A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Húsvéti kézműveskedési ötletek gyerekeknek (is)

2019. április 13.

Tölts egy kis időt a gyerekeiddel húsvétkor és alkossatok együtt valami szépet! Mutatom milyen egyszerűen elkészíthető, mégis látványos húsvéti ötletek lapulnak a tarsolyomban.

husveti_otletek_gyereknek.jpg

Milyen szimbólumok tartoznak a húsvéthoz? Nyuszi, csibe, tojás, bárány...Igazán sokoldalú és aranyos jelképek. Lássuk milyen fantáziadús formát ölthetnek a gyerekek keze között.

"Kaktusztojás"

Ez a látványos kifújt tojásból készült kaktuszt formázó húsvéti dekoráció tökéletes arra, hogy a kis mókusoddal kézműveskedj egy kicsit otthon. Ha elkészült kitehetitek a polcra vagy odaajándékozhatjátok a nagyiknak is, akik biztos örülni fognak neki.

kaktusztojas_husvetra.jpg

Talpas nyuszik

Melyik gyerek ne imádná, ha kedvére tapicskolhatna a festékben?! Most a talpát kell majd be kenni festékkel, ami magában garantálja a vidáman kacagós perceket. Sokféleképp lehet a talp és a kéz formájából nyuszit varázsolni, most itt van két egyszerű módszer példának.

husveti_nyuszi_festes_gyerekeknek.jpg

De a húsvéti kiscsibékről se feledkezzünk meg.

husveti_kiscsibe_festes.jpg

Húsvét a tányéron

Persze a tormás sonka és főtt tojás is finom, de most nem erre gondoltam. Ezeket a cuki papírtányérból készült húsvéti állatfigurákat akartam a figyelmedbe ajánlani.

husveti_kezmuveskedes_gyerekeknek.jpg

Facsibe

Bár pelyhesnek nem pelyhes, de ettől még bájos ez a csibe. Bár úgy tűnik, hogy nem nagy valami az egész, ha jobban megvizsgálod festeni, vágni és ragasztani is kell hozzá, így a kis mókusok több készségüket is fejleszthetik az elkészítése közben.

f0ee7f6f005b6e1f0c6a8d03bea5e987.jpg

Hogy mi a kapcsolat a WC és a húsvéti nyúl között? Mindjárt mutatom!

A húsvét előtti hetekben vétek lenne kidobni a megüresedett WC-papír gurigákat, amikor ilyen helyes kis nyuszik is készíthetők belőlük. Nektek melyik a kedvencetek a kis mókusoddal a bal vagy a jobb oldali nyuszkó?

husveti_nyul_keszites_egyszeruen.jpg

A nyusziknak répa is jár ám, erről ne feledkezzetek meg! ;)

Gomb répa

Talán az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető húsvéti témájú apróság, ami fillérekből kihozható. Ez persze semmit nem von le a kreatív értékéből. Már csak zöld fonalra és narancssárga gombokra kell szert tenned.

kezmuveskedes_husvet_repa_egyszeruen.jpg

De lehet répát másképp is csinálni...

Legyen répaültetvény a szobában is!

Ez a cserépből készült répa bár csábosan gusztusos, a húsvéti nyúl foga tuti beletörne, szóval csak a szemét legeltesse rajta. :) Az ünnep után ha nem szeretnétek megőrizni, akkor szétszedés után majd ültethettek bele valami szép növényt is. Tudod a mókusok imádják az újrahasznosítható dolgokat.

husveti_diy_barkacsolas_foglalkozas_idotoltes_gyereknek.jpg

Puha csibe egyszerűen

Ez a tündéri csibe fonalból, kartonból és egy pár igéző szempárból áll, mégis nehéz neki ellenállni. Én a helyetekben tuti kilógatnám a bejárati ajtóra koszorú helyett.

kis_csibe_keszites_husveti_ajandek_foglalkozas_gyerek.jpg

Kreatív húsvéti tojás variációk

A kifújt tojás nagyon törékeny a legkisebbeknek még nem egyszerű bánni vele, kifújás nélkül pedig nem lehet eltenni emlékbe. Erre a problémára nyújt a tökéletes megoldást, ez a szívószálakból és színes gombokból készült húsvéti tojás dekoráció.

husveti_tojas_keszites_gyereknek.jpg

 Itt a csibe, hol a csibe

Elképesztően cukorfalat ez a húsvéti csibe és hatalmas élvezettel tudják a gyerekek kikelteni a tojásból, majd újra elrejteni. Mit gondolsz nálatok mekkora sikere lenne?

c35935b3a985359ea52a45b858157deb.jpg

Itt járt a húsvéti nyuszi

Ha pedig csak rajzolni támadt kedvetek, akkor tegyétek azt a jó levegőn és húsvéti stílusban, nyuszi tappancsnyomokat festve a bejárat felé.

6087ed1dc2bb272d3c43a38705675dc1.jpg

Húsvéti képeslap saját kezűleg

De mielőtt elköszönnénk még megmutatom, hogy milyen húsvéti üdvözlőlapot kellene küldeni a távol élő rokonoknak. Ezeket a képeslapokat tuti megtartják és évek múlva is jót fogtok rajta mosolyogni.

sajat_keszitesu_husveti_kepeslap.jpg

Bár most nem szedtem szét az egyes húsvéti kreatív ötletek korcsoportnak és kézügyességet igénylő sorrend szerint, de remélem azért sikerült olyat találnotok a válogatásban, amit szívesen elkészítenétek a te kis mókusoddal is.

Ezúton is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Minden Mókusolvasónak!

Ha pedig húsvét, akkor nem maradhat el a legfontosabb finomság sem! ;)

A cikk megírását a Provident támogatta.

gyerek húsvét ajándék kreativitás dekoráció DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr2514686206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása