A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

56 elképesztő virágcserep, amit könnyűszerrel elkészíthetsz saját kezűleg is

2019. május 31.

Ha szívesen kreatívkodnál egy kicsit, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi inspiráló virágcserepeket. Hangulatodtól és stílusodtól függően válaszd ki a kedvencedet és készíts el csupán néhány perc alatt!

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_4_cserep.jpg

Itt a tavasz, sőt időnként már az időjárásban is érezhető a nyár ígérete. Itt az ideje kicsit több zöld növénnyel körbevenni magunkat. Igen ám, de a boltban kapható kaspók és cserepek jó része olyan kis unalmas. Félreértés ne essék, nálam is van néhány egyszínű kaspó, de gyakran vágyom valami kreatívabb darabra, ami tényleg tetszetős és kifejezi az én világomat.

Most ennek a szellemiségében hoztam neked temérdek klasszabbnál klasszabb virágcserép festési ötletet, amiből nem is lesz olyan egyszerű kiválasztani a kedvencedet. Legalább hármat kell csinálnod: egyet magadnak, kettőt pedig a legjobb barátaidnak, hogy ők is büszkélkedhessenek egy-egy ilyen kis csodával.

Mosolygós palánták

Azt mondják visszamosolyogni sokkal könnyebb. Ebből kiindulva reggelente felkelés után egy ilyen vidáman mosolygós cserép nagyon jól jönne, hogy jobban induljanak a hétköznapok. Különösen a hétfő...

Észrevetted, hogy a cserépbe ültetett növénykék olyanok, mintha a babák haját alkotnák? Nagyon cukik, kiváltképp a bozontosak! Bár a kaktuszos nyúlfül se semmi!

virag_cserep_festes_diy_otletek.jpg

Beszédes kaspók

Azt hiszem személy szerint hozzám a most következő részleg lesz a legközelebb álló. Hát igen, nagyon csúnya dolgokat kellett annak előző életében elkövetni, aki hozzám reinkarnálódott szobanövénynek.

Nem árt, ha még a virágcserép is mantrázza velem együtt, hogy az adott növényem bizony túléli a szerető gondoskodásomat. "Kérlek ne halj meg" "Én túlélem...Én is" és még sok hasonló felirat kerülhet a kaspók oldalára.

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_1.jpg

Bár én megteszek mindent sajnos alig van olyan aki azzal dicsekedhet, hogy már több éve díszíti az otthonomat. Nálad mit kiabálnának a "gazok", ha ők választhatnának? Remélem nem azt, hogy műanyagból vagyunk. :)

Zöldellő cukiságok

Kis mókusos háztartásokba biztos ezek rajzfilm figurás és állatkás verziók lesznek a befutók, de szerintem sokunkban még mindig ott rejtőzik a gyermek, aki imádná ha egy ilyen virágcserép állna a dohányzóasztal közepén vagy számítógép mellett az íróasztalon.

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_3.jpg

Színorgia már virágzás előtt is

A legszívósabb szobanövények általában a zöldek, amik nem vagy csak nagyon minimális virágot hoznak. De sebaj! Színeket kaphat a szobanövény virágba borulás nélkül is, elvégre mire jó a cserép és a kaspó? Hát arra, hogy feldobjuk vele az összképet, csak némi festék kell hozzá! Ne feledd az nyer, aki a legtöbb mintát és színt kombinálja. :)

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_3_cserep.jpg

Na jó egy picit túlzásba estem az előbb, kicsit fogjuk vissza magunkat...

Az örök divatos

Feketén-fehéren megmondom, hogy ezzel a két színnel egyszerűen nem nyúlhatsz mellé, (ezt a zebrák is jól tudják, hihi). Mindenhez passzol, minden lakásban megtalálja a helyét. Bár csak két színt tartalmaznak ezek a cserepek is ezerfeléképp variálhatók.

viragkaspo_dekoralas.jpg

Pont a pöttyös az esetem

Aki rendszeres követőnk a facebookon már biztos rájött, hogy imádom a piros pöttyöst. De nem akarok diszkriminatív lenni, szóval most más színben pompázó pöttyösöket hoztam. Legyenek kicsik vagy nagyok, nekem így is, úgy is bejönnek. Hát neked?

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_pottyos_cserep.jpg

Így nem is olyan rossz a geometria

Hát engem kölyök mókus koromban a világból is ki tudtak volna kergetni a matek órákon a geometriai alakzatokkal. Egyetlen helyre bújtam volna szívem szerint a sarkok helyett bele ezekbe a mesés kaspókba, hogy hagyjanak már végre békén a konkáv és konvex kérdéskörrel. De ebben a formában igencsak örömmel foglalkozom a háromszög és társai megjelenésével.

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_cserep.jpg

De tudjátok mi a legjobb bennük? Na persze a kinézetükön kívül? Hogy csupán néhány percre van szüksége az elkészítéshez, és ha használsz festőszalagot (vagy egy odatartott kartonlapot), akkor a legtöbb minta kézügyesség nélkül is megfesthető. ;)

Nyár a lakás fogságában

Ha azt mondom neked, hogy nyár mi jut először az eszedbe? Na jó tényleg a meleg és a napsütés az első, ott a pont, de utána még dobogós helyen tuti el fog hangzani a fagyi és valamilyen gyümölcs. Hát ezek a finomságok tuti nem romlanak meg bármekkora is legyen a hőség.

feliratos_viragkaspo_hazilag_dekoralas_2.jpg

Azt nem ígérhetem meg, hogy az ezekben a csodaszép,, házi készítésű virágcserepekbe nem adja fel a növénykéd a küzdelmet és szenderül jobb létre, de azt biztos, hogy élete során biztos ő is örülni fog neki, hogy ilyen mutatós otthonra lelt.

A cikk megírását a Provident támogatta. 

design gyerekek otthon növény kreativitás dekoráció virágültetés DIY könnyen megvalósítható

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr414760258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.munkás 2019.06.18. 09:19:30

Szerintem gyönyörűek, kár, hogy nem lehet boltban kapni...

CoolKoon 2019.07.10. 09:13:19

@E.munkás: Elvileg pont ez a lényeg bennük...
süti beállítások módosítása