A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Zoo-Cafe, az állati jó hely - szó szerint! [kávézó-ajánló]

2014. szeptember 06.

zoo_cafe.jpg

Nem fogjátok elhinni, én is alig akartam hinni a szememnek! Egy olyan, de olyan szuper kávézó nyílt ma, amit minden mókusnak látnia kell, hiszen ott vagyunk mi is! Mármint mókusok. Igaziból! Ha hiszed, ha nem, ez egy olyan kávézó, ami egyben egy kis állatkert is! 

Képzeld el, hogy munka után elmész a gyerekért, de szívesen beugranál egyet kávézni is valahová, hogy feltöltődj estére! Ezentúl tuti, hogy neki sem lesz kifogása ellene, ha a Zoo-Cafe-ba mentek. Itt ugyanis, amíg Te kortyolgatod a feketédet, ő az ott levő állatokat nézegetheti, vagy akár kergetőzhetnek a macskákkal az asztal körül. Persze csakis az állatgondozók felügyelete mellett és csak ha a kis szőrösnek is ahhoz van kedve. Az állatoknak nem eshet bántódása, ez egyértelmű. :)

Imádom, amikor egy szenzációs ötlet nagyon messziről is, de végre valahára elér minket is. Koreában kevésbé újdonság, itthon azonban eddig még egyik vállalkozó sem volt elég bátor, hogy megnyisson egy ilyen kávézoo-t. Eddig. Most azonban Balotay Krisztina meglépte azt, amit biztos, hogy imádni fogunk. Vele beszélgettem a kávézóról a megnyitó után.

Szeretsz új helyeket kipróbálni? Ha látok egy kicsit is extrát, azonnal szólok! Szólj Te is! ;)  

Minden mókusnak ott a helye!

Nem volt kérdés, hogy megosztjuk veletek ezt a hírt és az sem volt kérdés, hogy miért is fér el a spórolós blogon. 

Gyakorlatilag tényleg 2 mókust legyet ütünk egy csapásra, hiszen ismerkedhetünk az állatokkal és közben finomakat ihatunk-ehetünk. Ja, merthogy egy-két harapnivaló is van ám (melegszendvics, piadina, nachos), az italválaszték meg egyenesen szenzációs! 

Mókus: Ha csak egy italt próbálnánk ki nálatok, melyik legyen az? 

Zoo-Cafe: Az ízesített latte-k.

Na jó, de először inkább mégis a "Mókusok kedvence" elnevezésű finomságot (mogyorós fehér forrócsoki) kóstoljuk meg! Ugye nincs harag? :)

Ma már ugyan elvárt, de azért jó biztosan tudni - így nekem az első kérdéseim között szerepelt -, hogy van wifi, így akár a tableteddel leülve a dolgodat is végezheted egy finom kávé és a macskák pillantásának kereszttüzében. 

zoo_kavezo.jpg

A kávézó több mint 100 m2-en helyezkedik el és 3 külön teremből áll, így akár üzleti megbeszélést vagy gyerekzsúrt is elszeparálva tarthatunk náluk. Márpedig ennél különlegesebb meeting-helyet nehéz elképzelni és bármilyen kis mókus legszebb szülinapja lehet egy ilyen helyen a barátaival. Ugye?

zoo_cafe_kavezo.jpg

Milyen állatokkal találkozhatunk?

Móóóóóókussal! 

mokus_zoo_cafe.jpg

No és egyéb csodaszép, kedves vagy éppen aranyos állatokkal. Kutya ugyan nincsen, de macskából több is és az igazán különleges és gyönyörű maine coon fajtával is, aki igen türelmes, úgyhogy biztos, hogy megengedi azt is, hogy megsimogasd! ;)

kameleon_macska_baratsag.jpg

De találkozhatsz kaméleonnal, sünivel, kakaduval és persze színpompás halakat is nézegethetsz, ha inkább a csendeseket szereted.

A sajátomat is vihetem?

Ennél állatbarátabb helyet nehéz találni, de sajnos erre nincs lehetőség állategészségügyi okok miatt és mivel a macskák egyébként is territorikus állatok és bizony ez az ő helyük, ezért félő, hogy nem is hagynák. :)

zoo_cafe_megnyilt.jpg

Megsimogathatom őket?

Bizony, amelyik hagyja, azt igen. A mókus pont kevésbé, de ha szerencséd van, az ablakon keresztül a kis buksiját megsimizheted, de pl. jó barátja, a süni kifejezetten szívesen odatartja fehér pocakját, hogy kényeztesd kicsit. Az Ara papagáj is örülni fog, a kakadu meg valószínűleg még vissza is szól! :P

allatok_egy_kavezoban.jpg

Természetesen egész nap állatgondozók gondoskodnak az állatkákról, így nekik és nekünk is jó dolgunk van, hiszen bármikor kérdezhetünk és ők szívesen állnak rendelkezésünkre. Nem tudsz olyat kérdezni, amire ne tudnák a választ és nagy örömmel mesélnek a kedvencekről. 

Itt minden információt megtalálhatsz róluk és természetesen mi is beszámolunk majd néha, ha pl. új állat érkezik esetleg a miniállatkertbe (ill. pl. egy shop is nyílik náluk hamarosan, ahol jobbnál jobb - természetesen állatos - ajándéktárgyak lesznek). :)

Rengeteg fotót találhatsz az oldalukon, de szerintem ne nézegesd (maradjon meglepetés is), hanem inkább menj el és ott csodáld meg a kis kedvenceket! Ha voltál náluk, szívesen vesszük a beszámolókat és képeket. Érezd jól magad! 

Látogass el kis csíkoshoz a kávézóba, engem meg kövess facebook-on, hogy a következő izgalmas ajánlóról se maradj le!   

Forrás: Zoo-cafe - Balotay Krisztina, ügyvezető

esemény kávé programajánló érdekesség megnyílt állatbarát

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr416673867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása