A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Mikulásvárás mókusmódra - mikulásfüzér WC-papírgurigákból +leírás +képek

2014. november 26.

mikulasra_varva.jpg

Mi, magyar mókusok olyan szerencsések vagyunk, hogy nem kell 24-ig várnunk a Mikulásra, mert a piros ruhás apó valószínűleg nálunk kezdi a bemelegítést 6-án, a karácsonyi melót már az angyalkákra hagyja. Ez pedig tökéletes indok arra, hogy mi már november végén elkezdjünk készülődni. :)

A kétszeres öröm dupla készülődéssel jár, főleg ha szigorú tekintetű kismókusok tipornak a sarkadra lakásszerte, hogy hányat kell még aludni és mit készítsünk, ami még nem volt, de azt most azonnal, mert belepusztulnak a várakozásba.

Tudtad? A Mikulás eredetileg lila ruhában járt? Először 1885-ben szerepelt piros ruhában egy képeslapon, majd a híres kóla cég 1931-es reklámkampánya tette népszerűvé őt a ma is jól ismert piros, fehér prémes kabátban.

Ha vevő vagy az olcsó, könnyen elkészíthető, szuper ünnepi ötletekre is egy szerethető mókustól, hát kövesd! ;)  

Mit készítsünk?

Oké. Legyen látványos, legyen cuki, legyen egyszerű és gyors, de főleg olcsó, mert a nagy mókusok tudják csak a titkot, hogy a Mikulás igen mélyen belenéz a pénztárcánkba. Nála mélyebben már csak az angyalkák tudnak…

No, nézzük, idén mit tehetünk a cél érdekében!

Ez a  sokadik decemberem már, amit kisebb-nagyobb gyerkőcökkel töltök. Időközben rájöttem, hogy Mikulást MINDENBŐL lehet gyártani. A másik világrengető tapasztalat az, hogy WC-papír gurigából MINDENT lehet készíteni….ergo Mikulást is! Heuréka! Nézzük, mi születik. Remélhetőleg Mikulás!

Mi kell hozzá?

- egy, de inkább sok WC-papír guriga (ezt minden rendes mókus úgy gyűjti, mint a mogyorót!)
- piros festék
- ecset
- fehér rajzlap
- ragasztó
- olló
- fekete és piros filctoll

WC_papirguriga_mikulas_hozzavalok.jpg

Így csináld

1. Hozz létre piros gurigákat!
Én, a wc-papír gyártók helyében már ősszel piacra dobnám a piros gurigás papírt! Nagy keletje lenne!

2. Amíg szárad a festék, vágj ki egyenlő szárú háromszögeket a fehér rajzlapból.
Az én tök átlagos gurigáimhoz 8 centis alapú és 4 centi magasságúak valók. Szerintem ez pont jó lesz neked is.

3. Rajzolj arcokat a háromszögekre. Minél többféle ábrázatot találsz ki, annál viccesebb lesz a kis csapatod.

mikulas.jpg

Tipp1: ha nem érzed magad valami klasszis rajztehetségnek, kérd meg a csemetédet! Ők zseniálisak! De ha minden kötél szakad, nyomtasd ki az arcokat.

Tipp2: ha nem szeretsz festegetni, használj piros papírt a gurigák bevonásához (bár a festés után jóval puhább lesz, könnyebben alakítható a karton).

4. Behajtogatod a guriga alját és a tetejét egymásra merőlegesen. Az alsó részen kicsit kihajtod a sarkokat, ezek lesznek a csizmák. Óvatosan dolgozz, apró mozdulatokkal igazítsd a kartont és csak akkor nyomd össze formára, mikor már megvan a végleges alakja, különben mehet a kukába a szép, piros gurigád.

mikulasguriga_DIY.jpg

Hasonlóan dolgoztunk, amikor WC-papírgurigafejeket készítettünk!
Emlékszel? Vagy nem láttad? Katt! --->

5. Vágd ki és ragaszd fel a pofikat és filctollal készítsd el a csizmákat. Ha van energiád és türelmed, tovább fokozhatod a hatást övvel, gombokkal.

6. Ragaszd össze a mikulás sipkájának csúcsát egy pötty ragasztóval. A hazai gurigákban még van anyag, ezért nem ragadnak csak úgy szíre-szóra, mint a külhoni kollégák. Kénytelen leszel a száradásig egy csipesszel rásegíteni.

mikulas_keszitese_WC_papirgurigabol.jpg

7. Ragassz egy-egy papírból kivágott korongot vagy vattacsomót a sipkák csúcsára.

mikulasgurigak.jpg

Azért is szeretem ezt a gurigás megoldást, mert az apró mikiket kisebb ajándékok, csokikák csomagolására, dobozkaként is lehet használni.

Tipp: készíts adventi naptárat WC-papír gurigákból, és legyen a hatodikai dobozka egy ilyen csinos kis miki! A többiek ennek mintájára lehetnek hóemberek, rénszarvasok, vagy akár karácsonyi baglyok mókusok! :)

mikulasok_WC_papirgurigabol.jpg

Ha sorozatgyártásra adod a fejed, nagyon édi füzért készíthetsz belőlük vagy kis akasztóval ellátva ajándékdíszként is remekül mutatnak! Az én odúmban is mindenki imádja.

Tudod, hány nap van még karácsonyig? Akkor igazi mókus vagy, aki imádja az ünnepeket és innentől már tényleg visszaszámlál, úgyhogy nálunk a helyed! ---> 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr696932517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása