az érzésed lenni, hogy egy százlábúval élsz egy fedél alatt, mert az előszobában csak gyűlnek és gyűlnek a lábbelik?

Azt mondják a mosógép hajlamos megenni a zoknik felét, ha ezt elfogadjuk akkor abba se kételkedjünk, hogy a cipők viszont maguktól szaporodnak, az ember csak néhány pillanatra nem figyel máris ellepik a bejárati ajtó környékét.

A lentiek között lesznek olyanok, amik inkább még a lakás átalakítása vagy a frissen beköltözés idején lehetnek igazán hasznosak, míg mások hosszútávon is szívesen élnének a te előszobádban is. Válaszd ki a leginkább neked megfelelőt!

Rácsos megoldás

Ennél a kialakításnál előnyös, ha szereted a csinos, magasabb sarkú cipőket. A képeket elnézve még egy igazán designos otthonban is helyet kaphat egy ilyen életmentőnek is beillő cipőfal. Neked hogy tetszik? El tudnád képzelni a saját lakásodban?

(Nagyobb méretért a képre kell kattintani!)

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_4.jpg

Lehengerlő ötlet

PVC cső vagy erősebb karton henger is tökéletes alapanyagul szolgálhat ehhez az ötlethez. Ha némi festékkel átmész az egyes hengereken még esztétikailag is igencsak korrekt cipőtárolót kapsz. Ha sikerül elég nagy kupakos irathengert levadásznod a cipőkhöz, akkor még zárhatóvá is tudod tenni.

De mégsem ezekért lesz a kedvenced, hanem azért, mert különböző alakzatokat lehet belőle a falra varázsolni és egy-egy újabb lábbeli érkezésével azonnal bővíthető lesz

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy.jpg

Kötözd ki őket!

Kevés helyet foglal és igazán minimális költségvetésből házilag is elkészíthető. Nincs is másra szükség, mint egy (parafa)táblára és néhány erősebb gumira, szalagra vagy madzagra, amivel rá tudod kötözni/gumizni a lábbelidet a helyére.

cipotarolas_diy_olcso_ciposszekreny_3.jpg

Mutasd a talpad!

Fogas kérdés ez a cipő elszállásolás. Elsőre talán bizarrnak tűnhet, hogy a tűsarkú topánkádat egy fogasra akaszd fel, pedig ha megnézed a képet rájössz majd, hogy nem is olyan ördögtől való gondolat ez. Végül is egész pofásan néz ki nem?

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_3.jpg

Vállfa állványra fel!

Ki mondta, hogy a vállfa csak a ruhák tárolásában nyújthat segítséget? Tévedés! Lehet, hogy nem a legesztétikusabb cipőtárolási megoldás, cserébe viszont bárki által elkészíthető néhány perc alatt. Inkább ideiglenes tűzoltásra semmint végleges ötletre kell rá tekinteni, annak viszont szuper bármilyen csúnyácska is.

cipotarolas_diy_olcso_ciposszekreny_6.jpg

Ha már a magas sarkú tipegők szóbak kerültek, akkor itt egy másik erre építő megoldás. Bár igazán látványos, azzal nincs is gond, de azért érdemes meggondolni. Hacsak nem mosod le a cipők talpát minden használat után iszonyúan mocskos lesz a fal rövid időn belül, de legalább a maradék parketta szegély is elfogyott. ;)

cipotarolas_diy_olcso_ciposszekreny_11.jpg

Nincs több kihasználatlan előszoba sarok!

A legtöbb előszoba meglehetősen picike éppen ezért nem szabad könnyelműen bánni a milliméterekkel sem, ha helykihasználásról van szó. Általában vertikálisan még csak-csak akadna egy kis zug, de horizontálisan felejtős. Hát akkor gazdálkodj abból, amid van és csinálj egy cipőtornyot!

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_5.jpg

Fa ládák és raklapok az előtérben

Egy leleményes mókus az otthon található (vagy egyszerűen beszerezhető) alapanyagokból kész remekműveket képes alkotni az újrahasznosítás jegyében. Lássuk néhány gondolatébresztő képet.

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_7.jpg

Csöves elképzelés

Egy sorban vagy akár többen csak rajtad áll. Ez a minimalista kivitelezés még a cipők szellőzésének problémáját is orvosolja.

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_8.jpg

Egy (pár) fokkal még kreatívabban...

Szinte minden háztartásban akad egy létra, ami kb. évente egyszer kell, amikor ki kell cserélni az égőt a mennyezeti lámpában és ennyi, tárolni mégis kell valahol. Nem kell tovább rejtegetned valamelyik ajtó vagy szerkény mögött, inkább tedd ki a kirakatba és fogd munkára a hétköznapokban is!

cipotarolas_cipo_tarolo_keszites_olcso_diy_6.jpg

Cipőtárolásnál nem elég figyelembe venni a cipőid számát és fajtáját, hanem az anyagi keretedre, a felhasználható alapanyagokra és az előszobában rendelkezésre álló helyre is gondolni kell. Remélem találtál olyat, ami a te mókus surranóidnak is pont megfelel.

 A cikk megírását a Provident támogatta.

cipő tárolás lakberendezés kreativitás előszoba DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr4414825856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása