Ha Te sem szeretted eddig a grapefruitot, akkor azért, ha meg eddig is imádtad, akkor azért kell ezt a receptet kipróbálnod! Nem fogsz csalódni, ígérem! Nem kell hozzá semmi más, csak egy titok és maga a gyümölcs + méz és egy kis nagy türelem! Kihívás elfogadva? ;)
Ja, hogy a mézet (sem) szereted? Az sem gond! Komolyan! Valami titokzatos módon, ha így készíted, ez a két cucc úgy egymásba olvad, hogy tulajdonképpen egy új finomság születik belőlük. Ki kell próbálni és kész!
Mi kell hozzá?
Mondom, csak grapefruit és méz. Esetleg egy tál, meg egy konyharuha meg egy vizes rongy, ha flancolsz. :) A konyharuha azért kellhet, mert ez a kis dög bizony hajlamos a spriccelésre és ha nem vigyázol, minden csupa ragacs lesz körülötted, mire végzel.
Elkészítés menete
A legnehezebb feladat az egészben, magának a gyümölcsnek a megpucolása. Merthogy most nem arról van szó, hogy rántsuk le a leplet/bundát/köpenyt/héjat róla és szedjük gerezdjeire és kész... bárcsak ennyi lenne! :D De nem! Úgy bizony hiába rakod elém, én ugyan meg nem eszem azt a keserű, köpködésre kényszerítő fura valamit. Én nem! Viszont van egy trükk, amivel karikacsapásra minden megváltozik.
Ez és még sok egyéb mind a Tied lesz, ha feliratkozol. Ide kattints! --->
Mutatom, én hogy csinálom
A titok nyitja az, hogy minden pici apró fehér részétől megszabadulunk a gyümölcsnek, legyen az hártya, belső-külső vékony héjszerű valami, kis gyökérféleségek, bármi... minden, ami fehér, annak mennie kell, nincs mese! A képeken láthatod az én technikámat, de Te is megtalálod majd a legegyszerűbb, leggyorsabb módját, hogyan szabadulj meg a felesleges részektől.
Mivel iszonyú hosszú idő tud lenni - de tényleg, egy nagyobb mennyiség órákat is igénybe vehet akár -, én pl. TV-nézés közben szoktam csinálni (szegény nagyim ezt látja fentről, akkor tuti elfordul szégyenében :D), az ölemben egy konyharuha, benne egy nagy tál, mellettem egy citromos vizes rongy a kéztörléshez és mehet a móka!
A végére ne maradjon semmi más, csak a színtiszta gyümölcshús!
Mézezzünk
Utána már minden sima ügy, mert csak apróbb darabjaira kell szedned a gyümit (ha a hámozás közben nem trancsíroztad szét még az egészet :)), majd mézet kell rá csurgatni és jól összekeverni!
Nem kell méregetned, csak érzésre. Ha jobban szereted a savanykás ízt, akkor kevesebb mézet rakj hozzá, ha inkább édes élvezetekre vágysz, akkor bátran boríts rá többet. Én 3 grapefruit húsához raktam kb. 2 evőkanálnyi mézet most. Ha túl édesnek érzed, rakj hozzá citromlét, amitől csak még pikánsabb lesz! Elronthatatlan!
Mindenképp jót tesz neki, ha kicsit hagyod összeállni, hogy összeérjenek az ízek (pár órát legalább, de akár egész éjjel), de ha azonnal felfalod, úgy is nagyon finom! (Én az első tál készítésekor elfelejtettem fotókat készíteni és majdnem elfogyott, mire eszembe jutott, hogy megírjam Neked, így kénytelen voltam újabb adagot készíteni. Én szegény. ;))
Az eredmény
A legjobb benne, hogy eltűnt minden keserűség (még a kedved is jobb lesz, igen :)), de tényleg! Ezentúl nem úgy fogsz a grapefruitra gondolni, mint egy keserű gyümölcsre. Inkább savanykás-édes íz fog eszedbe jutni és az élmény, hogy valami újat ismertél meg és ami hihetetlen, de hogy most már Te is szereted a grapefruitot!
Ínycsiklandozó érzés, ahogy végigsiklik a nyelveden a kis zselés anyag. Annyira sikamlós és játékos, hogy tökéletes alanya lehet egy bizonyos szembekötős izgalmas játéknak is! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.