A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készíts kényelmes és meleg papucsot saját kezűleg!

2018. november 26.

Egyre inkább jön a hideg idő és ilyenkor a mókusok lába bizony fázni kezd. Már nem esik jól a hideg járólapon mászkálni, kell egy papucs. De nem akármilyen! Egy igazi, házi készítésű, ami a végén olyan szuper lesz, hogy legszívesebben munkába is abba mennél.

papucs_keszites_sajat_kezuleg.jpg

Három rendkívül mutatós papucsfazont hoztam neked, amit a folyamatábrák segítségével te is játszva elkészíthetsz. Nem is húzom tovább az időt, vágjunk is bele!

A horgolás mestereinek

Bevallom, én olyan hadilábon állok a kézimunkával, hogy amikor megláttam a képeket, el kellett gondolkodnom, hogy ezt kötötték vagy horgolták. Kész szerencse, hogy az egyik fotón a készítő rajt felejtette a munkaeszközét, így számomra is fény derült az egyértelmű titokra. Tudom, nagyon ciki bevallani, hogy hölgymókus létemre ennyire béna vagyok hozzá, de már rajt van a bakancslistámon, hogy egyszer elsajátítom mindkettőt. De egyelőre csak neked ajánlom ezt a papucsot jó szívvel, mert klasszul néz ki. És ha már nekifutsz, készíthetsz egyet nekem is! ;) 

horgolt_papucs_hazilag_1.jpg

És itt a roppant szemléletes elkészítési ábrasor hozzá. Belefoghatnék a magyarázatába, de biztos vagyok benne, hogy neked ezerszer jobban menne a kódolása mint nekem. Szóval inkább csendben megvárom, amíg tanulmányozod a képeket.

horgolt_papucs_keszites_hazilag.jpg

Az átalakítás bajnokainak

A nagymamám mindig azt mondogatta, hogy semmit nem kell kidobni, mert biztos, hogy jó lesz még valamire. Ki gondolná, hogy ez igaz lehet, egy buliban vörösborral megkeresztelt kedvenc pulcsira is? Pedig így van! Mutatom milyen trendi papucs készíthető egy régi, de jó meleg felsőből.

regi_pulcsi_ujra_felhasznalasa.jpg

Minimális kézügyességgel percek alatt elkészíthető ez a magas szárú pulcsi-csizma. Ha nem hiszed, nézd meg az alábbi képsorokat. (Ha a képekre kattintasz nagyobb méretben is meg tudod nézni őket. ;) )

vorosboros_lett_a_pulcsim.jpg

Ha a talpad különösen érzékeny a hidegre, akkor nyugodtan készítsd dupla anyagból, hogy még vastagabb és melegebb legyen.Eddig nem tűnik bonyolultnak igaz? Hidd el ezután is könnyű dolgod lesz vele.

vendegpapucs_keszites.jpgUgye, hogy ugye? Nincs itt semmi ördöngösség. Csak egy pulcsit kell beáldozni és a kedvenc sorozatod egy része alatt, a Tv előtt ülve kényelmesen megmentheted a lábaidat a hónapokig tartó hidegtől.

A varrótű bűvölőinek

Ebbe a papucsba (vagy ez már inkább mamusz?!) egy angol oldalon szaladtam bele. Nem tudom eldönteni, hogy a fazon vagy a színkombináció tetszik jobban. Ez a lábbeli egyszerűen úgy jó, ahogy van. Imádom, hogy a varrás, mint egy díszítősor végigszalad rajta. Vendégpapucsnak vagy ajándéknak is kiváló.

papucs_diy_1.JPG

Az elkészítés ebben az esetben is egyszerű, csak arra kell figyelni, hogy mit mivel varrj össze.

mamusz_hazilag.jpg

Lassan szó szerint elkezd formát ölteni...

hazilag_vendegpapucs.jpg

Sikerült kiválasztani a kedvencedet? Én még egy kicsit vacillálok rajta, de biztos belevágok még a téli hónapok előtt.

Most, hogy a lábunknak már kellemes meleg jutott osztályrészül, ideje lenne a kezünkbe kapni egy bögre forró kakaót és egy jó könyvet. Elvégre ezt kell csinálni, ha kint már fagyos az idő. Nem igaz?

És ha már kényelmes papucsod van, akkor a lábaid is legyenek rendben! ;) 

tél újrahasznosítás papucs saját készítésű DIY

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr4514354591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.28. 11:09:39

Vaaaaaagy, veszek egyet a kínaiban 800 forintért :))))))
süti beállítások módosítása