A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

5 egyszerűen elkészíthető, "semmi extra, mégis egy csoda" adventi kalendárium

2016. november 24.

Pontosan egy hónap múlva karácsony! Juhú! :) Pánikra semmi ok, mindenre van még elég idő, de a sok fontos között mindig van, ami fontosabb. Ilyen most az adventi kalendárium, aminek bizony jövő hétre el kell készülnie! 

adventi_kalendarium_diy.jpg

Ha még a tied (mármint a kismókusodé vagy bármelyik szerencsés szerettedé) sincs kész, mutatok pár olyat, aminek az elkészítésének még most is nekiállhatsz és a siker borítékolható! 

Van, akinek még korai ilyenkor a készülődés és van aki, már réges régen kész van a kézzel készült ajándékokkal. Nincs is ezzel semmi gond, nem is akarok naponta (ja, de! :)) a karácsonyról beszélni, de két dolognak mindenképpen itt az ideje: vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, 1 hét múlva pedig már kinyithatjuk az adventi kalendárium első ajtaját! 

Így nem árt összeszedni a belevalókat és persze, ha még nincs, akkor elkészíteni magát, az adventi kalendáriumot is. Mert egy tudatok mókus nem a boltit veszi meg (még csak nem is feltétlen csak az ára miatt), hanem elkészíti saját maga. Ugye? 

"Semmi extra, mégis egy csoda" típusú adventi kalendárium DIY (=Csináld magad!) ötleteket szedtem össze, hogy minden mókusnak sikerélménye lehessen!

Te is imádsz kézzel készült ajándékot adni-kapni? Vagy csak szívesen inspirálódsz más ötleteiből? Gyere facebook-ra és kérj értesítést, hogy a következőről se maradj le! 

Készítsünk szupercuki, kedves adventi kalendáriumokat!

Olyanok ezek, amiket az utolsó hajrában is összedobhatsz, mégis úgy fog kinézni, mintha nem is akartál volna ennél extrábbat!

1. Ha még nem is ehetünk...de legalább bontsunk szaloncukrot!

Először nyúljunk ehhez az igazán klasszikus karácsonyi formához. Már csak azért is, mert tuti, hogy most azonnal nekiállhatsz, mert mindened lesz hozzá otthon.

A legegyszerűbben szerintem WC-papírgurigákból oldható meg, de ha kartonpapírból gurítasz egy henger alakot, akkor ráadásul a mérete is csak rajtad múlik. Nyugodtan variáld akár (ha pl. már megvannak a belevalók), úgy is jól fog kinézni! A bevonása is végtelen megoldást kínál, hiszen tekerheted egy karácsonyi papírba vagy bevonhatod valami szép textillel, de egy filcanyag is szuper alap lehet, amit aztán kedved szerint dekorálhatsz.

(Ha félsz, hogy kismókusod ideje korán végigbontogatja az egész hónapot -hogy legalább belelessen-, akkor ne csak összekösd a két végét, hanem a csomagolás alatt ragassz egy kartonkarikát a végeire... az még őt is meg fogja állítani, hiszen lebukni azért ő sem akar! �)

wc_paprirgurigabol_szaloncukor.jpg

adventi_wc_papir_guriga_kalendarium.jpg

2. Az újrahasznosítás jegyében

Maradjunk még egy kicsit a WC-papírgurigáknál, ha már szóba került (és mert az úgyis mindenkinek van otthon, akár 24 is :)). Lehet húzni a szánkat, hogy "de hát ez nagyon gagyi", de szerintem egyáltalán nem ciki, ha nincs más és annyi mindennel feldobható, hogy a végén senki nem mondja meg, hogy mi az alap, de nekem kifejezetten tetszik, ha meghagyjuk a natúrságát. 

Egy egyszerű dekortapasszal, vagy szép szalaggal átkötve már kész is, de nyomdázhatsz is rá kismókusod kedvenceivel (ha nem félsz a lebukástól :P), vagy állatfigurákra is kipingálhatod őket vagy készíthetsz misztikus erdei lakókat, ha elég ügyes vagy! 

wc_papirguriga_erdei_lakok.JPG

wc_papirgurigabol_adventi_kalendarium.jpg

karacsonyi_adventi_kalendarium_wc_papirgurigabol.jpg

Inspirálódj velem, különböző karácsonyi dekorációs ötletekkel és mondok egy tippet, mit csinálhatsz az adventi koszorú gyártása előtt, ami majdnem az, de mégsem és jóval egyszerűbb elkészíteni! --->

3. Egészségünkre! 

Nagy divat volt egy időben, hogy mindenféléket készítettünk papír- vagy műanyagpoharakból, így jó eséllyel nálad is lapul otthon egy-egy megmaradt csomag. Nem is tudom pontosan megmagyarázni, mi fogott meg annyira ebben az ötletben (lehet, hogy csak a sok pötty és csík), de ha más miatt nem, az egyszerűsége miatt nem volt kérdés, hogy benne lesz az első háromban. :)

