A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így terítsd meg az ünnepi asztalt, hogy lélegzetelállító legyen!

2018. december 21.

A sok finomság elkészítése és tálalása mellett persze az ünnepi asztal megjelenésére is oda kell figyelni. Itt egy nagyszerű válogatás arról, hogy hogyan lehet a hagyományos családi étkezésektől eltérően, csodálatos karácsonyi hangulatot varázsolni az étkezőasztal köré.

karacsonyi_asztal_dekoracio_fogasok_menu_eves.jpg

Bizony az ünnep előtti készülődés sok mindent magába foglal pl. a főzést, sütést, ajándék csomagolást és a dekorálást is. A karácsonyfán kívül azonban még az étkezőasztalt is öltöztesd karácsonyi hangulat köntösbe, hogy mesés legyen a hatás.

"Hű, de jól néz ki az ünnepi asztal! Te mindenre gondoltál!"

Kezdjük is mindjárt a legelején a hát és a láb dekorálásánál! Na nem kell aggódni, nem a saját és nem is vendégek testrészeire gondoltam, hanem az étkezőasztal lábára és a székek háttámlájának díszítésére. Könnyen és gyorsan elkészíthetők, nagyon jól mutatnak, ráadásul a falatozás közben sincsenek útban, így nem kell őket ide-oda pakolgatni evés közben.

Ha nem lenne otthon, ilyen helyes manólábad, akkor simán egy karácsonyi mintás, újsággal kitömött lábfejű zoknit is húzhatsz az asztal négy lábára. Úgy is hangulatos lesz az összkép. :)

(A képeket nagyobb méretben most is meg tudod nézni, ha rájuk kattintasz.)

karacsonyi_asztal_dekoracio.jpg

 Most, hogy az asztalt és a székeket feldíszítetted, és a kedvenc terítőd is az asztalon van folytathatjuk is a tányérokkal.

"Neked miből szedhetek? Tartsd a tányérod!"

Persze nincs kizárva, hogy neked külön tányér szetted van a karácsonyi időszakra vagy épp most keresel egy aranyos mintásat a neten, ez esetben nagyon irigyellek. Ha viszont a hagyományos egyszínű, minden alkalomra jó tányér készleted van otthon, akkor is tudsz igazi karácsonyi csodát az asztalra varázsolni. Nézd csak!

Ne engedd magad megtéveszteni az alsó tányérban az arany pettyek papírból vannak kivágva. Ha szemfüles vagy még a terítőn is találhatsz párat. ;)

karacsonyi_etkezoasztal_otlet.jpg

A tányérok már a helyükön, jöhetnek az evőeszközök és a szalvéták.

"Nem látta valaki a villámat? Én egy szalvétát szeretnék!"

Attól függően, hogy milyen dekorációs ötletet szeretnél megvalósítani, lehetnek az evőeszközök a tányérok tetején, vagy szorosan a szalvétába csavarva a tányérok mellett is.

karacsonyi_asztal_diszites.jpg

Persze a szalvéta egy szolid, ám annál ütősebb karácsonyi aprósággal összefogva magában is nagyon mutatós éke lehet az étkezőasztalodnak.

A négy közül szerinted melyik tükrözi leginkább karácsony hangulatát?

karacsonyi_szalveta.jpg

Tányérok, evőeszközök, szalvéta már mind-mind az asztalon van. Mi hiányzik még? Meg is van, a poharak!

"Töltsd egy korty szívmelengetőt, köszönöm!"

Nehéz előre kitalálni, hogy ki mit szeretne majd inni, az ünnepi fogásokhoz, de ha szeretnél az italokra is előre gondolni, akkor ezt a két dekorációs és egyben roppant praktikus elem biztos elvarázsol majd. Utóbbit biztos te is könnyűszerrel el tudod készíteni, csak találni kell rá gyorsan néhány perc szabadidőt, így a családi összejövetelek előtt.

karacsonyi_dekoracio_diy.jpg

Lassan minden a helyére kerül.

"Ez gyönyörű asztalközép. Tényleg te csináltad? Büszke lehetsz magadra!"

Koronázd meg a műalkotásod, mert ez az asztal bizony az lesz, egy csodálatos asztalközéppel! A letisztult stílus kedvelőinek, a fentieket elhagyva ez az egy elem is elegendő lehet ahhoz, hogy szemkápráztató hatást érjenek el.

Csak arra vigyázz, hogy a dekorációtól még le tud tenni az asztalra a karácsonyi halat vagy a narancsos kacsát, szóval ügyesen lődd be a méretét!

karacsonyi_vacsora_otletek.jpg

A vendégeket hallottam csengetni? Akkor még gyorsan egy apróság, mielőtt mosolyogva ajtót nyitsz...

"Örülök, hogy ide értetek! Itt foglaljatok helyet kérlek!"

Nálatok, hogy szokott kezdődni a karácsonyi menü elfogyasztása? Mindenki gyorsan keres magának egy helyet az asztal körül, ahol éppen talál? Vagy inkább előre kigondolod, hogy a gyerekek oda pont beférnek, de anya érje el a tányérjukat, hogy fel tudja nekik vágni a húst, míg a házigazda az italkínáló közelében kapjon helyet?

Ha az utóbbiak közé tartozol, akkor nagy szolgálatot tehetnek az ültető kártyák, de mint mindent ezt is karácsonyi designnal kellene felruháznod.

karacsonyi_dekoracio_keszites.jpg

Ilyen fantasztikus terítés után a család visszafojtott lélegzettel fogja várni, hogy idén milyen pompás ízekkel leped meg őket. Biztos vagyok benne, hogy a ráfordított idő meg fogja érni, és hála neked ez a karácsonyi vacsora is emlékezetes marad mindenki számára. Élvezd ki minden egyes percét!

Előtte persze még talán rád is várnak egyéb munkák a lakásban és a ház körül, de most már tényleg csak pár nap, és élvezhetjük az ünnep igazi hangulatát. :)

konyha karácsony étkezés dekoráció terítés DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr7914401734

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása