A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Tarts Te is otthon sebkezelőszert virágcserépben!

2014. április 09.

aloe_vera_sebkezeles.jpg

„- Safranek, valami újabb baleset?
- Borotválkoztam, Uram.
- No, de a keze?
- Abban volt a borotva, Uram.”

Ilyen esetekben az organikus megoldás a legjobb, mert nincs mellékhatása és parfümtartalma és jó eséllyel sokkal olcsóbb is, mint az, amit a gyógyszerészünk ajánlana.

Sokan nem tudják, mennyire egyszerű aloe vera növényt otthon tartani – ha van a lakásban fényes hely. Az aloe vera sokkal igénytelenebb, mint azt elsőre hinnénk. Mind fényből, mind vízből jól tűri a túl sokat és a túl keveset is.

Te is hallassz itt-ott-amott okosságokat, de nem első kézből és nem kipróbálva? Kövesd mókust és ő, ha teheti, csak olyat mutat, amit ő maga is megtapasztalt és őszinte véleményt is formál. :) 

Mit csináljak vele?

Azért ne kínozzuk: tartása nagyjából a szukkulensekkel (kaktuszokkal) kell, hogy azonos legyen, így jól fogja érezni magát (egy átlagos kaktusznál kaphat kicsit kevesebb fényt, és több vizet, de néha száradjon ki a földje).

Ha pedig apróbb sebet kell ellátnunk, a legalsó levélből vágunk egy kis szeletet, és zselészerű nedvét rákenjük a sérülésre. Ugyanazt tudja, mint a drogériákban kapható aloés krémek, mi azonban okosabbak vagyunk, és állandóan újratermeljük magunknak az értékes növényt.

aloe_vera_sebkezelesre.jpg

Mi mindent tudsz még otthoni praktikákkal helyettesíteni? A "150 napos költségcsökkentő tréning" alatt még többet mutat mókus. Iratkozz fel itt! >>>

Hogyan működik?

Erről inkább könyveknek kéne szólnia, vagyis szólnak is, de a végletekig egyszerűsítve: a növények számára nagyjából ugyanazok a mikróbák (gombák, vírusok és baktériumok) jelentenek fenyegetést, mint nekünk. Az aloe vera több, mint száz erre hasznosuló vegyületével a legfelkészültebb ismert növény a káros mikróbák elleni harcban.

Ne edd meg!

Miért ne együnk a saját aloe vera növényünkből?

Mert görcsös hasmenés lehet belőle. Fogyasztásra helyesebb a boltban vásárolni, mert ezekből a speciális eljárással elválasztották a levélfelszín alatt található hashajtó vegyületeket. Az aloe verát régen a patikákban hashajtóként forgalmazták, de mivel túl intenzív, görcsös hatást ért el, kiment a „divatból”. Ma már lehet emberségesebben is - khm.. - üríteni. :D

Borotválkozáshoz is szuper

Akkor is, ha nem vágtuk meg magunkat, vagy csak nem annyira, mint szegény Safranek...

Többen, azt hiszem a legnagyobb joggal, utálják az arcszeszek penetráns parfümtartalmát. Ehelyett borotválkozás után ugyanilyen jó egy aloe vera szelettel való átkenéssel védeni a bőrünket.

Ha nem csak a sebedet akarod házi készítésű kencével ellátni, de pl. a ruháidat is szívesebben mosnád természetes, filléres, otthon is elkészíthető mosószerrel, iratkozz fel mókus cikksorozatára, ahol 150 nap alatt több tucat hasonló tippet fog adni Neked! >>>

Türelem

Az aloe vera sajnos viszonylag lassan fejlődik, három évbe is beletelik, mire egy bébi vera vágható lesz. Figyeljük a leárazásokat (hipermarketek, faiskolák), vegyünk minél nagyobb növényt, tartsunk többet is és folyamatosan ültessük szét a sarjakat, készülve a távolabbi évek borotvabaleseteire is.

Ne hagyd, hogy kiszúrjon veled egy kis seb, tarts otthon aloét és azzal kezeld! Ha pedig kíváncsi vagy hasonló otthoni praktikákra, kövesd mókust, mert hozzá befutnak az ilyenek és mindig megosztja Veled!  

Írta (tapasztalatból): Simon Ádám olvasónk
(nem a focista, azt hiszem :) de legközelebb megkérdezzük!)
fotó1, fotó2, fotó3

aloe vera bőrápolás sebkezelés házi megoldás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr455953171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása