A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A 3 legfontosabb kérdés, mielőtt akár 1 forintot is félretennél

2016. március 20.

megtakaritasi_kalkulator.jpg

 

Mikor kezdjek neki?

Azonnal. A halogatás olyan, mint a lyuk a fogon. Minél később mész vele az orvoshoz, annál rosszabb lesz. A pénzügyeid lyukas foga pedig a halogatás. Egyszerű matek: nem mindegy, hogy egy autóra 10 vagy 40 hónap alatt kell összespórolni a pénzt.

Tehát ha elhatároztad, hogy mit szeretnél, akkor azonnal állj neki a gyűjtögetésnek! Így nem fog fájni sem, és a célodat is biztosabban eléred.

Lájkolj és fogadd meg mókus tanácsait, hogy mindig legyen elég makkra való! ;) 

Hova gyűjtsem a pénzt?

Az emberek többsége bankba, életbiztosításba, önkéntes nyugdíjpénztárba vagy egyszerűen csak a befőttesüvegbe gyűjti. És ugyan mindegyiknek van előnye és hátránya (igen, még a befőttesnek is van előnye is :) ), mégsem mindegy, hogy hol tartjuk. Nem egyszerűen csak azért, mert a befőttesből például ellophatják, hanem azért is, mert a gyűjtögetés ideje alatt a pénzem is fialtathatja magát. Sőt, van amibe még az állam is beszáll pénzzel. Egy rossz helyre gyűjtögetett pénz pedig olyan, mintha az utcán simán elsétálnál egy földön heverő ötezres mellett.

Tehát, ha eldöntöttük, hogy mire gyűjtünk, akkor tudjuk meg, hogy arra hogyan érdemes gyűjtenünk, mert sok százezer lehet a különbség, ami már nagyon számít!

Mennyit tegyek félre?

Az ember azt hinné, hogy ha az új ablakok 1 millióba kerülnek és 20 hónap alatt akarja összespórolni, akkor ahhoz havonta 50 ezret kell félretennie. Nagyobbat nem is tévedhetne, ugyanis egy mókus tudja, hogy mivel ez például lakásfelújítás. így az állammal közösen is összespórolható és akkor mindjárt nem 50 ezret kell félretennem, hanem csak például 40 ezret. Ugye, hogy nem mindegy?

Tehát az összeg sem feltétlen lesz annyi, mint amire elsőre gondolnál. Muszáj körbejárni a lehetőségeket.

Jó, de honnan tudom meg?

Na igen, az utánajárás rengeteg idő, szörnyen unalmas és még száraz is. Ezek azok a dolgok aminek a kiszámolása csak nagyon kevés embernek okoz örömet. És én stabilan nem vagyok köztük.
allianz_ongondoskodas_tervezo_kalkulator.jpg

Ha neked sem ez az önkiteljesedés netovábbja és már a gondolatától is feláll a szőr a hátadon, akkor jó hír, hogy az Allianz csinált egy megtakarítás- és öngondoskodás tervező alkalmazást, ami lényegében egy kalkulátor. Nyugi, a használata egyszerűbb és rövidebb, mint a neve. Több megtakarítási lehetőség is van benne, és addig tekergethetem amíg a nekem tetsző variáció ki nem jön, vagy rám nem szólnak. :D

allianz_oregsegi_nyugdijkalkulator.jpg


Nem is promózom tovább, kattints ide és tekergesd te is!

Gyere facebook-oldalunkra és legyél velünk holnap és holnapután és azután is, hogy egyik tippről se maradj le! 

ajánló hirdetés nyugdíj alkalmazás spórolás megtakarítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr108506498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása