A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Házi, természetes trükkök orrdugulás ellen [kipróbált, működő]

2014. szeptember 03.

 orrdugulas_ellen.jpg

Úgy hallom, a hűvösebb reggelek beálltával sok mókus küszködik megfázással, de az allergiások sem mondhatnak még búcsút a papírzsepihalmoknak, nem beszélve a rengeteg vírusos megbetegedésről. Mindegyik esetben talán az egyik legkellemetlenebb tünet az mókusnózidugulás. Drága orrcsepp és orrspray helyett ajánlok pár bevált természetes, házi-, illetve odúpraktikát!

Hallottál már az orrcsepp-, vagy orrspray-függőségről? Jobb, ha soha nem ismered meg! Hogy leszokhass, vagy semmiképp ne kerülj bele, mindenképp a természetes módszerekkel barátkozz meg, mert egészséges, nem okoz függőséget és még jóval olcsóbb is! 

Kövess és nem maradsz le természetes gyógyító praktikáimról sem! 

Fontos, hogy ezeket együtt használd és ne legyél lusta ilyenkor magaddal foglalkozni legalább 3-4-szer 5-10 percet naponta, hiszen gyorsan akarsz meggyógyulni! Ugye? ;)

Éjjelre:

Házi nózipárna!

Gyógynövényboltban, gyógyszertárban szerezz be borsmentát, nem filteres változatban a leggazdaságosabb! (pl. Herbex, 50g - 190 forint)

Kösd bele egy kis lapos vászontasakba és tartsd a párnád huzatában!

gyogynoveny_orrdugulas_ellen.jpg

Reggelre:

Forró, fűszeres almaital

A gyógyszertárban vény nélkül kapható drága és mellékhatásoktól nem mentes forró italok csupán a tüneteket szüntetik meg, de ez a varázsfőzet gyógyhatású és a légutakat is pillanatok alatt kitisztítja. Ráadásul irtó finom!

Kell hozzá:

  • 2 dl 100%-os almalé (centrifugáld, préseld - a gyümölcshúst pedig használd fel süteményhez)
  • mogyorónyi friss vagy 1/2 mokkáskanálnyi szárított gyömbér (a friss milliószor jobb és finomabb!)
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1/2 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 evőkanál igazi citromlé
  • 1 evőkanál méz

gyomberes_almaital_orrdugulasra.jpg

Forrald fel az almalét a fűszerekkel, hagyd állni 10 percig, szűrd le, savanyítsd - édesítsd, majd amilyen forrón csak tudod, lassú kortyokban idd meg!

Nappalra:

Aromaterápia! Eukaliptusz, borsmenta, indiai citromfű!

aromaterapia_orrdugulas_ellen.jpg

Ezt akkor is tudod alkalmazni, ha még betegen is muszáj dolgoznod, akár az irodában v. útközben is. Helyezz el a közeledben potpourit, zsákocskát vagy fadíszt és csepegtess rájuk valamelyik olajból, ha pedig egyik sincs kéznél, cseppents pár cseppet zsebkendőre! Ez segíteni fog, hogy kidugoljon az orrod és újra finom, friss, mély levegőt szívhass! :)

Mindig természetes olajat válassz, a szintetikus olajak csupán illatok - nem fejtenek ki gyógyhatást!

Estére:

Sós - szódás lábfürdő

Készíts forró lábfürdőt 1 evőkanál szódabikarbóna és 5 evőkanál konyhasó felhasználásával. Dugd bele a lábaid 10 percre és jól burkolózz be a takaróba! Akármilyen hihetetlen: kidugul, ami bedugult! Egészségedre! ;)

Miért jó a Természet Patikájának gyógyszereit használni?

Mert:
- természetesek
- nem tartalmaznak tartósítószert, vegyszereket
- nem teszik tönkre az orrnyálkahártyát
- nem okoznak függőséget
- gazdaságosak

+1 - kellemesek és élvezet használni őket ;)

Ha nem hiszed, járj utána! Próbáld ki őket és lájkold, ha bejött és kíméletlenül írd meg azt is, ha nem működött! Mi itt vagyunk és várunk! --->

egészség természetes citrom kipróbáltuk gyógynövény illóolaj orrdugulás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr546666253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása