A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így csomagold be a furcsa alakú karácsonyi ajándékokat kreatívan! + fotók

2017. december 23.

 

Vannak olyan meglepetések, amiket nagyon nehéz szépen becsomagolni, mert pl. különleges a formájuk, vagy épp nem is lenne nehéz, de jó lenne valami extrább megoldás, mint a szokásos. Ilyenkor több sikertelen becsomagolási kísérlet után legtöbbször bedobjuk őket egy snassz karácsonyi papírtáskába. Ne tedd! Nagy kár lenne a kibontás örömétől megfosztani a szeretteidet. Néhány hétköznapi aprósággal - amik jó része a te otthonodban is biztos megtalálható - igazi különleges ajándékcsomagolást tudsz készíteni. Mutatom!

befunky_collage00.jpg

Bár ritkán kerül hasonló a fa alá, szerencsére, de azért álljon itt egy elrettentő példa is. Tréfának meg lehet próbálni elsütni, de lássuk be, ez így inkább csúnya, mint vicces. Vajon az ajándék kiválasztásával is annyit bajlódott az ajándékozó, mint a csomagolásával? Hmm...

f952b6cdad80e0b88709185c9fae23e3.jpg

Egy üveg ital igazi kihívást jelenthet csomagolási szempontból

Szerintem soha nem fog kimenni a divatból - ne is menjen! - a bor, mint ajándék, és persze ott van még ezernyi finom ital. Ezeket sajnos legtöbbször vagy pucéran adják át, vagy papírtáskában, pedig ennél van sokkal szebb megoldás is. Mutasd meg, hogy te tényleg szívből adod azt a kellemes itókát, és bizony 1 percnél több időt szántál a csomagolására is. Ahogy a lakást se csak úgy összecsapod, ugye? 

TOP karácsonyi dekortippek az ünnepi hangulathoz!

Készíts ujjbábokat a dugóra vagy találj ki valami igazán egyedit! Ne félj, ha tényleg két bal kezed van, akkor akár rendelhetsz is izgalmas csomagolásokat (pl. a téli kabát menő :)), ami külön ajándékként is megállja a helyét! (Kattints az első képre, jön a többi is!)

Karácsonyi papírtáska kicsit másképp

Mert egy sima papírtasak is lehet házi készítésű és kreatív. Arra azonban majd vigyázz, hogy a teherbírása jóval kevesebb mint egy doboznak, szóval fogd az alját, ha nem akarod, hogy hamarabb bukkanjon elő a meglepetés mint szeretnéd. befunky_collage.jpg

Egy zsáknyi ajándék

Ha olyan ajándékot szeretnél adni, ami a formája miatt nem a legkönnyebben becsomagolható, vagy több darabból áll, akkor neked egy zsákra van szükséged. Na nem olyan nejlonhálós krumplitárolós fajtára gondolok, neeem! Anyagát tekintve lehet pamut, zsákvászon vagy szövet, és varrhatsz rá mintákat vagy kiegészítheted egy csinos kis szalaggal.

befunky_collag111e.jpg

Szaloncukor-csomagolás kicsit másképp

A mi szemünkben leginkább szaloncukorra hasonlít a következő csomagolás, de angolszász területeken ez nem maradhat ki a fa alól! Hivatalosan ennek bizony pukkannia kell, amikor két oldalt széthúzod (van benne egy okos kis szerkezet), és most már nálunk is több helyen kaphatsz... de ha pukkanás nélkül készíted el, akkor is extra meglepi lesz a családodnak! :) Ráadásul nem kell hozzá, csak egy WC-papír guriga és némi csodaszép karácsonyi papír, egy szép szalaggal! 

befunky_collage33.jpg

Jancsi és Juliska álma

Ha már az édességnél tartunk, akkor néhány igazi mesebeli szépséget is mutatok. Nem csodálom, hogy Jancsi és Juliska elcsábult a mesében, egy ilyen láttán én se akarnék másik csomagot kapni. Kitaláltad már, hogy mi következik? Az ám, mézeskalács ház... helyett, papírkalácsház. Kisgyerekek és gyermeki szívvel megáldott felnőttek imádni fogják! ;)

befunky_collage4.jpg

Különleges csomagolás apróságokhoz

Ha még mindig nem találtad meg az igazit, akkor itt jönnek a különlegesek közt is a legkülönlegesebbek. Neked melyik tetszik a legjobban? (Kattints a képre a galéria megnézéséhez!)

Remélem ezek után elsüllyeszted a szekrény legalsó bugyrába az összes közhelyes papírtáskát, és egy ilyen igazi különlegességgel leped meg szeretteidet. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyra fogja értékelni az igyekezetedet, akkor is, ha ne nem pont ilyenre sikerül, mint a képeken. Hanem még jobb lesz! ;) 

Csomagolásra fel! 

A cikk megírását a Provident támogatta. Köszönjük! :)

karácsony ajándék csomagolás DIY

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr7613472597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása