A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Oldd meg fillérekből kedvenc gyöngyeid vagy mütyürjeid tárolását - gyöngytartók házilag

2015. február 03.

gyongytarolas.jpgMi mókusok szeretünk gyűjtögetni, főleg ha finomságokról van szó, de nincs ez másképp a gyöngyökkel sem. Amint a kezünkbe akad egy csomag telis-tele sok újdonsággal, örömmel bontogatjuk, vizsgálgatjuk, elképzeljük, hogy mi készül majd belőle, és ha szerencsés mókusok vagyunk - mert van rá időnk - rögtön fűzni is kezdünk! Amikor el akarjuk rakni az új szépségeinket, vagy a maradék gyöngyöket, rögtön ott a kérdés: hogyan, hová?

Nincs elég tartód, tárolóeszközöd? A Gyöngyvásár csapata összegyűjtött Neked pár ötletet, hogyan készíthetsz magadnak sajátot, tulajdonképpen újrahasznosítással egybekötve (és a cikk végén még egy kis pluszmeglepi is vár Rád). Mert igazán jófej mókus vagy! ;) 

Szereted a kézműves dolgokat? Te is szívesen kreatívkodsz? Tarts velem és ha találok valami izgit, ígérem, mutatom! 

Miből lesz a cserebogár tároló?

Amikor kezdtem a gyöngyfűzést, akkor jó mókusszokás szerint rengeteg gyöngyöt és alapanyagot vettem, amiket nem tudtam később hová tenni. Rossz hír, hogy sok gyöngyboltnak csak egyszer használatos csomagolása van, tehát amint kinyitjuk a zacskót, már dobhatjuk is ki. (Mi pl. szuper simítózáras zacskókba csomagoljuk őket, így azokat többször is felhasználhatod ám! ;)) Ezért az évek során kitapasztaltam, hogy miben lehet tárolni a gyöngyöket és alkatrészeket. Ráadásul ezek nagy része szinte minden háztartásban megtalálható, vagy szinte semmibe sem kerül! Nem is gondolnád elsőre, mennyi remek „gyöngytartó” vesz már most körül!

Tic Tac-os és más cukorkás/rágós dobozok

Príma gyöngytárolók, mert stabilan zárnak, így akár legkisebb gyöngyeidet is tarthatod bennük. (Twin és társainak pl. tökéletes!) 

gyongytarolo_tic_tac_doboz.jpg

Gyufásdobozok

Keresd ezek közül is a jó minőségű, vastagabb falúakat! Csak nagyobb gyöngyök tárolására (min. 8 mm-esek) jó (a kisebbek kihullhatnak belőle).

Krémes dobozok

Természetesen jó alaposan kimosva remek tárolókká válnak: a kisebbeket gyöngy vagy alkatrészek dobozaként használtam, míg a nagyobbakba a félkész darabokat tettem a hozzávaló gyöngyökkel együtt. Remek, hogy csak azt kell elővenni, és a legtöbb eszköz és hozzávaló már rögtön kéznél van.

gyongytarto_kremes_doboz.jpg

Kindertojás

Nem, nem a csoki. Azt edd meg vagy add egy kismókusnak! De a tok tökéletesen nekünk. Csak nagyobb gyöngyöket tegyél bele, de legalábbis mindig nagyon óvatosan nyisd ki egy gyöngyalátét vagy vastag anyag felett, mivel sajnos el tudnak „szökni” a hirtelen kiszabaduló gyöngyök.

Bonbonos doboz

Az a legjobb, ha még megvan a belső csomagolása is (amelyben maga a csoki volt), így többféle gyöngyöt is tarthatsz benne. Ezek nagy része szintén nem kisebb méretű kásagyöngyökhöz. Arra nem vállalok felelősséget, ha emiatt sok bonbont (v)eszel. Tehát nem kifogás! ;)

gyongytarto_csokisdobozbol.jpg

Gyógyszeradagolók/gyógyszertartók

Ezekből nagyon sokféle kapható, a legolcsóbbakat a 100 forintos boltokban árulják.

Legtöbbnek sok rekesze van, ezért nagyon jól lehet a gyöngyöket, illetve alkatrészeket rendezetten tárolni bennük - például a kapcsokat szín szerint, a gyöngyöket méret szerint válogatva, stb.

gyongytarolo_gyogyszeres_dobozbol.jpg

Tipp: Utazásnál is jó hasznukat lehet venni, hiszen így nem kell a teljes gyöngykészletet magaddal vinned - elég csak ezekbe a tartókba tenni a legszükségesebb darabokat.

A lista persze korántsem teljes, és örömmel várom a további ötleteket mókusainktól! Ha otthon körülnézel, Te is biztos rengeteg tokot találsz gyöngytartónak. Nemcsak hogy fillérekből kijössz, de az újrahasznosítással még a környezetet is kíméled!

Hogyan szerezhetnék? 

És persze nemcsak Te tudsz otthon tartókat gyűjteni. Kérdezd ki ismerőseidet, rokonaidat, hogy nincs-e felesleges „gyöngytartónak” való dobozuk. Egy idő múlva már maguktól is félretesznek majd neked ilyen kincseket, aztán nem fogod győzni gyöngyökkel megtölteni őket! ;)

Extra segítség a gyöngygyűjtögetéshez

Ha vannak már tartóid, akkor most spórolhatsz a gyöngyökön is! Csak a mi mókusainknak most szereztünk egy kis kedvezményt a Gyöngyvásárnál, amit kár lenne kihagyni! Ha 5 000 Ft felett vásárolsz, 500 Ft levonásra kerül a termékek árából – vagyis ennyivel kevesebbet fizetsz a végén.

mokus-kupon.jpg

A kupont egyszer használhatod fel. Más kuponnal nem vonhatod össze, de szállítási kedvezményekkel kombinálhatod.

Mindenképp írd meg, hogy Te hogyan tárolod a mütyüröket, hogy mi is bővíthessük a házi gyöngytartóinkat! :) Köszi

Naponta jövünk új tippekkel, trükkökkel... szerintem Te sem akarsz lemaradni, úgyhogy lájkolj és kérj értesítést az új cikkekről!   

Ötlet, fotók, cikk: Gyöngyvásár

ingyen újrahasznosítás ötlet praktikus tárolás házilag kreativitás gyöngy

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr767136999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása