A decemberi habzsi-dőzsi és lóti-futi után nem árt egy kis pihenés nekünk sem és a gyomrunknak sem, úgyhogy ne járjon az agyad bonyolult előételeken vagy zsíros, szénhidrát dús kajákon. Csak készíts valami egészségeset és finomat maradékból. Pl. krémsajtot joghurtból!
Ha az a meglepő helyzet állt elő, hogy már a füleden folyik ki a joghurt és még mindig van a hűtőben egy jó adag, ne ess kétségbe. Mó megint segít. Nem pazarlunk, hanem spórolunk. A maradék natúr joghurtból krémsajtot készítünk.
Annyira egyszerű, mint a faék. Semmi más dolgunk nincs, csak leszűrjük a joghurtot. Egy nagyobbacska tálra szűrőt fektetünk, belesimítunk egy konyharuhát, vagy gézt, muszlindarabot, és belezuttyantjuk a senkinek sem kellő natúr joghurtot.
Négy-öt óra alatt (mennyiségtől függ) kicsepeg belőle a víz és a savó, ezáltal egyrészt kevésbé lesz savanykás, másrészt kenhető állagúra sűrűsödik.
Ha elég sűrűnek találod, borítsd egy tálkába, picit sózd meg és keverj hozzá apróra vágott bármit: sonkát, kolbászt, paprikakockákat, reszelt uborkát, stb. Én most zöldhagymásat készítettem:
+ 1 tipp: ha nem csepegteted ki teljesen, és egy-két deci felvert tejszínt keversz hozzá, igazi görög joghurtot kapsz, amit akár édesen (mascarpone helyett pl. tiramisuhoz), akár sósan használhatsz tovább (pl. isteni tzatziki készíthető belőle, majd mutatom! ;)). De ez már nem is spórolás, hanem luxus - olcsón. ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.