Természetesen akár fejjel lefelé, akár állítva használod fel, a tetejét érdemes valamilyen trükkel betakarni, hogy ne azonnal derüljön ki a meglepi! Ha csak egy szép kötözővel vagy színes gumival kötsz rá egy kis selyempapírt, az is megteszi. Ha mégis a fejre állt verziót választod, akkor semmiképp ne tervezz bele túl nehéz dolgokat, vagy erősebb kartonkarikával védd a teteje-alját. 

adventi_kalendarium_muanyagpoharakbol.jpg

Cuki rénszarvasokat is varázsolhatunk belőlük pikk-pakk. Persze nyitva is hagyhatjuk a dolgot, de én azt pl. nem szeretném! :P Legalább egy vattahógolyót dobjunk a tetejére, na! 

papirpohar_renszarvas_adventi_kalendarium.jpg

4. Erdei advent

Nem lehet nem imádni ezeket a cuki fenyőket, amit egyszerű kartonpapírból el lehet készíteni egy délután alatt. Ha már eleve színeset vagy mintásat veszel (persze, hogy a zöld minden árnyalatában), akkor könnyebb dolgod van, viszont picit drágább mulatság lesz. Ha sima, olcsó kartonpapírt kúpolsz meg, akkor szintén jó áron vett csomagolópapírral bevonva fillérekből kijössz és mégis nagyon látványos lesz!

Nem akarom túlmagyarázni, a fotón is jól látszik, hogy kívül még díszíthető cuki kis gombokkal, sodort kötözővel, de persze mogyorókat is ragasztgathatsz rá! A tetejére szerintem kötelező a vattapamacs, de a csillag is aranyos, jól van, na! :)

papirkup_adventi_kalendarium.jpg

5. Kicsi, de erős... vagyis ütős!

Nem feltétlen kell nagy ajándék az adventi kalendáriumba és még csak nem is feltétlen kell annak se édességnek, se kézzel fogható dolognak lennie. Lehetnek azok kedves (pl. motiváló, mosolyfakasztó) idézetek, vagy ígéretek vagy élményajándékok leírása (pl. "január 8-án beváltható egy közös mozizásra), ha például egy barátnak készül. De erről legközelebb...

Szenzációs ötlet a sima papírtekercs (bocsi, nem találtam nagyobb képet) és a boríték-adventi kalendárium is nagyon nyerő nálam! Lehet, hogy én abból is különböző színűeket választottam volna, de így meg a Mikulás jut eszünkbe, ami szintén cuki! <3

papirtekercs_adventi_kalendarium.jpeg

boritekbol_adventi_kalendarium.jpeg

Nálam azonnal nyert a minicsomag, ami a maga natúrságával és a kis színes kötözővel instant szerelem. (Az IKEÁban vettem múlt héten pont ugyanilyen kötözőt, biztos ez is számít. :)) A ruhacsipesz csak ráadás, szerintem simán lelógatva is tündériek. 

apro_csomagok_adventi_kalendarium.png

Kistesója a fenyőággal díszített csoda.

natur_mini_adventi_kalendarium.png

És még egy imádás kategória:

minicsomagok_adventi_kalendariumnak.jpg

Nagy dilemmám volt ugyan, hogy pl. az egészen lapos kis csomagokban mik lehetnek, de aztán elkezdtem gondolkozni és rájöttem, hogy millió dolog szuper adventi kalendárium ajcsi (=ajándék :P) lehet. Egy következő cikkben a "belevalókról" írok, de jól jönne a te segítséged is!

Mit rakjunk bele?

Van valami ötleted, vagy te is gyakorlott kalendáriumozó vagy? Mit szoktál az adventi kalendárium fakkjaiba tenni? Vagy minek örülnél, ha te kapnál kis csomagokat? (Én mindenféle mogyorós dolgoknak! �)

Kellenének ötletek kismókusoknak és nagymókusoknak egyaránt! Jöhet bármilyen klasszikus, bármilyen elborult, bérmilyen extra... csak ötlet legyen!

Írd meg itt, a cikk alatt, vagy az fb-posztnál, vagy privát fb-üziben, vagy e-mailben (hello@duhosmokus.hu), vagy küldd el egy téli galambbal, bárhogy... csak juttass el hozzám minél több ötletet, hogy legyen egy igazi, nagy mókuslistánk! Kíváncsian várom! :)

Éljen a karácsony! Éljen minden mókusbarát! Ha még nem vagy a facebook-csapat tagja, futás! 

Az ötletek összevadászását a Provident támogatta.

gyerek karácsony ajándék advent spórolás adventi kalendárium DIY könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr5411995274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása