A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

5 dolog, amit minden politikus el akar veled hitetni. Légy résen!

2014. május 21.

 politikus_hazudik.jpg

A mókusblog nem politikai blog, így ezt a részt ki is hagyjuk. Viszont a mókus egy felelős, cselekedeteivel tisztában lévő és döntéseit maximálisan felvállaló kis lény.

Tudja, ha jön a tél, akkor makkot kell tartalékolni. Így a mókus könnyen átlát olyan - a pénztárcáját súlyosan károsító kijelentéseken-, mint amik ilyenkor gyakran előkerülnek.

Szereted a vitaindítókat, megosztó cikkeket? Ezek is előfordulnak mókusnál, hát kövesd! 

Egy mókusnak nem célja megbántani senkit, hiszen különbözően látjuk a dolgokat. Találgatásokat megelőzve viszont elmondom kerek-perec, mi a "posztoló" célja: a választások nem egy új cipő kiválasztása a plázában. Ne érzelemből szavazz! Lépj hátra egyet és használd a buksid!

Mókus 5 pontja,

amire minden mókusnak érdemes odafigyelnie, mert ha találkozik vele, akkor biztos lehet: éppen mókusvakítás áldozata:

1. "Munkát teremtünk."

Akármilyen kényelmes is lenne, hogy csak megszavazzuk azt a politikust, aki munkát teremt, sajnos ez nem így van. Gondolj bele, ha a politikus tudna munkát teremteni, akkor miért van munkanélküliség? Hiszen politikusból van többszáz, és mindig volt is. Vagy ha felveszünk még 500 politikust, akkor mindenkinek teremtődne munka? Ígazából akkor a munkaerőpiac csak a parlament ülésszámától függ? Akkor építsük át, tegyünk be még összecsukható székeket is! :) A valóság az, hogy a munkát nem politikus teremti, hanem Te meg én. Így ha egy politikus munkahelyteremtésről beszél, akkor szólaljon meg benned a mókuscsengő, mert nagy marhaság fültanúja vagy éppen.

2. "Felpörgetjük a gazdaságot."

A gazdaságot nem kell senkinek sem felpörgetnie. A gazdaság egyszerűen csak élni akar, pörögne az a saját ütemében és mindenkitől függetlenül, kiszolgálva a keresletedet. Így amikor beavatkoznak a politikusok a gazdaságba, akkor igazából csak annyi történik, hogy a jövőbeni hasznot előrehozzák. Így a mai nap úgy tűnhet, hogy minden remek, de igazábol a mai fellendülésért jövőbeni hanyatlással fizetünk. Attól meg senki nem lesz gazdag, hogy még ma megeszi a holnapi reggelijét is.

Feliratkoztál már a "150 napos költségcsökkentő tréning"-ünkre? Ha még nem, akkor gyere, hadd mutassak Neked is hasznosabbnál-hasznosabb spórolós tippeket a mindennapokra! Itt iratkozhatsz fel! --->

3. "Emeljük a jövedelmeket."

Igazából politikus csak állami szektorban tud fizetést emelni. Nem véletlen, hogy ott kampányolnak ezzel főképp, azonban jobb ha tudod, hogy azt a pénzt adóban kell beszedni. Tehát lényegében ez csak annyit tesz, hogy szegényebbé tesz x millió embert, hogy gazdagabbá tegyen y millió embert. Így már mindjárt nem is olyan szép az ígéret, mi? Tudom, csak attól függ, hogy melyik oldalon áll az ember... Nos, mégcsak ne is örülj idejekorán, mert az adókat Te is fizeted. Megéri többet keresni azért, hogy drágább legyen a megélhetésed? Vagy csak jó érzés több nullát látni? Az árcimkéken is?

4. "Megvédjük a földet és a vizet."

Amellett, hogy tapasztaltan ez a korrupció melegágya, még értelmezhetetlen is. Földet nem lehet elvinni. A határon senkit nem kapnak el az ülés alá rejtett földdel. Sőt, ha holnap felvásárolom Magyarország összes földterületét, még nem lesz az mókusland. Attól az még Magyarország. Ez a föld nem az a föld, amiről a himnuszban olvasunk és vér áztatta. Ez egy termelési eszköz, amibe magot gyömöszölünk és ami kinő, azt megrágcsáljuk. A kettő nem összetévesztendő. A haza bennünk van, a föld pedig egy eszköz, amivel élelmiszert lehet előállítani. Termelni meg termeljen az, aki jobb, akinek a termését sokan akarják megvenni. Mindannyiunknak így a legjobb.

A víz is megérne egy külön misét. Egyrészt a közhiedelemmel ellentétben nem vagyunk víznagyhatalom. Tudom, ez most fájt. Bocsi. De csak azért, mert nincs olaj a lábunk alatt, még nem kell akármire ráfogni, hogy az a magyar olaj! Ráadásul a víz ingyen van. Te a közműcégnek nem a vízért fizetsz hanem azért, hogy megtisztítja, folyamatosan ellenőrzi és egészen a csapodig eljuttatja. Mindezt a nap 24 órájában. Ez kerül pénzbe.

Ha pedig azon aggódsz, hogy az utópisztikus nagy szárazságban a magyar víz lesz eladható, ki kell ábrándítsalak. Egyrészt például az észak-amerikai nagy tavak édesvízkészlete több centiméter vastagon be tudná borítani az egész amerikai kontinenst (!). Másrészt a technológia fejlettség már ott tart, hogy egy nemzetközi űrálomáson minimális veszteséggel tisztítják és isszák újra a vizet. Biztosíthatlak, ha a víz olyan kincs lesz, akkor ezek a vízszűrő technológiák villámgyorsan elterjednek. Ráadásként pedig a víz is csak egy termék, amire exporttilalom vethető ki. Félelem letudva. Politikus ezzel többen ne manipuláljon az érzelmeiden keresztül.

5. "Magyar tulajdon"

Kedvencem. A vállalatnak, legyen bármilyen ajkú, egyetlen célja van csupán: profitot termelni. A te cégednek is ahol dolgozol, jó esetben ez. Ez a normális. Ha elkezdjük erőszakkal ezt megváltoztatni a törvények erejével, akkor rosszabb hatékonyság fog a helyére lépni, lásd az első pontot. Ha pedig a "magyar" jobb, akkor meg kiszorítaná a "nem magyart". Ráadásul ez a "magyar - nem magyar" gondolkodás pont, hogy elszigetel minket a világtól. Pedig a legizgalmasabb dolgok ott történnek.

Ezt a témát egyszer már kiveséztük és akkor is nagy port kavart. De ugyanazt tudom mondani.

Tessék úgy kiszorítani a piacról a másikat, hogy a fogyasztónak jobbat kínálsz és nem úgy, hogy megszavazom, hogy ki van szorítva. Az elhiheted, nem érdeked és idővel baromi költségessé válik.

És Neked mi a véleményed? Mondd el, mert tényleg kíváncsiak vagyunk!  

vélemény gondolatébresztő megmondás magyar termék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr445824850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása