A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Halloween meghódítja a vacsoraasztalt is

2018. október 22.

Halloweenkor vendégeket vársz néhány finom falatra és szeretnél igazán kitenni magadért? Terítsd meg úgy az étkezőasztalt, hogy a vendégeknek leesen az álla a látványtól!

halloweeni_asztal_dekoracio_vendeglatas.jpg

A legtöbben nem is gondolnák, hogy micsoda játszótér a vacsoraasztal egy kreatív elmének. Szinte nincs is  a terítésnek olyan eleme, amiből ne lehetne kihozni valami klassz halloweeni dekorációt. Kedvcsinálónak hoztam is néhány asztalra szánt apróságot.

A rutinos olvasóknak nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek a fotókat.

halloweeni_dekoracio_otletek.jpg

Nagy igazság, hogy az ördög a részletekben rejlik, így haladjunk tovább inkább minden elemre külön odafigyelve. Ígérem innentől fegyelmezem magam.

Trükkös feliratok

Ha ki szeretnéd írni az ételek nevét (vagy allergia miatt az összetevőit) akkor készíts kis kártyákat hozzá! Persze ezek a kreatív halloweeni táblácskák ültetőkártyának is kiválóak.

halloweeni_ultetokartya.jpg

Szalvéta sem hiányozhat az asztalról

Mindenki másképp szokta a szalvétát feltenni az étkezőasztalra. Valaki inkább hajtogatni szereti, míg mások szalvétagyűrűt használnak, vagy csak a szalvéta segítségével hangsúlyozzák az evőeszközöket. Bármelyik kategóriába is tartozol most biztos fogsz a kedvedre való halloweeni megoldást találni.


Személyes kedvencem a ping-pong labdából és madzagból készült szemgolyós, de a ruhaszalvétából formázott ( WC papír gurigán áthúzott) tök is nagyon ott van. Észrevetted, hogy egy kovi ubi van a tetején a tök szárát képviselve?! Haláli!

szalveta_hajtogatas_halloween.jpg

Na persze a fáslival feldobott múmia szalvétagyűrű is nagyon mókusos, hiszen mi imádunk sajátkezűleg ügyeskedni nem igaz?

Az asztal közepére is van ám ötletem

Az asztal közepe mindig is meghatározó része volt a vacsorának, így ha vendégeket vársz különösen figyelj oda, hogy valami igazán ütős kerüljön a centrumba! Ha hirtelen nem ugrik be semmi, amit oda varázsolhatnál, akkor se ess kétségbe, már mutatom is a választékot. 

halloweeni_vacsora.jpg

A pókos faágas dekorációt már ki is találtam, hogyan fogom elkészíteni először is keresek hozzá egy laposabb dekor tálat, amibe teszek szivacsot, és abban fogom tűzködni a gallyakat, amit a közeli parkból fogok hozni. A családban lévő fiú kis mókusoktól kölcsönzök néhány gumi kígyót, békát vagy pókot, ezek kerülnek majd a faágakra. Innentől már csak fonalra van szükségem az egybetartáshoz.

Hm, vagy inkább mégis a szemes virágcsokor legyen? Te melyikre szavazol?

Az asztal díszítését már meg is terveztük, emiatt már nem kell frászban lenned. Bőven elég ha a vendégek hátán futkos majd a hideg tőle.

De mi lesz a frissítőkkel? A welcome drink után, a vacsorához is szolgálj fel néhány korty italt. Persze ezeket is csak stílusosan!

Jöhetnek az italok

Ha a barátaid már szomjazni kezdenek akkor ideje elővenni az italokat. A halloweeni dekoráció megjelenhet a poharakon, pohár alátéteken, az üvegek nyakán, de még a jégkockákban is.

A fecskendős ital kínálást muszáj lesz bevetnem, előre látom milyen hatalmas sikert fog aratni.

halloweeni_terites_vendegvaras.jpg

Most, hogy az étkezőasztal dekoráció miatt nem kell izgulnod, ideje azt is kifundálnod, hogy mi legyen a menü. Én valami tökösre szavazok. Nálatok milyen fogások lesznek?

Mi nagy tésztások vagyunk, úgyhogy az nem maradhat le, szerintem te se hagyd ki! ;)

halloween étkezés dekoráció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr5914302791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása